Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Meest geinstagramde eilanden ter wereld

De 50 meest fotogenieke eilanden ter wereld

Op basis van populariteit op Instagram

  In een tijd waarin paradijselijke stranden nog nooit zo ver weg leken als nu is het belangrijk dat we blijven dromen over wat onze volgende bestemming zal zijn. Om reizigers en thuiszitters te inspireren onderzocht Tourlane, de online reisorganisatie voor droomreizen, wat de meest fotogenieke eilanden ter wereld zijn.

  Van Bali tot Bonaire... Na honderden eilanden te hebben bekeken, creëerden we een ranglijst van de 50 meest fotogenieke eilanden ter wereld. De rangschikking is gebaseerd op het aantal keer dat ieder eiland is gefotografeerd en vervolgens gedeeld op het platform Instagram. Bekijk de lijst hieronder en verplaats jezelf eventjes naar een afgelegen paradijs.

  De 50 meest populaire eilanden op Instagram

  1. #Bali, Indonesie - 60.473.066 hashtags

  Bali - ook bekend als het "Eiland van de Goden" - is het meest fotogenieke eiland ter wereld! De schoonheid van de groene rijstvelden, witte stranden, vulkanische landschappen, intrigerende architectuur en kleurrijke bevolking zijn razend populair social media gebruikers van over de hele wereld. Ieder jaar trekt het eiland miljoenen reizigers die de diversiteit van het mystieke eiland maar al te graag op beeld vastleggen en online delen. Mocht je ooit al eens op Bali zijn geweest dan weet je ongetwijfeld waarom het eiland de absolute nummer één is!

  Het meest fotogenieke eiland ter wereld is Bali

  2. #Ibiza, Spanje  - 16.320.328 hashtags

  Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw is Ibiza beroemd als feestbestemming - het eiland is namelijk de thuisbasis van 's werelds grootste nachtclubs en de beste DJ’s ter wereld zijn er normaal gezien iedere zomer weer te vinden. Er is echter nog zoveel meer te zien en te beleven op dit prachtige Baleareneiland dan het nachtleven. Wanneer je over het eiland rond loopt vind je bijvoorbeeld ook veel schilderachtige dorpjes, afgelegen stranden en uitnodigende blauwe wateren die de perfecte gelegenheid bieden tot ontspanning.

  Blick auf das blaue Meer von der Insel Ibiza in Spanien

  3. #Sicilië, Italië - 12.974.059 hashtags

  Sicilië, het grootste eiland van de Middellandse Zee, heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis dankzij onder meer de Grieken, Romeinen, Normandiërs, Zwaben en Spanjaarden die het eiland geregeerd hebben. Het is onder meer de thuisbasis van enkele van de best bewaarde Griekse ruïnes ter wereld, evenals de Etna - de hoogste vulkaan van Europa die nog steeds actief is. Het aantrekkelijke klimaat, de verrukkelijke keuken en de uitzonderlijk schoonheid maken het fotogenieke eiland geliefd bij reizigers van over de hele wereld.

  Zicht op de haven van Catania tijdens reis Sicilië, Italië

  De top 15 van de meest fotogenieke eilanden ter wereld

  Welke andere eilanden staan in de top 50? Mallorca, het prachtige eiland van de Balearen, dat bijzonder populair is bij de Britten en Duitsers, staat op de vierde plaats in het klassement. Het meest gefotografeerde eiland in Amerika is Maui, het op één na grootste eiland van Hawaï, beroemd om zijn ongelooflijke stranden en vulkaanlandschap. Het is ook niet verwonderlijk dat Santorini, met zijn prachtige witgekalkte villa's, het beste Griekse eiland in de rangschikking is. Tenslotte is Bora Bora, in Frans-Polynesië, het hoogst gelegen eiland in Oceanië

  De top 16-33 van de meest fotogenieke eilanden ter wereld

  In het midden van de ranglijst vindt u het populaire eiland Sylt, het meest fotogenieke eiland van Duitsland. Beroemd om zijn zomerfestivals is het eiland Wight het meest gefotografeerde eiland van Engeland, terwijl het afgelegen eiland Skye het meest gefotografeerde eiland van Schotland is. Ten slotte is het eiland Réunion, een van de Franse overzeese departementen en gebieden in de Indische Oceaan, het meest vastgelegde Franse eiland in Afrika.   

  Het einde van de top lijst met meest fotogenieke eilanden ter wereld

  Verderop in de ranglijst, maar nog steeds in de top 50, vinden we de twee Nederlandse waddeneilanden. Het eerste, grootste en meest fotogenieke waddeneiland is Texel. Bijna een half miljoen (489.396) keer werd het eiland namelijk op Instagram vastgelegd en gedeeld. Texel wordt op gepaste afstand gevolgd door Terschelling. Het middelste waddeneiland werd namelijk liefst 205.790 keer gedeeld. Hiermee staat het nog op een keurige 47ste plaats.


  Methodologie

  Voor het onderzoek werd er gekeken naar de meest bezochte eilanden ter wereld. Op basis hiervan werd er per eiland gekeken naar naar het aantal hashtags op social media platform Instagram. Enkel eilanden die deel uitmaken van een land zijn in beschouwing genomen. Eilanden die een land vormen (zoals Japan en Jamaica), evenals eilandengroepen (zoals de Malediven en de Bahamas) zijn daarom niet in de lijst opgenomen.

  De data werd verzameld op 17 april 2020.