Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Geniet van prachtige baaien en uitzichten tijdens een vakantie in Sorrento

Sorrento reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Italië
  4. Sorrento

  Wat te doen tijdens uw Sorrento reis?

  De kustplaats Sorrento is schilderachtig gelegen aan de baai van Napels op het gelijknamige schiereiland Sorrento. Door de ligging op de top van een klif is de stad afgescheiden van de drukke haven. Geniet van het prachtige uitzicht op het water van bovenaf en een kopje koffie op het populaire Piazza Tasso. Bewonder het prachtige interieur van de Duomo SS. Filippo e Giacomo, daterend uit de 15e eeuw, en bezoek het prachtige natuurlijke zwembad genesteld tussen rotsen, gebruikt door de voormalige koningin van Napels.

  Met Tourlane kunt u eenvoudig uw vluchten, transfers, accommodaties en gidsen boeken, allemaal op één plek! Onze reisexperts zullen uw perfecte tour pakket samen te stellen op basis van uw reis smaak en voorkeuren. Minder

  1. Ontdek Piazza Tasso tijdens een vakantie in Sorrento

   Piazza Tasso

   Hoofdplein met monument voor de dichter Torquato Tasso

  2. Bezoek de kathedraal van Santi Filippo e Giacomo tijdens een vakantie in Sorrento

   Filippo e Giacomo Kathedraal

   Prachtige kathedraal uit de 15e eeuw met bisschopstroon

  3. Bezoek de baden van Koningin Joan op vakantie in Sorrento

   Queen Giovanna Baths

   Natuurlijk zwembad waar de vroegere koningin in zwom

  De beste bezienswaardigheden van Sorrento

  1. Piazza Tasso

  Het centrum van de stad: op het beroemdste plein van de stad staat het monument voor de dichter Torquato Tasso (1544 - 1594), naar wie het plein ook is genoemd. Het levendige hart van Sorrento ligt boven een diepe kloof en is de plaats waar alles samenkomt. Er zijn talrijke cafés die uitnodigen tot een korte pauze met een espresso, en talloze winkels en boetiekjes wachten op klanten in de winkelstraten die hiervandaan leiden. Tenslotte zijn de mooie barokke kerk Santa Maria del Carmine met zijn geel-witte stucgevel en het 18e-eeuwse paleis hier te bewonderen.

  2. Kathedraal SS. Filippo e Giacomo

  De kathedraal van Sorrento werd gebouwd in de 15e eeuw na Christus. Het is een bezoekje waard! Binnen kunt u het prachtige plafond bewonderen met de schildering van Oronzo Malinconico en Giacomo del Po. Ook de bisschopstroon en de preekstoel uit 1573 zijn bezienswaardig. Vier oude zuilen bevinden zich in de campanile van de kathedraal. Bij een bezoek aan de kathedraal kunt u ook een stuk van de oude stadsmuur zien: Direct achter het gebouw is een steunboog van de oude stadsmuur bewaard gebleven. Verder zijn er nauwelijks overblijfselen van de oude vestingmuur.

  3. Museum Correale di Terranova

  Het Correale Museum is gevestigd in het zomerverblijf van de familie Correale en de bijbehorende tuin "Villa alla Rota". De ligging alleen al is prachtig: de villa ligt midden in een rustige sinaasappelboomgaard met uitzicht op de Golf van Napels. De patriciërsvilla was een geschenk aan de stad van de broers Pompeo en Alfredo Correale. Tegenwoordig zijn hier schilderijen uit de 17e en 18e eeuw, archeologische vondsten, de kostbare porseleincollecties en kristalwerken te zien. Een must voor liefhebbers van kunst en cultuur.

  4. Villa Mastroguidice

  Het geboortehuis van de beroemde dichter Torquato Tasso is nu het Hotel Albergo Imperial Tramontana. Twee van de zalen zijn gewijd aan de plaatselijke beroemdheid en kunnen door belangstellenden worden bezocht. Het huis kan heel wat verhalen vertellen, want er hebben al heel wat beroemde bezoekers voet over de drempel gezet. Goethe, Ibsen en vele andere persoonlijkheden zijn gasten van het hotel geweest.

  5. Queen Giovanna Baths

  Il bagno della regina Giovanna - de voormalige koningin van Napels, de Franse Jeanne I van Anjo, die als excentriek werd beschouwd, hield van deze plek. Zij kwam vaak een duik nemen in het prachtige natuurlijke zwembad omringd door hoge kliffen. Vermoedelijk niet zonder mannelijke metgezellen. Wat dan ook. Het zwembad tussen rotskloven is namelijk een prachtige plek die u niet mag missen als u Sorrento bezoekt! Minder

  Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

  1. Geniet van het uitzicht op de prachtige oude stad tijdens een reis naar Bologna

   Bologna

  2. Beleef ruïnes in Taormina vakantie op Sicilië

   Taormina

  3. Ontdek de prachtige skyline van Florence tijdens een Florence vakantie

   Florence

  4. Een reis naar Pompeii brengt u naar een indrukwekkend dorp dat door lava werd bedolven.

   Pompeii

  Plan uw reis