Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op het panorama van de stad en de bergen - te beleven tijdens een vakantie in Turijn

Turijn reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Europa
  3. Italië
  4. Turijn

  Wat te doen tijdens uw Turijn reis?

  De levendige metropool Turijn ligt in de Noord-Italiaanse regio Piemonte aan de voet van de Alpen. Laat u imponeren door de belangrijke en buitengewone architecturale monumenten. Slenter door het historische centrum met zijn elegante arcades, geniet van het fabelachtige uitzicht vanaf de kerk van Santa Maria al Monte dei Cappuccini en laat u ronddwalen op de talrijke markten. Met Tourlane kunt u uw vluchten, transfers, accommodatie en gidsen boeken - alles op één plek! Onze reisdeskundigen zullen uw perfecte tour pakket samen te stellen op basis van uw reis smaak en voorkeuren.

  1. Mole Antonelliana - een must op een Turijn reis

   Mole Antonelliana

   Landmark van de stad en filmmuseum

  2. Porta Palatina - een must op een reis naar Turijn

   Porta Palatina

   Bewaarde stadspoort uit de Romeinse periode

  De vijf beste bezienswaardigheden van Turijn

  1. Mole Antonelliana

  De Mole Antonelliana, het herkenningspunt van Turijn, domineert de skyline van de stad met zijn paviljoenachtige structuur. De Turijnse architect Alessandro Antonelli ontwierp het gebouw, dat tussen 1863 en 1889 werd gebouwd. De markante top van het bouwwerk torent meer dan 160 meter boven de grond uit. Ten tijde van zijn voltooiing was de Mole Antonelliana het op één na hoogste toegankelijke bouwwerk ter wereld, na het Washington Monument. Ooit gepland als synagoge, werd in 1895 een museum in het gebouw gevestigd. Tegenwoordig herbergt de Mole Antonelliana het belangrijkste filmmuseum van Italië. Bovendien brengt een lift u naar het 85 meter hoge observatiedek vanwaar u kunt genieten van het uitzicht over de daken van Turijn.

  2. Museo Egizio

  Het Egizio Museum ligt niet ver van Piazza San Carlo in de historische wijk en is uitsluitend gewijd aan de Egyptologie. Het museum herbergt een collectie van meer dan 32.500 kunstvoorwerpen. Daarvan zijn er 6500 te zien. Het werd in 1824 opgericht en is de oudste in zijn soort met enkele van de belangrijkste collecties van oude Egyptische werken buiten Caïro.

  3. Porta Palatina

  De Porta Palatina is de laatste overgebleven stadspoort uit de Romeinse periode in Turijn en wordt beschouwd als de belangrijkste archeologische getuigenis van het Romeinse Turijn. De Porta Palatina, gebouwd in het begin van de 1e eeuw na Christus tijdens het bewind van keizer Augustus, was gemaakt van bakstenen. Voor de poort staan twee bronzen beelden van Julius Caesar en keizer Augustus.

  4. Koninklijk paleis

  Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Turijn is het Koninklijk Paleis. Het prachtige herenhuis werd in de 17e eeuw gebouwd voor Christina van Frankrijk. Na de dood van haar echtgenoot had de Franse prinses het regentschap overgenomen van het West-Europese hertogdom Savoie. Binnen in het koninklijk paleis vindt u prachtige zalen en talrijke antiquiteiten, evenals een wapenkamer. In de zalen bevindt zich ook de Galleria Sabauda, een belangrijke schilderijenverzameling. Een wandeling door de koninklijke tuinen mag u niet missen.

  5. Porta Palazzo Markt

  De Porta Palazzo Markt beslaat een oppervlakte van 50.000 vierkante meter niet ver van Piazza della Repubblica en trekt bezoekers met 1.000 kraampjes om te snuffelen en te winkelen. Het wordt beschouwd als de grootste markt in Europa. Van dinsdag tot zaterdag bieden handelaars hun waren aan. Naast vers fruit en verse groenten, kaas en regionale specialiteiten, kunt u op de markt ook decoraties en souvenirs uit de hele wereld vinden. Minder

  Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

  1. Geniet van het uitzicht op de prachtige oude stad tijdens een reis naar Bologna

   Bologna

  2. Beleef ruïnes in Taormina vakantie op Sicilië

   Taormina

  3. Ontdek de prachtige skyline van Florence tijdens een Florence vakantie

   Florence

  4. Geniet van prachtige baaien en uitzichten tijdens een vakantie in Sorrento

   Sorrento

  5. Een reis naar Pompeii brengt u naar een indrukwekkend dorp dat door lava werd bedolven.

   Pompeii

  6. Uitzicht op de kathedraal en de scheve toren van Pisa - te ontdekken tijdens een vakantie in Pisa

   Pisa

  7. Uitzicht op de kustlijn van Palermo - te ontdekken tijdens een vakantie in Palermo

   Palermo

  8. Een kanaal in Venetië

   Venetië

  9. Uitzicht op het Gardameer - te beleven tijdens een vakantie aan de Italiaanse Bovenmeren

   Italiaanse meren

  10. Bekijk de piazza en de voorgevel van de Dom van Milaan bij dageraad, tijdens een vakantie in Milaan

   Milaan

  11. Ontdek de indrukwekkende Romeinse ruïnes tijdens uw verblijf in Lecce.

   Lecce

  12. Ontdek Italië met een reis naar Siena.

   Siena

  13. Europa - Italië - Rome - Colosseum

   Rome

  14. Zicht op de haven van Catania tijdens reis Sicilië, Italië

   Catania

  15. Bekijk Napels van boven Napels, met de ongewone besneeuwde vulkaan Vesuvius op de achtergrond, tijdens een vakantie in Napels

   Napels