Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op de kustlijn van Palermo - te ontdekken tijdens een vakantie in Palermo

Italië

Palermo reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Europa
 3. Italië
 4. Palermo

Wat te doen tijdens uw Palermo reis?

Plan uw reis naar Palermo en ontdek de levendige havenstad aan de Tyrreense Zee. Met ongeveer 650.000 inwoners is Palermo de vijfde grootste stad van Italië en de hoofdstad en het culturele centrum van Sicilië. Geniet van de mediterrane flair van de mediterrane metropool, slenter door de charmante steegjes van de oude stad en laat u betoveren door de sereniteit en hartelijkheid van de inwoners. Natuurlijk staan er gedurende uw verblijf in Palermo talrijke hoogstaande culinaire momenten te wachten. Onze reisexperts stellen uw perfecte reispakket samen op basis van uw reiswensen en -voorkeuren.

 • Palazzo Reale - een top bezienswaardigheid tijdens een vakantie in Palermo

  Palazzo Reale

  Prachtig kasteel uit de 9e eeuw

 • Palermo Kathedraal - een top bezienswaardigheid tijdens een Palermo vakantie

  Palermo Kathedraal

  Belangrijke kerk in Normandisch-Arabische stijl

 • Teatro Massimo - een top bezienswaardigheid tijdens een vakantie in Palermo

  Teatro Massimo

  Operagebouw gebouwd in de stijl van het historisme

De beste bezienswaardigheden van Palermo

1. Palazzo reale

Palazzo Reale ligt op een heuvel van het middeleeuwse stadsgebied van Palermo en is ook bekend als het Normandische Paleis. Het 9e eeuwse paleis werd gebouwd als zomerresidentie van de Emir van Palermo. Tijdens de Normandische verovering van Zuid-Italië veranderde Roger II het paleis in zijn regeringszetel. Later verbleven de heersers van Sicilië in Palazzo Chiaramonte en raakte het Normandische Paleis in verval. In de 16e eeuw werd het paleis herbouwd en vandaag maakt het indruk met zijn koepel en talrijke torens. Direct grenzend aan Palazzo Reale ligt het park Villa Bonanno met een prachtige palmentuin.

2. Kathedraal van Palermo

De kathedraal Maria Santissima Assunta is het herkenningspunt van Palermo. Het is gebouwd in de 12e eeuw in het midden van de oude stad en biedt een buitengewone aanblik, vooral van buitenaf. Het gebouw wordt gekenmerkt door een Normandisch-Arabische stijl, maar werd tot in de 18e eeuw herhaaldelijk verbouwd. Zo vindt u vandaag verschillende architectonische invloeden en stijlelementen. In de zijkapel rusten beroemde koningen, zoals Hendrik VI en Frederik II.

3. Teatro Massimo

Het Teatro Massimo is het grootste operagebouw van heel Italië en een van de grootste van Europa. Het werd gebouwd van 1875 tot 1897. Toen de architect Giovanni Battista Filippo Basile overleed, voltooide zijn zoon Ernesto het gebouw in de histroristische stijl. Het Teatro Massimo werd in mei 1897 geopend met de opera Falstaff van Giuseppe Verdi. De beroemdste opera's ter wereld worden nog steeds opgevoerd in dit prachtige gebouw.

4. Quattro Canti

Het Quattro Canti plein wordt beschouwd als het mooiste plein van Palermo. De naam is misleidend, want het plein is niet vierkant maar achthoekig en wordt omringd door vier paleizen. Op het eerste gezicht lijken de gebouwen identiek, versierd met standbeelden, zuilen en fonteinen. Maar bij nadere beschouwing realiseert men zich dat elk paleis is gewijd aan een Spaanse onderkoning en een patroonheilige en ook een seizoen vertegenwoordigt.

5. Kapucijn Crypte

Een fascinerende plek, maar niet voor de zwakkeren van hart, is de Kapucijn Crypte in Palermo. Het uitgebreide cryptencomplex bevindt zich vlak onder het kapucijnenklooster iets buiten het centrum. Door het bijzondere ruimteklimaat van de tufstenen wanden ontstond hier de grootste mummieverzameling van heel Europa. Meer dan 2.000 mummies uit de laatste eeuwen zijn te vinden in de ondergrondse gangen. Minder

Ontdek Palermo op deze reisroutes

 • Palermo Kathedraal - een top bezienswaardigheid tijdens een Palermo vakantie

  vanaf

  € 1.435

  excl. vlucht (p.p.)

Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

Reisexpert Europa

Uw reisexpert voor Europa

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies