Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op het panorama van de stad en de bergen - te beleven tijdens een vakantie in Turijn

Italië

Turijn reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Europa
 3. Italië
 4. Turijn

Wat te doen tijdens uw Turijn reis?

De levendige metropool Turijn ligt in de Noord-Italiaanse regio Piemonte aan de voet van de Alpen. Laat u imponeren door de belangrijke en buitengewone architecturale monumenten. Slenter door het historische centrum met zijn elegante arcades, geniet van het fabelachtige uitzicht vanaf de kerk van Santa Maria al Monte dei Cappuccini en laat u ronddwalen op de talrijke markten. Met Tourlane kunt u uw vluchten, transfers, accommodatie en gidsen boeken - alles op één plek! Onze reisdeskundigen zullen uw perfecte tour pakket samen te stellen op basis van uw reis smaak en voorkeuren.

 • Mole Antonelliana - een must op een Turijn reis

  Mole Antonelliana

  Landmark van de stad en filmmuseum

 • Porta Palatina - een must op een reis naar Turijn

  Porta Palatina

  Bewaarde stadspoort uit de Romeinse periode

De vijf beste bezienswaardigheden van Turijn

1. Mole Antonelliana

De Mole Antonelliana, het herkenningspunt van Turijn, domineert de skyline van de stad met zijn paviljoenachtige structuur. De Turijnse architect Alessandro Antonelli ontwierp het gebouw, dat tussen 1863 en 1889 werd gebouwd. De markante top van het bouwwerk torent meer dan 160 meter boven de grond uit. Ten tijde van zijn voltooiing was de Mole Antonelliana het op één na hoogste toegankelijke bouwwerk ter wereld, na het Washington Monument. Ooit gepland als synagoge, werd in 1895 een museum in het gebouw gevestigd. Tegenwoordig herbergt de Mole Antonelliana het belangrijkste filmmuseum van Italië. Bovendien brengt een lift u naar het 85 meter hoge observatiedek vanwaar u kunt genieten van het uitzicht over de daken van Turijn.

2. Museo Egizio

Het Egizio Museum ligt niet ver van Piazza San Carlo in de historische wijk en is uitsluitend gewijd aan de Egyptologie. Het museum herbergt een collectie van meer dan 32.500 kunstvoorwerpen. Daarvan zijn er 6500 te zien. Het werd in 1824 opgericht en is de oudste in zijn soort met enkele van de belangrijkste collecties van oude Egyptische werken buiten Caïro.

3. Porta Palatina

De Porta Palatina is de laatste overgebleven stadspoort uit de Romeinse periode in Turijn en wordt beschouwd als de belangrijkste archeologische getuigenis van het Romeinse Turijn. De Porta Palatina, gebouwd in het begin van de 1e eeuw na Christus tijdens het bewind van keizer Augustus, was gemaakt van bakstenen. Voor de poort staan twee bronzen beelden van Julius Caesar en keizer Augustus.

4. Koninklijk paleis

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Turijn is het Koninklijk Paleis. Het prachtige herenhuis werd in de 17e eeuw gebouwd voor Christina van Frankrijk. Na de dood van haar echtgenoot had de Franse prinses het regentschap overgenomen van het West-Europese hertogdom Savoie. Binnen in het koninklijk paleis vindt u prachtige zalen en talrijke antiquiteiten, evenals een wapenkamer. In de zalen bevindt zich ook de Galleria Sabauda, een belangrijke schilderijenverzameling. Een wandeling door de koninklijke tuinen mag u niet missen.

5. Porta Palazzo Markt

De Porta Palazzo Markt beslaat een oppervlakte van 50.000 vierkante meter niet ver van Piazza della Repubblica en trekt bezoekers met 1.000 kraampjes om te snuffelen en te winkelen. Het wordt beschouwd als de grootste markt in Europa. Van dinsdag tot zaterdag bieden handelaars hun waren aan. Naast vers fruit en verse groenten, kaas en regionale specialiteiten, kunt u op de markt ook decoraties en souvenirs uit de hele wereld vinden. Minder

Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

Reisexpert Europa

Uw reisexpert voor Europa

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies