Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Cascade, Nationaal park Arenal Vulkaan, Costa Rica

Groepsreis: Jungle safari in Costa Rica

Beleef de junglewereld in Costa Rica gedurende deze groepsreis

 • Vanaf 11 dagen

 • Groepsreis

 • Het hele jaar door

 • Circa 12 uur

 1. Bestemmingen
 2. Midden-Amerika
 3. Costa Rica
 4. Groepsreis: Jungle safari in Costa Rica

Costa Rica reisroute van de jungle-safari

De dichte en soortenrijke jungles van de Valle Central in Costa Rica verwelkomen u met gillende brulapen en kakelende toekans. Uw reis brengt u van San José naar Puerto Limon en het schildpaddendorp Tortuguero. Tijdens begeleide jungletochten door de nationale parken ontdekt u stomende vulkanen, schattige luiaards en de fruitig-zoete schatten van het land.

 1. San Jose

 2. Arenal Volcano National Park

 3. Puerto Viejo de Sarapiqui

 4. Tortuguero

 5. Limon

 6. Turrialba

 7.  Minder
Nationaal_theater_in_San_Jose_Costa_Rica

San Jose

De grote stadsjungle in de jungle: Welkom in San José, de hoofdstad van Costa Rica! Dit is waar uw Costa Rica Jungle Safari begint. De bruisende metropool ligt in de Valle Central, een hoogvlakte in het hart van de Centraal-Amerikaanse Caraïbische natie. San José is omgeven door dichte junglebossen die zich uitstrekken over glooiende bergkammen. In de verte torenen de vulkanen Irazu en Poás boven de regio uit. Uw Duitssprekende gids ontmoet u op de luchthaven en begeleidt u naar uw accommodatie. Gebruik uw eerste paar uur om van het levendige centrum van San José te genieten. Kunstmarkten en goud- en jademusea getuigen van de culturele rijkdom van het land. Luister naar de onderhoudende straatmuzikanten in het Morazan Park en voel het bruisende leven van de stad.

Costa Rica La Fortuna Vulkaan

Arenal Volcano National Park

Het woord "natuurlijk spektakel" is nauw verbonden met Arenal Volcano National Park: Het nationale park, afgewisseld met weelderige regenwouden, heeft vooral bekendheid verworven vanwege de gelijknamige vulkaan. Deze vulkaan werd als uitgestorven beschouwd voordat hij in 1968 weer uitbarstte. In het park lopen vele wandelpaden van afgekoelde lava en gitzwarte as door het kreupelhout. Paradijsvogels, jaguars en witkopkapucijnapen noemen Arenal Volcano National Park hun thuis. Maak een wandeling van anderhalf uur door het nationale park: luister naar de kletterende watervallen, lieflijke vogelzang en verbijsterende apenkreten. Uw jungle tocht brengt u tot aan Arsenal Lake. Als u geluk heeft, ziet u van hieruit gas- en stoomuitbarstingen van de momenteel slapende reus.

Puerto Viejo de Sarapiqui in Costa Rica

Puerto Viejo de Sarapiqui

Puerto Viejo de Sarapiqui is een verborgen juweel in de weelderige groene hoogvlakte van centraal Costa Rica. De stad is omgeven door machtige rivieren zoals de Rio Sucio en ontelbare fruit- en suikerrietplantages ten noorden van het Braulio Carrillo Nationaal Park. De regio staat bekend als een absolute hotspot om vogels te spotten. Maar ook neusbeertjes en luiaards zijn steeds weer te zien in de bossen aan weerszijden van de rivier. Puerto Viejo de Sarapiqui nodigt u uit voor een pleziertochtje: U bezoekt bijvoorbeeld een koffieplantage. Plant een ananas zaailing of zelfs een amandelboom. Maak een korte wandeling door het regenwoud en leer vervolgens interessante feiten over het maken van chocolade.

Rivier_en_jungle_in_Tortuguero_National_Park_Costa_Rica

Tortuguero

In Tortuguero, de "plaats waar de schildpadden komen", kunt u de bedreigde groene zeeschildpad van dichtbij en persoonlijk ontmoeten. Het dorp Tortuguero ligt in het Nationaal Park Tortuguero aan de Caribische kust. Dit verborgen paradijs kan alleen per boot of vliegtuig worden bereikt. Onderweg laat u dichte regenwouden, mangroves en moerassen achter u totdat u de kust en de broedplaatsen van de schildpadden bereikt. Tussen juli en september is het mogelijk om de groene zeeschildpad eieren te zien leggen op het strand. In Tortuguero kunt u in het Schildpaddenmuseum uitgebreide en levendige informatie krijgen over deze bedreigde diersoort. Mis het uitzicht vanaf Cerro Tortuguero niet.

Haven van Puerto Limon in Costa Rica

Puerto Limon

In de belangrijke havenstad Puerto Limon kunt u het bruisende stadsleven perfect combineren met excursies in de adembenemende Costa Ricaanse natuur. Vanaf de promenade kunt u de bedrijvigheid van de grote industriehaven gadeslaan, van waaruit dagelijks containerschepen export nummer één verschepen: Bananen. Vanuit Puerto Limon is het slechts een steenworp naar het tropische achterland van het Selva Bananito Conservation Reserve. In het Selva Bananito Reservaat maakt u een jungletocht door het Mochila gebergte. Op de open plekken geniet u van een fantastisch uitzicht over de regenwouden. Het reservaat herbergt meer dan 300 vogelsoorten, waaronder toekans, wielewalen en ijsvogels.

Vulkaan Turrialba met het gelijknamige dorp in Costa Rica

Turrialba

Als laatste etappe van uw Costa Rica Jungle Safari keert u terug naar de zacht glooiende Valle Central naar Turrialba. Het slaperige dorp ligt aan de voet van de gelijknamige vulkaan, te midden van een dicht oerwoudlandschap. De streek is beroemd om zijn koffieplantages en om zijn universiteit. Deze laatste biedt een prachtige botanische tuin, waar een uitgebreide zaadbank zorgt voor het behoud van alle belangrijke planten van de aarde. Turrialba nodigt u opnieuw uit voor uitgebreide wandeltochten en een raftingavontuur. De gematigde stroomversnellingen van de Pejibaye zijn perfect voor een klasse I tot II white water rafting trip. U zult de tropische jungle vanuit een heel ander perspectief ervaren en op rustige momenten kunt u gewoon ontspannen op het water dobberen.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze Costa Rica reisroutes

 1. Strand_van_Manuel_Antonio_Costa-Rica

  vanaf

  € 1.295

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Rivier_en_jungle_in_Tortuguero_National_Park_Costa_Rica

  vanaf

  € 1.205

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Uitzicht op de skyline van Panama City vanuit een park

  vanaf

  € 1.495

  excl. vlucht (p.p.)