Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Europa - Italië - Rome - Colosseum

Italië

Rome reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Europa
 3. Italië
 4. Rome

Wat te doen tijdens uw Rome reis?

Met zijn basilieken, fonteinen en kronkelige steegjes die uitlopen in gezellige pleintjes, zult u versteld staan van de architectuur en het stadsbeeld van Rome. Onderbreek uw wandeling door de "Eeuwige Stad" met heerlijke stops voor pizza, ijs en espresso. Natuurlijk moet u de Tiber oversteken om Vaticaanstad te bezoeken: geen reis naar Rome is compleet zonder het plafond van de Sixtijnse Kapel te zien. Sluit de dag af op een gezellig terras in Celio of Monti met een aperitivo in de namiddag.

Plan een op maat gemaakte reis naar Rome met de hulp van een Tourlane reisdeskundige. Onze lokale specialisten stellen uw droomreis samen op basis van uw reissmaak en -voorkeuren. Minder

 • Pantheon - een must op uw vakantie in Rome

  Pantheon

  Het best bewaarde Romeinse monument

 • De Sixtijnse Kapel is een must tijdens uw vakantie in Rome

  Sixtijnse Kapel

  Michelangelo's negen-delige plafond meesterwerk

 • Het Colosseum in Rome is een van de topbezienswaardigheden die u tijdens uw vakantie in Rome moet zien.

  Het Colosseum

  Het grootste amfitheater tot nu toe

 • De Trevifontein is een must tijdens uw vakantie in Rome.

  Trevi Fontein

  Gebouwd op het oude maagdelijke aquaduct

 • De Sint-Pietersbasiliek in Rome is een bezoekersmagneet en een must tijdens uw vakantie in Rome

  Sint-Pietersbasiliek

  De grootste kerk in het Christendom

 • Forum Romanum - een bijzondere plek op uw vakantie in Rome

  Romeins Forum

  Met de tempel van Saturnus en de Boog van Titus

De beste bezienswaardigheden van Rome

1. Pantheon

Het Pantheon diende als inspiratiebron voor het Jefferson Memorial en blijft het best bewaarde Romeinse monument, om nog maar te zwijgen van de grootste uitkragende koepel ter wereld tot op heden. Stap binnen om standbeelden van Romeinse goden en bijbelse figuren te bewonderen die herinneren aan de geschiedenis van de tempel als katholieke en heidense plaats van aanbidding. De blikvanger is de architectuur zelf, een acht meter hoge oculus die zich naar de hemel opent en het interieur in natuurlijk licht laat baden.

2. Sixtijnse Kapel

De sobere buitenkant van de ambtswoning van de paus zal u misschien verbazen, maar het is de binnenkant die telt. Dompel u onder in Michelangelo's negendelige plafondmeesterwerk dat sleutelmomenten uit het Boek Genesis uitbeeldt. Hoewel deze plaats jaarlijks door vijf miljoen mensen wordt bezocht, is uw ervaring, wanneer u omhoog kijkt, volkomen uniek. Het is moeilijk te geloven dat de kunstenaar aanvankelijk de opdracht afwees. Zorg ervoor dat u uw bezoek aan de Sixtijnse Kapel van tevoren plant; praat met uw Tourlane Travel Expert voor meer informatie.

3. Het Colosseum

Met een capaciteit van 87.000 mensen blijft het Colosseum het grootste amfitheater tot op heden. De Romeinen uit de oudheid bezochten het zes hectare grote stadion vanaf 80 na Christus om bloedige sporten te zien, theater te spelen en zeeslagen na te bootsen - ja, ze vulden de arena met water. Bezoek het achtertoneel, technisch gezien de "understage", waar dieren en rekwisieten werden bewaard, en zoek naar de gebeeldhouwde nummers die de bezoekers naar hun zitplaatsen leiden.

4. Trevi Fontein

Deze barokke kolos werd gebouwd op het fonteinhoofd van het oude Maagden Aquaduct en draagt Oceanus, de god van het zoete water. De legende zegt dat als u een munt in de Trevifontein gooit, u ooit naar Rome terugkeert. Ga met uw rug naar het 26-meter hoge meesterwerk staan en werp met uw rechterhand de munt over uw linkerschouder. Maak u geen zorgen. U kunt niet missen met een doel dat 50 meter breed is.

5. St. Peter's Basiliek

De Sint-Pietersbasiliek begon als een klein heiligdom en is nu de grootste kerk in het christendom met een capaciteit van 60.000. De architect, Michelangelo, stierf twee jaar voordat de basiliek in 1626 werd ingewijd, maar de Sint Pieter blijft tot op de dag van vandaag een van zijn grootste werken. Ga het meesterwerk uit de renaissance binnen om het weelderige marmeren interieur en de werken van Rafaël en Bernini te bewonderen, voordat u de koepel van ruim driehonderd meter beklimt voor een prachtig uitzicht over de stad.

6. Romeins Forum

Het is nu moeilijk te geloven, maar het Forum Romanum lag eeuwenlang vergeten. In de Middeleeuwen werd deze archeologische goudmijn een gemeenschappelijke steengroeve en een tehuis voor vee. Gelukkig werd de site door neo-Poolse opgravingen hersteld. Op de Via Sacra kunt u onder meer de Tempel van Saturnus en de Boog van Titus bezoeken. Ga naar het westen naar de terrassen van Campidoglio om over de hele vallei uit te kijken, inclusief het Colosseum. Minder

Praktische informatie voor uw reis

De kosten van een vakantie in Rome zijn afhankelijk van uw reissmaak en voorkeuren. Uw hotelkeuze heeft een grote invloed op de prijs, net als uw keuze van activiteiten tijdens uw verblijf in Rome. Vluchten naar Rome en hotelkamers zijn meestal duurder tijdens de drukke zomermaanden en op christelijke feestdagen zoals Pasen. Spreek met een Tourlane reisdeskundige voor een gratis consult en offerte.

Er zijn veel uitstekende plaatsen om te verblijven in Rome, en er is ook een uitgebreid aanbod van hotels en vakantieappartementen waaruit u kunt kiezen. Onze reisexperts zullen u accommodatie aanbevelen op basis van uw reisbehoeften. Als u wilt verblijven op een plek waar u overal in Rome naartoe kunt lopen, raden wij u aan een plek te kiezen in Trastevere, Ostiense, Via Veneto of Campo dei Fiori.

Wat u moet inpakken voor uw vakantie in Rome hangt af van de tijd van het jaar waarin u de stad wilt bezoeken. Tijdens de zomermaanden wordt het in Rome erg warm en in die tijd is het een goed idee om veel lichte kleding mee te nemen voor een maximaal comfort. Het is ook belangrijk om zonnebrandcrème en een hoofddeksel mee te nemen om uzelf te beschermen tegen de intense Italiaanse zon. Als u van plan bent een van de vele fantastische kerken en andere religieuze gebouwen te bezoeken, denk er dan aan bescheiden kleding in te pakken die niet te veel huid toont.

Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

Reisexpert Europa

Uw reisexpert voor Europa

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies