Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Vulkaan Etna in Sicilië gezien door de ruïnes van het oude amfitheater in Taormina.

Rondreizen door Sicilië

Wilde eilandgeest en Italiaanse flair

Wat te zien en beleven tijdens uw Sicilië reis?

Tijdens uw reis door Sicilië vindt u een betoverende combinatie van wilde eilandgeest en klassieke Italiaanse flair. Verken de oude wonderen van de Vallei van de Tempels en de historische stad Syracuse voordat u de vulkanische vuren van de Etna gaat verkennen. U zult ook verliefd worden op de Siciliaanse keuken, die pittiger en zoeter is dan op het vasteland. Denk aan nduja-worst op uw pizza en pittig gegrilde zwaardvis op de barbecue met uitzicht op de sprankelende Ionische Zee. Onze reisexperts stellen uw rondreis Sicilië op maat samen.

Bezoek onder meer deze bestemmingen in Sicilië

Vijf hoogtepunten van Sicilië

1. Palermo

Palermo, de regionale hoofdstad van Sicilië, is een van de grote culturele kruispunten van de geschiedenis. Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, raden onze reisexperts u aan te beginnen bij het Paleis van Normandië, het oudste koninklijke verblijf van Europa en het pronkstuk van de Siciliaanse geschiedenis. Ga uw adem uit bij het betreden van de Gouden Palatijnse Kapel, een verbluffende mix van Arabische, Normandische en Byzantijnse stijlen, voordat u de gotische toren van de kathedraal van Palermo beklimt.

2. Syracuse

Gedurende uw reis door Sicilië mag u Syracuse niet missen - een van de machtigste steden van het oude Griekenland, waarnaar Syracuse, NY werd genoemd. Voel je als Zeus als je de ruïnes omzoomd met citroenbomen bezoekt voordat je de catacomben onder de Basiliek van San Giovanni verkent. Na al die geschiedenis moet u zich vol voelen met Siciliaanse macaroni - als u eenmaal het echte werk hebt geprobeerd, wilt u nooit meer naar huis.

3. Etna

Vanuit Syracuse en Catania wordt elk uitzicht op Sicilië gedomineerd door de reusachtige Etna. Als u van wandelen houdt, raden onze reisdeskundigen u aan uw laarzen aan te trekken en te beginnen aan de beklimming van de grootste actieve vulkaan van Europa, waarvan het maanlandschap in wolken gehuld is. Werp uw blik oostwaarts over de Ionische Zee en naar het Italiaanse vasteland. De beklimming van de Etna is een buitengewone ervaring.

4. Vallei van de Tempels

Een oude Griekse tempel is een bezienswaardigheid, maar wat dacht je van zeven op één plek? Dat zie je alleen op Sicilië. Van Zeus tot Hephaestus, verken de wonderen van de Griekse mythologie in fysieke vorm via het afbrokkelende stenen standbeeld van Atlas op het Olympieionveld. Kijk uit naar een buste van Medusa in de Tempel van Concordia, maar maak je geen zorgen - het zal je niet in steen veranderen.

5. Ragusa

Begin uw dag in Ragusa met een bezoek aan de kathedraal van Johannes de Doper. Pauzeer bij de hoofdingang en bewonder de standbeelden van de Madonna, Johannes de Doper en Johannes de Evangelist. Als je trek hebt, steek dan de piazza over op zoek naar eten. Verwacht pittige Nduja-worst op de pizza's, perfect met huisgemaakte ricotta. Vul uw glas met de beste Siciliaanse Nero d'Avola wijn en proost op uw Siciliaanse reis in deze prachtige stad. Minder

Ontdek ook deze regio's in Italië

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie