Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Eenzame baaien en helder water - te beleven tijdens een rondreis Sardinië

Rondreizen op Sardinië

Caribische Zee in Italië

Wat te doen en zien tijdens uw Sardinië reis?

Sardinië lijkt altijd wel ansichtkaart: blauw water, eindeloze stranden, bizarre rotsen. Maar deze bestemming is zo veelzijdig... Of u nu gaat wandelen in de uitgestrekte landschappen, genieten van watersporten op zee, wandelen in de steden of het verkennen van oude ruïnes, Sardinië weet hoe het indruk moet maken op elke manier. Hier kunt u genieten van een strandvakantie met een hoge standaard, een actieve reis, culturele uitstapjes of stedentrips. Het kleine zusje van Sicilië is een vakantiebestemming die niets te wensen overlaat. Kijk uit naar een gevarieerde rondreis! Met de aanbevelingen van onze reisexperts krijgt u precies de tips die bij u passen en beleeft u Sardinië geheel op uw eigen manier!

Bezoek deze bestemmingen tijdens uw verblijf

Zes unieke hoogtepunten van Sardinië

1. Cagliari

De hoofdstad van Sardinië, Cagliari, staat voor pure Italiaanse charme. Een romantische oude stad, een haven om te flaneren, een beetje grote stad flair en een grote selectie van fantastische stranden wachten hier op u. De stad in het zuiden van het eiland combineert het beste van vakantiestad en metropool. De oude stad Castello troont bijzonder imposant op een heuvel, omringd door dikke stadsmuren. Hier bevindt zich ook het bastion San Remy, een voormalige verdedigingsinstallatie.

2. Costa Smeralda

Het wordt beschouwd als de mooiste kust van Sardinië, de Costa Smeralda. De naam belooft niet alleen smaragdkleurig water, maar staat bovenal voor luxe en elegantie. Hier vindt u de beste restaurants, de edelste accommodaties maar ook veel van de mooiste stranden van het eiland. Geen wonder dat de sterren en sterretjes zich hier thuis voelen. Bezoek de kust van de rijken en de schoonheden en laat u betoveren door de magie van de Costa Smeralda.

3. Grot van de Neptunus

De Grotte di Nettuno is een druipsteengrot bij Alghero. Over 654 treden moet men afdalen via een trap in de bijna verticale steile wand, de Escala del Cabirol, om de grot te bezoeken. Als u liever niet wilt klimmen, kom dan met de boot!

4. Su Nuraxi de Barùmini

De archeologische site van Su Nuraxi, die dateert uit de 12e eeuw voor Christus, werd in 1997 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Op een heuvel staan prehistorische torens van de Bonnanaro-cultuur en de daaropvolgende Nuraghe-cultuur. De functie van de megalithische bouwwerken wordt vandaag nog steeds betwist. Of zij als tempels, woningen, graven of forten dienden is nog onduidelijk.

5. Nora

De ruïnes van Nora bij Pula dateren uit de 9e eeuw v. Chr. Nora is dus, samen met Bosa, waarschijnlijk de oudste stad van het eiland. Nora werd gesticht door de Phoeniciërs en later bewoond door de Puniërs en de Romeinen. Vandaag zijn er vooral overblijfselen uit de Romeinse periode te zien. Samen met een gids kunt u de overblijfselen van de prachtige mozaïeken, tempels, villa's, thermale baden en het theater bezoeken.

6. Domus de Janas

De Domus de Janas, de zogenaamde feeënhuizen, zijn grafkamers die dateren van ongeveer 3000 tot 4000 v. Chr. Dergelijke grafkamers zijn over het hele eiland te vinden, in totaal zijn er meer dan duizend feeënhuizen. Vooral in het westen (Sassari) kunnen de graven worden bezocht. Borden markeren de plaatsen. Minder

Praktische informatie over Sardinië

Ontdek ook deze regio's in Italië

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie