Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bahamas Grand Bahama strand

Grand Bahama reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Midden-Amerika
  3. Bahama's
  4. Grand Bahama

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Grand Bahama?

  Grand Bahama Island is een van de meest noordelijke eilanden van de Bahama's en ligt minder dan 100 kilometer uit de kust van Florida. Op de zuidwestelijke punt ligt Freeport, de belangrijkste stad van het eiland en na Nassau de grootste stad van de Bahamas. Bijna de helft van de inwoners van Grand Bahama woont in of rond Freeport, waardoor het grootste deel van het eiland een bijna verlaten natuurparadijs is.

  Rond het 155 kilometer lange eiland, dat op het breedste punt nauwelijks 30 kilometer breed is, lopen eindeloze, met palmen omzoomde stranden van het fijnste zand. Pittoreske koraalriffen, scheepswrakken die eeuwen geleden zonken en uitgebreide onderwatergrotsystemen maken van Grand Bahama een fantastische bestemming voor duikers. In het binnenland van het eiland bieden drie nationale parken een grotendeels ongerept landschap met ruisende dennenbossen. De grote verscheidenheid aan hotels varieert van charmante, door een familie gerunde accommodaties en stijlvolle boetiekhotels tot internationale luxe resorts. Minder

  1. Grand Bahama Gold Rock Beach

   Gold Rock Beach

   Een afgezonderde, dromerige stand

  2. Grand Bahama Flamingo

   Rand Natuur Centrum

   Habitat van diverse exotische vogels

  De beste bezienswaardigheden op Grand Bahama

  1. Gold Rock Beach

  Het Gold Rock Beach wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Grand Bahama vanwege de afgelegen ligging. Het ligt bijna 40 kilometer ten oosten van Freeport aan de rand van het Lucayan National Park. Het afgelegen strand biedt een ongerepte natuurbeleving. Barbecueën, picknicktafels en banken herinneren u eraan dat u niet alleen bent op het eiland. Bij eb daalt het water zo ver dat Gold Rock Beach een schijnbaar eindeloze uitgestrektheid wordt.

  2. Grotten in Lucayan National Park

  In de directe omgeving van Gold Rock Beach bevinden zich de ingangen van Lucayan Caverns, een grottensysteem dat zijn weerga nergens anders ter wereld kent. Het spectaculaire tunnelsysteem is toegankelijk vanaf de landzijde bij het strand en grote delen kunnen worden bezocht. Verdere toegangen zijn onder water. Om in de grotten te kunnen duiken heb je een officiële vergunning nodig. Het 160 hectare grote Lucayan National Park maakt niet alleen indruk met zijn pittoreske strand en mysterieuze grotten, maar ook met zijn ongerepte natuur. Zeldzame varens en felgekleurde orchideeën groeien in de schaduw van uitgestrekte dennenbossen.

  3. Garden of the Groves

  Garden of the Groves is een betoverende botanische tuin aan de oostelijke rand van Freeport. Met een oppervlakte van ongeveer tien voetbalvelden is er een tropisch paradijs gecreëerd waar u van kunt genieten tijdens uw Grand Bahama-verblijf. Veel zeldzame vogels vullen dit leefgebied onaangetast door invloeden van buitenaf en bieden de bezoekers fascinerende indrukken. De toewijding van de particuliere exploitanten is beloond door de Amerikaanse Wildlife Federation, die het vriendelijke park heeft erkend als een Wildlife Habitat. Wandel over smalle paden door de weelderige, uitgestrekte tropische vegetatie. Talrijke vijvers, levendige watervallen en bruisende fonteinen zorgen voor een verfrissend aangename sfeer. Het idyllische Garden Café is een heerlijke plek voor een sfeervol diner in een romantische omgeving. Voor kinderen is er een ruime speeltuin. Tussen de hoge bomen is een pittoresk kapelletje gebouwd en het is een populaire locatie geworden voor stijlvolle bruiloften.

  4. Rand Nature Center

  Dit kleine natuurpark ligt in de stadsgrenzen van Freeport, op slechts enkele minuten lopen van het centrum. Een schaduwrijk wandelpad slingert zich door weelderige struiken en langs torenhoge pijnbomen. Het Rand Nature Center is een perfecte habitat voor de biodiversiteit van de Bahama's en wordt van oktober tot mei een populaire overwinteringsplaats voor trekvogels uit het noorden. In het park worden vooral die planten gekweekt die in het verleden bijzonder belangrijk en nuttig waren voor de lokale bevolking. Hier groeit Uniola, een elastisch gras dat werd gebruikt om kussens te vullen, of een speciale variëteit van agave, waarvan de harde bladpunten en vezels als natuurlijk naaigereedschap dienden.

  5. Port Lucaya Marketplace

  Port Lucaya Marketplace is de top winkelbestemming op Grand Bahama. De levendige buurt ligt vlak bij de Freeport Marina, niet ver van Lucaya Beach. Er is een fascinerende mix van edele boetieks, wereldwijd aanwezige labels en vele kleine kraampjes en winkels die souvenirs en lokale producten uit de Bahama's aanbieden. Bijzonder origineel zijn de tassen, manden en hoeden van stro, die van oudsher al eeuwenlang met de hand worden gemaakt op de Bahamas. Een groot deel van de goederen wordt hier tegen zeer redelijke prijzen aangeboden, aangezien Freeport een vrijhandelszone is waar geen rechten op ingevoerde producten worden geheven. Er zijn ook talloze aanbieders van tours en recreatieve activiteiten, en je hebt de kans om een spannende excursie bestemming te ontdekken in de uitgestrektheid van het grote eiland Grand Bahama. Port Lucaya Marketplace biedt ook een kleurrijke mix van restaurants, leuke bars en eetkraampjes op straat. Hier kunt u tijdens uw Grand Bahama reis "Fish-fry" ervaren, lokale vis en zeevruchten die op verschillende manieren worden bereid. Overal zweeft een vrolijke mix van Caribische klanken, meestal live gespeeld door goedgehumeurde bands of getalenteerde solo-entertainers. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen op de Bahama's

  1. Strand op Eleuthera, Bahama's

   Eleuthera

  2. Boten in de haven van Nassau op de Bahama's

   Nassau