Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Vulkaan Etna in Sicilië gezien door de ruïnes van het oude amfitheater in Taormina.

Rondreizen door Sicilië

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Italië
  4. Sicilië

  Wat te doen tijdens uw Sicilië reis?

  Tijdens uw reis door Sicilië vindt u een betoverende combinatie van wilde eilandgeest en klassieke Italiaanse flair. Verken de oude wonderen van de Vallei van de Tempels en de historische stad Syracuse voordat u de vulkanische vuren van de Etna gaat verkennen. U zult ook verliefd worden op de Siciliaanse keuken, die pittiger en zoeter is dan op het vasteland. Denk aan nduja-worst op uw pizza en pittig gegrilde zwaardvis op de barbecue met uitzicht op de sprankelende Ionische Zee. Onze reisexperts stellen uw rondreis Sicilië op maat samen.

  De beste reisroutes & rondreizen

  1. Sicilië in Italië, Europa

   vanaf

   € 3.999

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Palermo Kathedraal - een top bezienswaardigheid tijdens een Palermo vakantie

   vanaf

   € 1.435

   excl. vlucht (p.p.)

  Vijf hoogtepunten van Sicilië

  1. Palermo

  Palermo, de regionale hoofdstad van Sicilië, is een van de grote culturele kruispunten van de geschiedenis. Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, raden onze reisexperts u aan te beginnen bij het Paleis van Normandië, het oudste koninklijke verblijf van Europa en het pronkstuk van de Siciliaanse geschiedenis. Ga uw adem uit bij het betreden van de Gouden Palatijnse Kapel, een verbluffende mix van Arabische, Normandische en Byzantijnse stijlen, voordat u de gotische toren van de kathedraal van Palermo beklimt.

  2. Syracuse

  Gedurende uw reis door Sicilië mag u Syracuse niet missen - een van de machtigste steden van het oude Griekenland, waarnaar Syracuse, NY werd genoemd. Waan u als Zeus wanneer u de ruïnes, omzoomd met citroenbomen, bezoekt voordat u de catacomben onder de Basiliek van San Giovanni verkent. Na al die geschiedenis moet u zich vol voelen met Siciliaanse macaroni - als u eenmaal het echte werk hebt geprobeerd, wilt u nooit meer naar huis.

  3. Etna

  Vanuit Syracuse en Catania wordt elk uitzicht op Sicilië gedomineerd door de reusachtige Etna. Als u van wandelen houdt, raden onze reisexperts u aan uw laarzen aan te trekken en te beginnen aan de beklimming van de grootste actieve vulkaan van Europa, waarvan het maanlandschap in wolken gehuld is. Werp uw blik oostwaarts over de Ionische Zee en naar het Italiaanse vasteland. De beklimming van de Etna is een buitengewone ervaring.

  4. Vallei van de Tempels

  Een oude Griekse tempel is een bezienswaardigheid, maar wat dacht u van zeven op één plek? Dat ziet u alleen op Sicilië. Van Zeus tot Hephaestus, verken de wonderen van de Griekse mythologie in fysieke vorm via het afbrokkelende stenen standbeeld van Atlas op het Olympieionveld. Kijk uit naar een buste van Medusa in de Tempel van Concordia, maar geen zorgen - het zal u niet in steen veranderen.

  5. Ragusa

  Begin uw dag in Ragusa met een bezoek aan de kathedraal van Johannes de Doper. Pauzeer bij de hoofdingang en bewonder de standbeelden van de Madonna, Johannes de Doper en Johannes de Evangelist. Indien u trek heeft, steek dan de piazza over op zoek naar eten. Verwacht pittige Nduja-worst op de pizza's, perfect met huisgemaakte ricotta. Vul uw glas met de beste Siciliaanse Nero d'Avola wijn en proost op uw Siciliaanse reis in deze prachtige stad." Minder

  1. Uitzicht op de kustlijn van Palermo - te ontdekken tijdens een vakantie in Palermo

   Palermo

  2. Zicht op de haven van Catania tijdens reis Sicilië, Italië

   Catania

  3. Beleef ruïnes in Taormina vakantie op Sicilië

   Taormina

  Ontdek ook deze regio's in Italië

  1. Ontdek de schoonheid van Noord-Italië tijdens een tour rond het Comomeer

   Comomeer

  2. Beleef kliffen en prachtige stranden op een rondreis door Puglia

   Puglia

  3. Ontdek de prachtige Italiaanse kustlijn tijdens een vakantie aan de kust van Amalfi

   Amalfikust

  4. Eenzame baaien en helder water - te beleven tijdens een rondreis Sardinië

   Sardinië

  5. Heiligdom van St. Maria van Tropea Eiland te bezoeken tijdens uw reis naar Calabrië.

   Calabrië

  6. Cinque Terre trip - een onvergetelijke ervaring aan de kust van Italië

   Cinque Terre

  7. San Gimignano in Toscane en het Italiaanse platteland

   Toscane