Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Een kanaal in Venetië

Italië

Venetië reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Europa
 3. Italië
 4. Venetië

Wat te doen tijdens uw Venetië reis?

Ga op een droomreis naar Venetië met Tourlane, met een op maat gemaakte vakantie, voor u ontworpen door onze lokale reisexperts. Venetië is een prachtige stad van expressie, romantiek en architectuur die vele jaren lang haar eigen republiek was. Wandel in de voetsporen van beroemde bewoners uit het verleden zoals Marco Polo, Casanova en de Renaissance schilder Bellini.

Word wakker en geniet van een ontbijt met gebak en espresso in een plaatselijk café. Bezoek het spectaculaire Dogenpaleis en ga dan naar het San Marcoplein. Stap op een gondel om bij maanlicht over het Canal Grande te varen. Plan vandaag nog uw eigen reis met Tourlane als onderdeel van een rondreis door Italië. Minder

 • Het Dogenpaleis is de zetel van de macht van de Venetiaanse republiek en een must tijdens uw Venetië-reis.

  Dogenpaleis

  Zetel van de macht van een Venetiaanse republiek

 • Die Rialto Brücke in Venedig in Italien

  Rialtobrug

  Stenen brug over het Canal Grande

 • Het San Marcoplein en de Basiliek zijn topbezienswaardigheden tijdens een vakantie in Venetië.

  San Marcoplein en Basiliek

  Een iconische plaats

 • Teatro la Fenice - een cultureel hoogtepunt tijdens uw vakantie in Venetië.

  Teatro la Fenice

  Opera composities van Bellini, Donizetti en Verdi

 • Het Canal Grande is de belangrijkste waterweg in Venetië en een must-see tijdens uw vakantie in Venetië.

  Het Grote Kanaal

  De belangrijkste waterweg van Venetië

 • Venice Giardini is de groene oase tijdens uw vakantie in Venetië.

  Venetië Giardini

  Park vol uitnodigende groene ruimtes

Welke bezienswaardigheden in Venetië?

1. Dogenpaleis

Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis en architectuur, ga dan naar het Dogenpaleis. Venetië maakt pas sinds de 19e eeuw deel uit van Italië, en het Dogenpaleis was meer dan 1000 jaar lang de machtszetel van een Venetiaanse republiek. Het is een prachtig voorbeeld van de Venetiaanse architectuur en ligt vlakbij het San Marcoplein. Ga dit gebouw binnen en verbaas u over de paneeldeuren en sierlijke plafonds van een ingewikkelde schoonheid. Loop over de grote trappen en stap naar buiten om de prachtige buitenkant van het gebouw te bewonderen. Neem contact op met uw Tourlane reisdeskundige om vooraf te boeken en wachtrijen te vermijden.

2 Rialtobrug

Deze stenen brug, die oorspronkelijk in 1591 werd voltooid, nodigt u uit om tussen hoge bogen door te lopen en vol ontzag naar het Canal Grande te staren. Geniet tijdens uw bezoek van een plaatselijke specialiteit die bekend staat als cicheti: octopus, sardientjes en gehaktballetjes, gecombineerd met een glas prosecco in een plaatselijke bàcari taverna. De Rialtobrug bij zonsondergang in de "Stad van de Grachten" is de perfecte plaats om te ontspannen na zo'n al fresco festijn.

3 San Marcoplein en Basiliek

Twee bezienswaardigheden die u niet mag missen tijdens uw reis naar Venetië zijn het spectaculaire San Marcoplein en de Basiliek. De enorme kathedraal werd gebouwd in de 9e eeuw na Christus en beslaat een oppervlakte van 85.000 vierkante meter met indrukwekkende mozaïeken en uitzichten. U zult dit iconische plein, dat voortdurend in beweging is, zeker herkennen.

4. Teatro la Fenice

Als theater uw ding is, bezoek dan Teatro la Fenice, een zaal met voorstellingen van wereldklasse. Orkestrale en operacomposities van Bellini, Donizetti en Verdi weerklinken in een theater dat sinds de opening in 1712 twee keer uit de as is herrezen. Beleef een avond akoestiek van wereldklasse aan de oevers van het door maanlicht verlichte Rio de la Verona-kanaal. Spreek met uw Tourlane Travel Expert voor meer informatie over optredens.

5 Het Grote Kanaal

Het Canal Grande is de belangrijkste waterweg van Venetië, dus als u een gondeltochtje wilt maken, kunt u hier opstappen! U wordt rondgeleid tussen gebouwen die dateren uit de 13e tot 18e eeuw. Het Canal Grande is de belangrijkste attractie van Venetië sinds de tijd van de vroege nederzettingen. Wij raden u aan een cruise bij zonsondergang te maken als de hemel roze kleurt om de majestueuze en klassieke Venetiaanse architectuur te bewonderen.

6 Venetië Giardini

Venice Giardini is een groen park vol uitnodigende groene ruimten. In het park bevinden zich 29 paviljoens met nationale kunst uit de hele wereld en La Biennale, een kunsttentoonstelling die het hele jaar door meerdere maanden loopt en zeker een bezoek waard is. Minder

Praktische informatie voor uw reis

Uw keuze van verblijfplaats zal afhangen van uw reissmaak en -voorkeuren, want de stad biedt een waaier aan buurten en accommodatiemogelijkheden, van hotels tot vakantiewoningen. Als u in de buurt van het Canal Grande verblijft, kunt u alle belangrijke bezienswaardigheden te voet bereiken, net als in de buurt van het San Marcoplein. Als u de stad per trein wilt verlaten, kunt u het beste in de buurt van het hoofdstation verblijven. Als u op zoek bent naar iets rustigers, kies dan voor het glazen eiland Morano.

Wij raden u aan ten minste vier dagen en nachten op vakantie in Venetië door te brengen, zodat u in een comfortabel tempo van de stad kunt genieten. De stad heeft zo veel buitengewone attracties om van te genieten. Bovendien biedt een langer verblijf de mogelijkheid tot dagtochten vanuit de stad.

Venetië heeft een groot, centraal gelegen treinstation met hogesnelheidstreinen naar heel Italië. Enkele van de populairste dagtochten per trein vanuit Venetië zijn de middeleeuwse stad Verona (decor van Romeo en Julia) en het Gardameer, een van de mooiste meren van Europa. Wijnliefhebbers zouden een dagtocht per trein naar de Prosecco-regio moeten overwegen.

Venetië ligt in het noordoosten van Italië, aan de Adriatische Zee. Het is gebouwd op 118 kleine eilanden voor de Italiaanse kust, die met het vasteland zijn verbonden door een 4 km lange verbindingsweg. Het ligt ongeveer 350 mijl ten noorden van Rome en 280 kilometer ten oosten van Milaan. Het ligt 260 mijl ten noordoosten van Florence.

Bekijk ook deze bestemmingen in Italië

Reisexpert Europa

Uw reisexpert voor Europa

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies