Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Ontdek Italië met een reis naar Siena.

Italië

Siena reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Europa
 3. Italië
 4. Siena

Wat te doen tijdens uw Siena reis?

Beschermd door zijn duizend jaar oude muren torent Siena uit boven de groene heuvels van Italië, in het hart van het Toscane waarover zo vaak wordt gezongen. Het is geen bastion dat op u wacht, maar een architectonisch en artistiek juweel, een waar openluchtmuseum. Een verblijf in Siena is een bezoek aan alles wat Italië groot heeft gemaakt in een tijd waarin schoonheid een heilig doel was. Ontdek hieronder de aanbevelingen van onze reisexperts voor een onvergetelijk verblijf in Siena.

 • Plan uw reis naar Siena rond de tijd van de Palio di Siena, een paardenrace die in het hart van de stad wordt gehouden.

  De Palio

  Paardenrennen

 • Bezoek de prachtige Duomo of Kathedraal van Siena tijdens uw reis naar Siena, Italië.

  Architectuur

  Kathedraal van Siena

 • Bekijk het Fortezza Medicea tijdens uw reis naar Siena.

  Panorama

  Fortezza Medicea

 • Geniet, met mate, van een glas Chianti wijn tijdens uw reis naar Siena.

  Enologie

  Chianti wijnen

De beste activiteiten en bezienswaardigheden in Siena

1. Bewonder de Duomo van Siena

Het is moeilijk dit meesterwerk van de Toscaanse architectuur te negeren, een mengeling van romaanse en Italiaanse gotiek, met wit, groen en rood marmer van de basis tot de campanile. De voorgevel is schitterend bewerkt, maar vooral de binnenverdieping is bezienswaardig, met meer dan 50 bijbelse taferelen die volledig uit marmeren mozaïeken zijn opgebouwd. Elke hoek biedt een nieuwe artistieke schat, maar wij bevelen vooral de "libreria Piccolomini" aan, een pauselijke bibliotheek met een tiental schitterende fresco's uit de 15e eeuw.

2. Geniet van het uitzicht op de Facciatone

De "Facciatone" is de grote onvoltooide façade van de kathedraal, die in 1348 op dramatische wijze moest worden afgebroken. Bereik de top via een reeks wenteltrappen en galerijen voor een van de mooiste 360° uitzichten op het Piazza del Campo en de oude straten van Siena. De okerkleurige uniformiteit van de middeleeuwse stad is bewonderenswaardig en straalt bij zonsondergang.

3. Bezoek de musea van Santa Maria della Scala

Dit gebouw, met zijn sobere buitenkant maar prachtig versierd interieur, is een voormalig ziekenhuis voor pelgrims en verlaten kinderen, een van de oudste in Europa. Tegenwoordig herbergt het een groot cultureel centrum en verschillende musea, verspreid over de vier verdiepingen van het gebouw. Onze reisexperts bevelen vooral het Nationaal Archeologisch Museum en het Kindermuseum aan.

4. Slenteren over de Piazza del Campo

Dit halfronde plein, met in het midden de Gaia-fontein, is een waar herkenningspunt van Siena. Het is het hart van de stad en de ontmoetingsplaats voor de sienesen op elk moment van de dag. Op het plein, dat wordt omringd door cafés en restaurants met uitnodigende terrassen, wordt elke 2 juli en 16 augustus de traditionele "Palio" gehouden, een paardenrace waarbij de 17 historische wijken van de stad het tegen elkaar opnemen. Beklim de trappen van de Torre del Mangia voor een panoramisch uitzicht op de typische Toscaanse daken. Merk op dat het plein stiller is in de vroege ochtenduren. Minder

Ontdek Siena op deze reisroutes

Laat ons uw Siena reis volledig op maat samenstellen door een van onze reisexperts. Historische of artistieke rondleidingen, of familie uitstapjes... Ontdek al onze reistips voor een onvergetelijke verblijf!

 • Zonsondergang in Toscane in Italië

  Vanaf 7 dagen

  1 week Toscane reis

  vanaf

  € 1.750

  excl. vlucht (p.p.)

Praktische informatie voor uw reis

Siena is kleiner en minder druk dan zijn eeuwige rivaal Florence en is ook compacter. Hoewel het mogelijk is om Siena in één dag te bezoeken, is het mogelijk dat u minder van uw bezoek geniet dan u zou willen. Wij raden aan 2 tot 3 dagen in Siena door te brengen om de architectuur, de kunst, de cultuur en de specifieke charme van de verschillende "contrade" (wijken) echt te kunnen waarderen.

Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

Reisexpert Europa

Uw reisexpert voor Europa

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies