REISADVIES:
085 888 3741

De meest fotogenieke eilanden ter wereld

Op basis van populariteit op Instagram

Als je geen vakantiefoto op Instagram hebt gepost, ben je dan wel weggeweest? Het delen van vakantiefoto's op sociale media is tegenwoordig haast essentieel onderdeel geworden van de reiservaring zelf. Jaloersmakende witte stranden, de mooiste baaitjes, .... Steeds meer reizigers gebruiken de zoekfunctie van platform tegenwoordig ook om inspiratie op te doen voor de volgende vakantiebestemming.

Tourlane, de reisorganisatie voor op maat gemaakte droomreizen, was benieuwd naar welk vakantie eiland we nu het meest voorbij zien komen op onze Instagram-feed. Na het onderzoeken van de vijftig drukst bezochte eilanden ter wereld, bekeek Tourlane vervolgens welke eiland het populairst is op Instagram.

De populairste eilanden op Instagram

1. #Bali - 59,465,695 hashtags

Bali – ook wel het godeneiland genaamd – is een prachtig tropisch eiland in Indonesië. Het is misschien wel het bekendste en meest geliefde eiland ter wereld. Iedereen die er een keer geweest is kan niet ontkennen dat ze het een van de mooiste en vooral leukste eilanden vinden die ze ooit bezocht hebben.

2. #Ibiza - 16,201,927 hashtags

Een van de meest bekende, schilderachtige en populaire eilanden ter wereld. Hoewel het eiland relatief klein is, zit het vol met verbazingwekkende bezienswaardigheden, attracties en dingen om te doen. Ibiza staat alom bekend om zijn wilde nachtleven, maar er zijn ook genoeg andere spannende dingen te doen gedurende de dag.

3. #Sicily - 12,392,269 hashtags

Licht dat reflecteert op kerken en paleizen, uitzicht op steile bergen en blauwe zee... Sicilië is een inspirerende plek voor iedereen die op zoek is naar culturele en natuurlijke schoonheid. Het prachtige Italiaanse eiland vol temperament leent zich ook ideaal voor de mooiste vakantiekiekjes.

Methodologie

Voor het onderzoek werd er gekeken naar de meest bezochte eilanden ter wereld. Op basis hiervan werd er per eiland gekeken naar naar het aantal hashtags op social media platform Instagram. Enkel eilanden die deel uitmaken van een land zijn in beschouwing genomen. Eilanden die een land vormen zoals Japan, en Jamaica, en eilandengroepen, zoals de Malediven en de Bahamas zijn daarom niet opgenomen in het overzicht.

De data werd verzameld op 11 februari 2020.Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

BEN JIJ EEN REISEXPERT?

Tourlane zoekt jou!

Verdien geld met de verkoop van unieke reizen!

Meer informatie