Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op de kathedraal en de scheve toren van Pisa - te ontdekken tijdens een vakantie in Pisa

Pisa reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Italië
  4. Pisa

  Wat te doen tijdens uw Pisa reis?

  Pisa is een charmante studentenstad waar wereldberoemde bezienswaardigheden het authentieke Italiaanse leven ontmoeten. De rivier de Arno slingert door de Toscaanse stad en mondt niet ver van Pisa uit in de Ligurische Zee. Bezoek de Scheve Toren van Pisa, het herkenningspunt van de stad en geniet van de regionale specialiteiten in de trattoria's, restaurants en bars.

  Met Tourlane kunt u uw vluchten, transfers, accommodatie en gidsen boeken - alles op één plek! Onze reisexperts zullen uw perfecte rondreis samen stellen op basis van uw smaak, budget en voorkeuren. Minder

  1. Scheve toren van Pisa - een must op een vakantie in Pisa

   Scheve toren van Pisa

   Wereldberoemd gekanteld gebouw en oriëntatiepunt

  2. Kathedraal Santa Maria Assunta - een must tijdens een vakantie in Pisa

   Kathedraal van Santa Maria Assunta

   Prachtige kerk gebouwd van Carrara marmer

  3. Santa Maria della Spina - een must op een reis naar Pisa

   Santa Maria della Spina

   Gotische kerk uit de 13e eeuw

  De beste bezienswaardigheden van PIsa

  1. De scheve toren van Pisa

  Het herkenningspunt van de stad is de wereldberoemde Scheve Toren van Pisa. Hij staat op het Piazza Duomo, ook bekend als Piazza dei Miracoli, en werd gebouwd als een vrijstaande klokkentoren voor de Santa Maria Assunta kathedraal met gebruikmaking van 14.200 ton wit marmer van Carrara. Door de ondergrond van kleiachtige modder en zand begon de toren al enkele jaren na het leggen van de eerste steen in 1173 scheef te hangen, en de bouw werd verschillende malen onderbroken tot de voltooiing in 1372. Gedurende 13 jaar, tot 2001, was het bezichtigen van de Scheve Toren gesloten voor bezoekers. Na uitgebreide restauratiewerkzaamheden is de toren echter weer toegankelijk voor het publiek.

  2. Kathedraal Santa Maria Assunta

  Evenals de Scheve Toren van Pisa is ook de kathedraal van Santa Maria Assunta gebouwd op het Domplein. De bouw begon in 1063 in de stijl van de "Pisaanse Romantiek" en duurde meer dan 200 jaar. Net als de toren is ook de kathedraal gemaakt van marmer, dat afkomstig is uit een steengroeve in de buurt van Carrara. Het geheel van de Scheve Toren, de Kathedraal, het Baptisterium en de begraafplaats van Pisa werd in 1987 door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

  3. Santa Maria della Spina

  De kleine kerk Santa Maria della Spina ligt direct aan de rivier de Arno en werd oorspronkelijk gebouwd als oratorium rond 1230. De kerk wordt beschouwd als een belangrijk voorbeeld van de gotische Italiaanse architectuur en is een van de populairste fotomomenten van Pisa. Door haar ligging aan de rivier moest de kerk van Santa Maria della Spina verschillende keren worden gerestaureerd wegens overstromingsschade.

  4. Botanische tuin

  De botanische tuin van Pisa is een heerlijk toevluchtsoord. Het werd in het midden van de 16e eeuw gesticht en veranderde in de daaropvolgende decennia herhaaldelijk van plaats tot het zijn huidige plaats vond aan de rand van de oude stad in de onmiddellijke nabijheid van het plein van de kathedraal. In de tuin, die ongeveer 3 hectare beslaat, kunt u de fascinerende flora bewonderen, waaronder loof- en naaldbomen, geneeskrachtige kruiden en waterplanten.

  5. Camposanto Monumentale

  Aan de noordkant van het plein van de kathedraal ligt het Camposanto Monumentale. De begraafplaats is bekend om zijn schilderachtige façade-architectuur en zijn langgerekte klooster met halfronde booggewelven. Het Camposanto Monumentale, waarvan de bouw begon in 1278 en werd voltooid in 1358, wordt beschouwd als een belangrijk cultureel bezit met talrijke prachtige graven en fresco's. Minder

  Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

  1. Geniet van het uitzicht op de prachtige oude stad tijdens een reis naar Bologna

   Bologna

  2. Beleef ruïnes in Taormina vakantie op Sicilië

   Taormina

  3. Ontdek de prachtige skyline van Florence tijdens een Florence vakantie

   Florence

  4. Geniet van prachtige baaien en uitzichten tijdens een vakantie in Sorrento

   Sorrento

  Plan uw reis