Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Een reis naar Pompeii brengt u naar een indrukwekkend dorp dat door lava werd bedolven.

Italië

Pompeii reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw Pompeii reis?

Plan uw Pompeii reis en ontdek het wereldberoemde archeologische park in de regio Campania in Zuid-Italië. In 79 na Christus werd de oude stad bedolven tijdens een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. Vandaag wordt Pompeii beschouwd als een van de best bewaarde ruïnesteden uit die tijd en staat het sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek het Forum van Pompeii of de Tempel van Apollo en dompel u onder in de geschiedenis van de antieke wereld. Onze reisdeskundigen zullen uw perfecte tour pakket samen te stellen op basis van uw reis smaak en voorkeuren.

 • Forum van Pompeii - te bezoeken tijdens een Pompeii reis

  Forum van Pompeii

  Voormalig marktplein en centrum van de stad

 • Pompeii Amphitheatre - een must op een Pompeii reis

  Amfitheater van Pompeii

  arena waar gladiatorengevechten werden gehouden

 • Huis van de Faun - een must op een Pompeii reis

  Huis van de Faun

  Het grootste en beroemdste huis in Pompeii

Meest bijzondere bezienswaardigheden van Pompeii

1. Forum van Pompeii

Het Forum van Pompeii was het belangrijkste plein van de antieke stad. Het diende als marktplaats, communicatiecentrum en ontmoetingsplaats. Het ruime rechthoekige plein werd omringd door belangrijke gebouwen die in verschillende periodes werden opgetrokken.

2. Amfitheater van Pompeii

Het amfitheater van Pompeii wordt beschouwd als het eerste bekende amfitheater en had een capaciteit van 20.000 mensen. Behalve voor theatervoorstellingen werd het ook gebruikt voor wedstrijden en gladiatorengevechten.

3. Huis van de Faun

Het Huis van de Faun is een van de beroemdste huizen in Pompeii en is het grootste particuliere huis in de antieke stad, met een oppervlakte van meer dan 2.000 vierkante meter. Het huis is genoemd naar het bronzen beeld van een dansende faun.

4. Tempel van Apollo

De Tempel van Apollo bevindt zich op het Forum van Pompeii en werd gebouwd in 120 v. Chr. Het was gewijd aan de Griekse en Romeinse god Apollo.

5. Theater van Pompeii

Het grote theater van Pompeii werd gebouwd in de 2e eeuw voor Christus. Er zijn echter nauwelijks overblijfselen van het oorspronkelijke gebouw bewaard gebleven, aangezien er in de daaropvolgende periode talrijke verbouwingen aan het theater werden uitgevoerd. In het theater werden voornamelijk tragedies en komedies opgevoerd. Minder

Praktische informatie voor uw reis

Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie