Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Strand op Eleuthera, Bahama's

Eleuthera reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Midden-Amerika
  3. Bahama's
  4. Eleuthera

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Eleuthera?

  Eleuthera, waarvan de naam is afgeleid van het Griekse woord voor vrijheid, is een van de mooiste eilanden op de Bahama's en wacht op u als een roze sikkel van dromerige zandstranden. Exotische riffen die kriskras door de Atlantische Oceaan lopen, verweerde rotsen en dicht subtropisch struikgewas domineren het landschap. Op het eiland vindt u ook eindeloze ananasvelden, want de kleine Eleuthera domineerde zelfs de internationale ananasmarkt aan het eind van de 18e eeuw. Naast de charmante kleine pensions zijn er ook luxe resorts met de beste visrestaurants van de Bahamas. Een waar paradijs - ook voor watersporters, die hun geld verdienen aan het surfen.

  1. De glazen raambrug van de Bahama's Eleuthera

   Glazen Raam Brug

   Een waar wonder der natuur

  2. Eleuthera Queen's Baths

   Koninginnebaden

   Natuurlijke baden aan de ruwe Atlantische kant

  3. Eleuthera Lighthouse Beach

   Vuurtorenstrand

   Het verborgen juweel van het eiland

  Welke bezienswaardigheden zijn er in Eleuthera te ontdekken?

  1. Glazen Raam Brug

  De Glazen Raam Brug is een waar wonder van de natuur en een van de weinige plaatsen in zijn soort in de wereld. De "brug" ligt ongeveer drie kilometer ten oosten van Upper Bogue en verbindt het noorden en het zuiden van Eleuthera via een verharde weg. Hier vernauwt Eleuthera zich op dramatische wijze, waardoor bijna de indruk ontstaat dat het eiland op elk moment in tweeën kan breken. Aan beide kanten van de weg daalt het land steil. Terwijl het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan naar rechts brult, kabbelen de turquoise golven van de Caribische Zee aan de kust naar links. Een uniek gezicht en niet voor niets een van de meest populaire fotomotieven op het eiland.

  2. Queen's Baths

  De "Queen's Baths" zijn warme natuurlijke baden die op slechts een kilometer ten zuiden van de glazen vensterbrug aan de ruige Atlantische kant van het eiland op u wachten. De natuurlijke poelen zijn in de loop der eeuwen gevormd door golven die voortdurend tegen de rotsen slaan en deze vullen met water, schelpen en kleine zeewezens tijdens hoogwater. Zodra het tij is gaan liggen en het kristalheldere water is gekalmeerd, wordt het opgewarmd door de zon zodat u kunt zwemmen alsof u in een verwarmd zwembad zit. Een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de wonderen van de natuur tijdens uw Eleuthera-reis. De beste tijd om deze natuurlijke recreatiebaden te bezoeken is tijdens eb of vloed.

  3. Leon Levy Native Plant Preserve

  De 25-acre Leon Levy Native Plant Preserve ligt in de haven van de gouverneur in Eleuthera. Ooit bedacht als een onderzoekscentrum voor traditionele bush medicine, was het het eerste nationale park op het eiland. In het milieueducatiecentrum en het plantenpark kunt u kilometers lang wandelen terwijl u de mooiste orchideeën, regionale voedsel- en geneeskrachtige planten en verschillende hardhoutbomen bewondert. Naast het feit dat het een educatief centrum is dat zich richt op het belang van inheemse vegetatie voor de biodiversiteit van de Bahama's, is het ook een goede plek om meer te leren over de geschiedenis van het eiland.

  4. Vuurtorenstrand

  Lighthouse Beach verwelkomt u als een ongerept, poederzacht, roze zandstrand dat wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van de Bahama-eilanden. Dit verborgen juweel bevindt zich op het meest zuidelijke punt van Eleuthera, aan de Atlantische kant van het eiland. De vuurtoren zelf, die het strand zijn naam heeft gegeven, is genesteld in massieve kliffen en ligt achter enkele zandduinen. Twee waterlichamen omlijsten het: De zogenaamde Caribische Zee en de Atlantische Oceaan. Het strand aan de Caribische Zee heeft verschillende verborgen grotten en biedt goede snorkelmogelijkheden. Het strand van de Atlantische Oceaan, aan de andere kant, wacht op u met grote uitzichtpunten - Half Moon Cay, bijvoorbeeld. Het is misschien een beetje wandelen, maar het is de moeite waard. U zult zeker genieten van de afzondering van de afgesloten baai.

  5. Hatchet Bay Grot

  Wat dacht u van een grottenexpeditie op uw Eleuthera reis? Net ten zuiden van Surfer's Beach, heeft u de mogelijkheid om dat te doen bij Hatchet Bay Cave. De grot is slechts ongeveer anderhalve mijl lang en heeft een veelheid aan stalagmieten en stalactieten die het uiterlijk van een ondergrondse kathedraal in de gloed van uw fakkel aannemen. Daarnaast hangen er vleermuizen aan de kalkstenen muren, die versierd zijn met eeuwenoude houtskooltekeningen. U zult zeker een fakkel nodig hebben, maar het is toch aan te raden om de grot met een gids te bezoeken. Vergeet niet om stevige schoenen en geschikte kleding te dragen wanneer u de grot bezoekt. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen op de Bahama's

  1. Boten in de haven van Nassau op de Bahama's

   Nassau

  2. Bahamas Grand Bahama strand

   Grand Bahama