Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Boten in de haven van Nassau op de Bahama's

Nassau reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Midden-Amerika
  3. Bahama's
  4. Nassau

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Nassau?

  De hoofdstad van de Caribische eilandnatie Bahama's heeft twee kanten die elke bezoeker fascineren. Nassau is een bruisende metropool met een kwart miljoen inwoners, een van de drukste cruisehavens ter wereld en een internationaal bankencentrum. Maar Nassau is ook een stad van sfeervolle koloniale architectuur, prachtige prentbriefkaartstranden en charmante, gracieuze bewoners die elke gast met warme gastvrijheid ontvangen.

  Voeg daar een klimaat aan toe dat de zomer als enig seizoen kent. Nassau ligt op New Providence Island, een van de bijna 700 eilanden in de archipel, maar slechts 30 daarvan zijn permanent bewoond. De belangrijkste attractie van de stad is het offshore Paradise Island, dat wordt gekenmerkt door de spectaculaire architectuur van het enorme hotelcomplex Atlantis. Niet ver weg is het legendarische Cabbage Beach, dat terecht wordt beschouwd als een van de tien mooiste stranden ter wereld. Minder

  1. Nassau Atlantis Resort

   Atlantis Resort

   Paradijselijk resort met onder meer een waterpark

  2. Nassau Queen's Stairs

   Queen's Stairs

   Bijzondere route voor Britse soldaten naar het fort

  3. Nassau Fort Fincastle

   Fort Fincastle

   Een van de drie vestingwerken in Nassau

  De zes beste bezienswaardigheden in Nassau

  1. Atlantis Resort

  Het gigantische gebouw van het Atlantis Hotel is nu al een fascinerend gezicht door zijn omvang en ongewone architectuur. Twee andere superlatieven behoren tot het resort. Het enorme aquarium presenteert spectaculaire onderwaterwerelden met koraalriffen, rotsformaties en mysterieuze ruïnevelden in 14 verschillende secties. Bijna 50.000 zeedieren leven in deze prachtig vormgegeven sfeer. Bezoekers kunnen zelfs in individuele zwembaden duiken en dicht bij haaien en roggen komen. Buiten biedt Atlantis "Aquaventure", een spannend water- en avonturenpark dat een aantrekkelijk alternatief biedt voor een dagje aan het strand. In een uitgebreid en perfect ontworpen tropisch tuinlandschap zijn er maar liefst 20 zwembaden, torenhoge waterglijbanen, golfslagbaden met stroomversnellingen en een liefdevol ingerichte ruimte voor kinderen. Zelfs als u geen hotelgast bent, kunt u hier een paar uur op uw Nassau-vakantie doorbrengen.

  2. Queen's Stairs

  De steile trap is een van de populairste attracties van de stad en wordt beschouwd als een van de bezienswaardigheden. De 66 treden leiden van het havengebied naar Fort Fincastle en dienden als een veilige route voor Britse soldaten van de schepen naar het versterkte fort. Het werd gebouwd aan het einde van de 18e eeuw en was een uitstekende bouwkundige prestatie voor de technische mogelijkheden van die tijd. Pas later werd de trap als de trap van de koningin gewijd aan koningin Victoria van Engeland, tijdens wiens heerschappij, het Victoriaanse tijdperk, Groot-Brittannië uitgroeide tot een leidende economische macht. De Queen's Staircase biedt een prachtig decor voor prachtige souvenirfoto's van uw Nassau-vakantie.

  3. Kabelbaan

  Het ongeveer vier kilometer lange strand van Cable Bay is veruit de meest populaire ontmoetingsplaats voor alle bezoekers van Nassau. Hier volgt het ene luxe hotel het andere op en samen bieden ze een enorm reservoir aan bars, restaurants en comfortabel ingerichte strandgebieden. Cable Beach is ook een openbaar strand en open voor iedereen. Het ongerepte witte zandstrand is bruisend van activiteit, maar toch vindt u op Cable Beach altijd een idyllisch plekje om in alle rust te genieten van het indrukwekkende natuurschoon.

  4. Clifton Bay

  Iets minder dan een half uur rijden ten westen van het centrum van Nassau is Clifton Bay met Jaws Beach. Dit is waar Daniel Craig uit het water kwam in de startscène van de James Bond film Casino Royal. De baai was de locatie voor Jules Verne's 20.000 Leagues Under the Sea in 1954 en leverde het sprookjesachtige decor voor de Pirates of the Caribbean-film.

  5. Nassau stromarkt

  Te midden van de chique boetieks en flagship stores van de grote merken in Bay Street, kom je een verbazingwekkend authentieke winkelervaring tegen. In de luchtige hal van de legendarische stromarkt wacht u een overweldigend aanbod van modieuze accessoires, souvenirs, sieraden en nog veel meer. Het grootste deel van het aanbod komt eigenlijk van Bahamaanse ambachtslieden, want het kunstzinnig weven van handtassen, hoeden en manden uit stro is een eeuwenoude traditie op de eilanden. Onderhandelen en afdingen wordt van de handelaren verwacht en is een absolute voorwaarde voor een gunstige aankoop.

  6. Arawak Cay

  Arawak Cay is de hippe hangplek voor wie wil genieten van de authentieke Bahamaanse keuken in een ongedwongen sfeer. Op een eilandachtige plek direct aan de haven serveren talloze restaurants en eetstalletjes op straat "viskoeken". Dit is in wezen verse zeevruchten en vis, bereid en geserveerd in een fantasierijke variëteit. Populair is de "Conch salade", mosselen gemarineerd in citroensap met groenten en sterke pepers. "Gebakken" verwijst meestal naar een complete vis die gefrituurd is met de kop en de graten. "Gebarsten" verwijst naar een bereidingswijze ergens tussen fish 'n chips en tempura. Het verfrissende lokale bier, de lokale rum en de inventieve cocktails helpen de vibe groot te houden in deze vriendelijke gastronomische buurt. Minder

  Vestingwerken: Fort Fincastle, Fort Charlotte en Fort Montagu.

  In het stadsgebied van Nassau zijn er drie vestingwerken die de moeite waard zijn om te bekijken. Ze werden op verschillende tijdstippen gebouwd, maar dienden allemaal hetzelfde doel. Het was om de haven van Nassau te beschermen tegen ongewenste indringers. Fort Montagu dateert uit het jaar 1741 en is het oudste van de drie forten. Vandaag de dag biedt het vrij onopvallende fort een prachtig uitzicht over de stad. Bijna 50 jaar later werd Fort Charlotte gebouwd, dat vrijwel onveranderd is gebleven. Met zijn uitdagende wallen doet het bouwwerk denken aan een citadel uit het middeleeuwse Europa. Vanaf de open en hoge ligging biedt het een prachtig uitzicht op de voor anker liggende cruiseschepen en Paradise Island. Fort Fincastle ligt bijna direct aan de haven en is prachtig in zijn ongewone vorm, die doet denken aan de boeg van een schip. Toen de tijden minder oorlogszuchtig werden, werd het torenhoge bouwwerk als vuurtoren gebruikt." Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen op de Bahama's

  1. Strand op Eleuthera, Bahama's

   Eleuthera

  2. Bahamas Grand Bahama strand

   Grand Bahama