Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Nationaal_theater_in_San_Jose_Costa_Rica

San Jose reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Midden-Amerika
  3. Costa Rica
  4. San Jose

  Wat te doen tijdens uw verblijf in San Jose?

  De hoofdstad van Costa Rica, San José, is een levendige metropool die de Zuid-Amerikaanse levensstijl in zijn zuiverste vorm uitstraalt. De goed bewaarde architectonische monumenten in de Spaanse koloniale stijl zijn net zo bezienswaardig als de talrijke interessante musea van de stad. In de omgeving nodigen uitgestrekte nationale parken en schilderachtige natuurreservaten uit tot spannende dagtochten. Verken de schoonheid van het tropisch regenwoud met zijn zeldzame dier- en plantensoorten of beklim een van de hoogste vulkanen van het land. San José heeft het hele jaar door een aangenaam warm klimaat. De beste tijd om het landschap te verkennen is echter tijdens het droge seizoen van december tot april.

  1. San Jose Irazu Vulkaan

   Irazú Vulkaan Nationaal Park

   Costa Rica's oudste nationale park

  2. San Jose La Paz Waterval

   La Paz Waterval Tuinen

   5 watervallen omgeven door dicht regenwoud

  3. San Jose Chirripo Nationaal Park

   Chirripo Nationaal Park

   5 verschillende ecosystemen in één park

  De 5 beste bezienswaardigheden van San Jose

  1. Mercado Central

  De historische markthallen van de Mercado Central in het hart van San José werden in 1880 gebouwd. Zij maken sinds 1995 deel uit van het cultureel erfgoed van Costa Rica. Hier vindt u exotisch fruit, geurige bakkerswaren en delicatessen die typisch zijn voor het land, maar ook traditioneel handwerk en originele souvenirs. Een extra portie couleur locale en een indruk uit de eerste hand van de levendige Zuid-Amerikaanse mentaliteit zijn gratis bij uw boodschappen inbegrepen. De markthallen zijn ook de ideale plaats om authentiek Costa Ricaans straatvoedsel te proeven. Probeer bijvoorbeeld eens een glas horchata tijdens uw reis in San José, Costa Rica's antwoord op de milkshake: amandelmelk gepureerd met suiker, kaneel en gemalen pinda's.

  2. Catedral Metropolitana

  In het centrum van de stad, tegenover het Parque Central, verrijst de imposante Catedral Metropolitana. De voorganger van deze katholieke kerk werd in 1802 door een aardbeving verwoest. In 1871 werd de huidige kathedraal gebouwd volgens de ontwerpen van de architect Eusebio Rodríguez. De voorgevel combineert op unieke wijze stijlelementen van barok en neoclassicisme met typische elementen uit de Griekse tijd. Tot de meest opmerkelijke schatten in de Catedral Metropolitana behoren de gedetailleerde glas-in-loodramen en de ingewikkeld ontworpen tegelvloer. Als u een kerkdienst bijwoont, zult u een onvergetelijke indruk krijgen van het diepgewortelde geloof van de plaatselijke bevolking.

  3. Irazú Vulkaan Nationaal Park

  Ongeveer 50 kilometer van San José ligt het Irazú Vulkaan Nationaal Park. Het werd gesticht in 1955 en is daarmee het oudste nationale park van Costa Rica. De vuurberg waaraan hij zijn naam ontleent, is een van de hoogste en tegelijk meest onvoorspelbare vulkanen van Costa Rica. Tijdens zijn frequente uitbarstingen in het verleden heeft het een uniek landschap geschapen dat door de beroemde astronaut Neil Armstrong zeer treffend werd vergeleken met het oppervlak van de maan. Als u comfortabel en goedkoop naar Irazú wilt reizen, kunt u dagelijks om acht uur 's ochtends voor het Nationale Theater in San José een openbare bus nemen, die u naar de vulkaan brengt.

  4. La Paz Waterval Tuinen

  De La Paz Waterfall Gardens zijn met recht een van de populairste bestemmingen in de omgeving van San José. Langs de goed onderhouden wandelpaden wachten vijf pittoreske watervallen op u, die zich van een hoogte van vijf tot 37 meter uitstorten. In de omringende regenwouden leven allerlei exotische dieren: van kleurrijke vlinders tot koddige spinaapjes en zeldzame roofkatten, zoals de poema en de jaguar. Een lonende ervaring voor dierenliefhebbers is een bezoek aan het vogelpark. Hier vinden papegaaien, toekans en andere exotische vogels die uit kooien zijn bevrijd of door de douane in beslag zijn genomen, een nieuw thuis in natuurlijke volières met vrije vlucht.

  5. Chirripo Nationaal Park

  Het Chirripo Nationaal Park, dat meer dan 50.000 hectare beslaat, staat bekend om zijn wilde schoonheid en vijf verschillende ecosystemen. Populair bij wandelaars, klimmers en kampeerders, biedt het ideale omstandigheden voor allerlei uitdagende buitensporten. Maar ook als u tijdens uw reis in San José alleen de bedwelmende schoonheid van het Costa Ricaanse regenwoud wilt bewonderen, komt u op de goed gemarkeerde wandelpaden ruimschoots aan uw trekken. Met de 3820 meter hoge Cerro Chirripo, waaraan het park zijn naam dankt, is dit nationale park de thuisbasis van Costa Rica's hoogste berg. Als de weersomstandigheden goed zijn, kunt u vanaf de top tegelijkertijd de Caribische Zee en de Stille Oceaan zien. Minder

  Ontdek San Jose tijdens deze reizen

  1. Cascade, Nationaal park Arenal Vulkaan, Costa Rica

   vanaf

   € 2.040

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Strand_van_Manuel_Antonio_Costa-Rica

   vanaf

   € 1.295

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Rivier_en_jungle_in_Tortuguero_National_Park_Costa_Rica

   vanaf

   € 1.205

   excl. vlucht (p.p.)

  4. Uitzicht op de skyline van Panama City vanuit een park

   vanaf

   € 1.495

   excl. vlucht (p.p.)

  Bekijk ook deze bestemmingen in Costa Rica

  1. Costa Rica La Fortuna uitzicht

   La Fortuna

  2. Vrouw_op_een_hangende_brug_in_Monteverde_Reserve_Costa_Rica

   Monteverde