Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Beleef ruïnes in Taormina vakantie op Sicilië

Taormina reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Italië
  4. Taormina

  Wat te doen tijdens uw Taormina reis?

  Hoog op de Monte Tauro ligt Taormina. De grandioze ligging maakt unieke uitzichten mogelijk, de stad zelf trekt aan met veel geschiedenis en cultuur. Verken het Antieke Theater en laat de geschiedenis tot leven komen. En het beste van alles is dat u bij goed weer vanaf hier de Etna kunt zien liggen. Wandel langs de Corso Umberto en bezoek kleine boetiekjes en ambachtelijke winkeltjes. Een ander hoogtepunt is het werelderfgoedeiland Isla Bella. Met Tourlane kunt u gemakkelijk uw vluchten, transfers, accommodaties en gidsen boeken, allemaal op één plek! Onze reisdeskundigen zullen uw perfecte tour pakket samen te stellen op basis van uw reis smaak en voorkeuren.

  1. Het antieke theater - een bijzondere bezienswaardigheid tijdens een vakantie in Taormina

   Teatro Antico di Taormina

   Een oud theater met een prachtig uitzicht over de zee

  2. Corso Umberto - promenade tijdens een vakantie in Taormina

   Corso Umberto

   De promenade en het historische centrum van Taormina

  3. Plan tijdens een vakantie in Taormina zeker een uitstapje naar het eiland Isola Bella

   Isola Bella

   Klein eiland aan de kust van Taormina

  Wat zijn de beste bezienswaardigheden van Taormina?

  1. Antiek Theater Taormina

  Het antieke theater van Taormina is niet alleen het herkenningspunt van de stad, maar ook het op één na grootste van Sicilië, na het theater van Syracuse. Tijdens uw bezoek aan het amfitheater maakt u een reis door de geschiedenis van Sicilië. Het theater werd gebouwd in de 3e eeuw v. Chr. onder koning Hieron II en werd door de Romeinen verder uitgebreid in de 2e eeuw n. Chr. Het gebouw ligt net buiten het centrum op een rotsplateau van de Monte Tauro. Van hieruit heeft men een prachtig panoramisch uitzicht op de kust van Calabrië en de Ionische Zee van Sicilië. Op een heldere dag kunt u ook de Etna zien.

  2. Villa Comunale

  In de stad, maar toch een wereld verder, ligt Villa Comunale, een prachtig aangelegde tuin waar zowel de plaatselijke bevolking als de bezoekers kunnen ontspannen en tot rust komen. Pak proviand in en doe alsof u thuis bent in het groen met een adembenemend uitzicht op zee. Het is hier vooral mooi bij zonsondergang, wanneer de hele tuin baadt in warm oranje. Maar ook voor een korte wandeling nodigt de tuin u op elk moment uit.

  3. Kathedraal van Taormina

  Midden in het centrum van Taormina staat de kathedraal van de stad. De kathedraal werd rond 1400 gebouwd onder het bewind van Frederik III van Aragon en later verschillende keren verbouwd. Zo werd bijvoorbeeld het hoofdportaal van de westgevel in 1636 in renaissancestijl gerestaureerd. Een bezoek aan het monumentale kerkgebouw is de moeite waard! Ook buiten de kathedraal zijn er interessante dingen te zien: Recht tegenover de kathedraal staat een fontein uit 1635, gebouwd in barokstijl en bekroond door de Centauressa, het embleem van Taormina. De figuur lijkt op een Minotaurus, een hybride schepsel uit de Griekse mythologie, waarbij het lichaam menselijk is en het hoofd dat van een stier. In Taormina, wordt het bovenlichaam vertegenwoordigd door een vrouw. De stier vertegenwoordigt de Monte Tauro.

  4. Corso Umberto

  De Corso Umberto is een populaire promenade in de stad. In het historische centrum is het heerlijk winkelen, flaneren en genieten van een drankje in gezellige cafés. De Corso Umberto loopt tussen de stadspoorten Porta Messina en Porta Catania. Halverwege ligt het Piazza IX Aprile met het kerkje van San Giuseppe en bomen. De klanken van straatmuzikanten zijn hier vaak te horen, wat een romantische sfeer creëert. Het plein vormt een terras op ongeveer 210 meter boven de zee en biedt een adembenemend uitzicht over de oostkust van het eiland Sicilië en de Etna.

  5. Isola Bella

  Het kleine Isola Bella is een echt juweeltje. Het ligt in de Ionische Zee voor de stad Taormina en is door een zandbank verbonden met het strand van de wijk Mazzarò. Ooit was het eiland een geschenk van koning Ferdinand III van Sicilië aan de gemeente Taormina. Om financiële redenen moest het eiland worden verkocht en na verschillende eigendomswisselingen kon de regio Sicilië het eiland in 1990 verwerven. In 1998 werd Isola Bella uitgeroepen tot natuurreservaat, omdat hier zeldzame beschermde dier- en plantensoorten leven, zoals vogels en hagedissen. Het noordelijke deel van het eiland is toegankelijk voor bezoekers. Het gelijknamige kiezelstrand onder de stad tegenover het eiland is met het eiland verbonden door een smalle strook zand. Deze is onderhevig aan het ritme van de getijden en verdwijnt bij vloed. Het strand van Isola Bella is een van de mooiste stranden van Sicilië. Minder

  Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

  1. Geniet van het uitzicht op de prachtige oude stad tijdens een reis naar Bologna

   Bologna

  2. Ontdek de prachtige skyline van Florence tijdens een Florence vakantie

   Florence

  3. Geniet van prachtige baaien en uitzichten tijdens een vakantie in Sorrento

   Sorrento

  4. Een reis naar Pompeii brengt u naar een indrukwekkend dorp dat door lava werd bedolven.

   Pompeii

  Plan uw reis