Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Vrouw_op_een_hangende_brug_in_Monteverde_Reserve_Costa_Rica

Monteverde reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Midden-Amerika
  3. Costa Rica
  4. Monteverde

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Monteverde?

  Diepgroene nevelwoudlandschappen met kleurrijke vogels, orchideeën en talloze andere tropische dier- en plantensoorten: Monteverde National Park is een waar paradijs voor natuurliefhebbers die in Costa Rica rondreizen. Met mos begroeide bomen, lianen en in mist gehulde bossen creëren een magische sfeer. Wandel door dit oer-ogende landschap en bezoek de spannende attracties die Monteverde te bieden heeft. Deze omvatten slangen- en vlinderhuizen, evenals wandelpaden in de boomtoppen die u een vogelperspectief geven over het nevelwoud. Het natuurreservaat, dat op een hoogte van 800 meter tot 1.800 meter ligt, kan het hele jaar door worden bezocht.

  1. Costa Rica Monteverde Selvatura

   Selvatura Park

   Een dag voor avontuur

  2. Costa Rica Monteverde Santa Elena

   Santa Elena Reservaat

   Een kleiner nevelwoud reservaat

  3. Costa Rica Montverde Biologisch Reservaat

   Biologisch Reservaat

   Een natuurreservaat met een enorme biodiversiteit

  De 5 beste bezienswaardigheden van Monteverde

  1. Selvatura Park

  Selvatura Park combineert avontuur en natuur op een prachtige manier. Naast tropische boslandschappen wachten hier spannende activiteiten op u. Maak wandelingen op de luifel over lange hangbruggen. Het park heeft ook een vlinder- en colobrigtuin, een reptielententoonstelling en een milieucentrum. Ooit als Superman door het regenwoud willen zweven? Dan is een ziplining tour door Selvatura Park precies wat u nodig heeft tijdens uw Monteverde reis.

  2. Santa Elena Reservaat

  Dit nevelwoudreservaat is kleiner dan het Monteverde Reservaat, maar de biodiversiteit is er even divers. Bovendien zijn er hier veel minder bezoekers, zodat de kans om wilde dieren te zien nog groter is. Op de 42 meter hoge "Sky Walk" kunt u het particulier beheerde natuurreservaat vanop grote hoogte bekijken. Een ander hoogtepunt van het Santa Elena Reservaat is dat u op een heldere dag vanaf sommige plaatsen tot aan de Arenal Vulkaan kunt kijken.

  3. Monteverde Serpentarium

  Als u geïnteresseerd bent in de dierenwereld van Costa Rica, komt u ook aan uw trekken in het Monteverde Serpentarium. U kunt er meer dan 40 verschillende slangensoorten zien, maar ook schildpadden, hagedissen en kikkers, waarbij vooral de kleurrijke pijlgifkikkers opwindend zijn. Wij raden u aan een rondleiding te volgen, waar u veel boeiende informatie en anekdotes over deze fascinerende dieren te horen krijgt.

  4. De vlindertuin van Monteverde

  Deze bezienswaardige vlindertuin heet u welkom in Cerro Plano, op ongeveer 20 minuten lopen van het centrum van Santa Elena. U kunt er ongeveer 30 verschillende soorten vlinders en andere insecten en spinachtigen observeren. Bewonder de poppen van de verschillende soorten en met een beetje geluk landt er zelfs een vlinder op uw vinger. Een ander hoogtepunt van de vlindertuin van Monteverde is de drukke kolonie bladgrijpermieren.

  5. Monteverde Biologisch Reservaat

  Het natuurreservaat heeft een oppervlakte van ongeveer 5.000 hectare en bekoort door zijn enorme biodiversiteit. Ongeveer 3.000 verschillende plantensoorten komen hier voor, waaronder ongeveer 500 orchideeënsoorten en ook veel planten die nergens anders op aarde worden aangetroffen. Een hoogtepunt voor vogelaars zijn de quetzals met hun groen-metallic glanzende verenkleed. Vooral in het westelijke deel van het park kunt u een aantal goed ontwikkelde wandelpaden verwachten. Wie zich volledig wil onderdompelen in dit natuurparadijs kan tijdens zijn reis in Monteverde ook meerdaagse tochten door het reservaat ondernemen en overnachten in kleine schuilhutten. Minder

  Ontdek Monteverde tijdens deze reizen

  1. Strand_van_Manuel_Antonio_Costa-Rica

   vanaf

   € 1.295

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Rivier_en_jungle_in_Tortuguero_National_Park_Costa_Rica

   vanaf

   € 1.205

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Uitzicht op de skyline van Panama City vanuit een park

   vanaf

   € 1.495

   excl. vlucht (p.p.)

  Praktische reisinformatie

  Bekijk ook deze bestemmingen in Costa Rica

  1. Costa Rica La Fortuna uitzicht

   La Fortuna

  2. Nationaal_theater_in_San_Jose_Costa_Rica

   San Jose