Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op de skyline van Panama City vanuit een park

Twee weken Costa Rica en Panama reis

Van Caribisch Costa Rica tot kosmopolitisch Panama

 • Vanaf 14 dagen

 • Individuele reis

 • Het hele jaar door

 • Circa 12 uur

Plan uw reis
 1. Bestemmingen
 2. Midden-Amerika
 3. Costa Rica
 4. Twee weken Costa Rica en Panama reis

Costa Rica en Panama reisroute

In Costa Rica en Panama kunt u de biodiversiteit en de landschappelijke diversiteit van dichtbij meemaken - en dat voor een onverslaanbare prijs. De meeste excursies op deze reis zijn optioneel, zodat u ter plaatse flexibel kunt beslissen wat u het meest interesseert. Van Manuel Antonio reist u naar La Fortuna, gelegen aan de voet van een vulkaan, door het Tortuguero National Park en langs de Caribische kust. In Panama zult u eilanden verkennen en tenslotte de kosmopolitische Panama Stad.

 1. San José

 2. Manuel Antonio Nationaal Park

 3. Monteverde

 4. La Fortuna

 5. Tortuguero

 6. Puerto Viejo de Talamanca

 7. Bocas Del Toro

 8. Panama City

 9.  Minder
Nationaal_theater_in_San_Jose_Costa_Rica

San José

Uw reis begint in Costa Rica, om precies te zijn in San José. Uw luchthaven gids zal u ontmoeten bij de uitgang van de luchthaven. Daarna wordt u in ongeveer 30 minuten naar het centrum van San José gebracht, waar u kunt inchecken in uw kamer in het hotel. De rest van de tijd staat tot uw vrije beschikking. Ontspan na uw reis en kom tot rust in het hotel of verken de omgeving. 's Avonds kunt u de eerste indrukken laten bezinken tijdens het diner.

Strand_van_Manuel_Antonio_Costa-Rica

Manuel Antonio Nationaal Park

Vandaag gaat de reis naar het zuiden van Costa Rica naar Manuel Antonio. Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald door een collectieve bus en begint de reis naar een van de beroemdste regio's van het land. De badplaats Manuel Antonio ligt aan de kust van de Stille Oceaan, ongeveer 150 kilometer ten zuiden van Punta Arenas. Het gelijknamige nationale park, Manuel Antonio, trekt veel bezoekers, ook al is het met zeven vierkante kilometer het kleinste nationale park van Costa Rica. De fauna en flora met de palmbossen, de kust van de Stille Oceaan en dieren zoals zwarte leguanen, apen, vogels en luiaards is gewoonweg overweldigend. Uw hotel Faro Beach ligt op slechts 100 meter van de ingang van het park en een bezoek aan het nationale park moet zeker op uw to-do lijstje staan. Vandaag is het de juiste tijd om een bezoek te brengen aan het beroemde Manuel Antonio National Park. Na het betalen van de entreeprijs bij de ingang kan het avontuur beginnen. (Houd er rekening mee dat het park op maandag gesloten is.) Manuel Antonio mag dan het kleinste nationale park van het land zijn, maar dat doet niets af aan zijn populariteit. Integendeel: omdat het park zo klein is, kunt u er in korte tijd veel ontdekken. U kunt ongerepte regenwouden verwachten met een rijke flora en fauna, maar ook stranden zoals uit een prentenboek. Het is deze verscheidenheid die reizigers hierheen lokt. Junglewandelingen verkennen het regenwoud langs goed gemarkeerde paden en stranden. De kans om hier dieren te zien is uitstekend, want ze zijn gewend geraakt aan bezoekers. Vlinders, vogels, luiaards en verschillende apensoorten kunnen worden gezien tijdens een wandeling en de onderwaterwereld kan van dichtbij worden bewonderd tijdens een snorkeltocht. Naast de junglewandelingen kunnen optionele tours worden geboekt naar het gebied rond Manuel Antonio. Wat dacht u van een catamarantocht, een kajaktocht, paardrijden of raften?

Costa Rica Monteverde Santa Elena

Monteverde

De nevelwouden van Monteverde - deze mysterieus klinkende naam van de bossen rond Monteverde heeft al vele reizigers betoverd. Geen wonder, want hier kunt u een bijzonder landschap verwachten met subtropisch regenwoud op hoogtes tussen 800 en meer dan 1800 meter. Het nu wereldberoemde Monteverde Reservaat vindt zijn oorsprong in de nederzetting van Noord-Amerikaanse Quakers die zich hier in de jaren 1950 vestigden op zoek naar een leven in harmonie met de natuur. De kolonisten leefden als veehouders en melkveehouders en zetten zich al vroeg in voor de bescherming van de nevelwouden. Tegenwoordig zorgt het reservaat ervoor dat deze bijzondere natuur van de altijd groene nevelwouden behouden blijft. Inmiddels heeft de regio zich aangepast aan de bezoekers en zijn er enkele accommodaties. De meeste zijn kleine, charmante, rustieke hotels en lodges die door lokale families worden gerund. Santa Elena is de plaats waar de meeste infrastructuur is ontwikkeld met supermarkten, apotheken en banken maar ook restaurants en bars. Als u actief wilt worden, maak dan gebruik van de mogelijkheden voor avonturen in de buitenlucht, zoals wandelen over hangbruggen en wandelpaden in de boomtoppen. Vanaf de top heeft u ook het beste uitzicht over het nevelwoud. Er is veel te beleven in Monteverde! Na het ontbijt kunt u direct beginnen met het programma van de dag. Verken het Monteverde of Santa Elena Reservaat en de dichte bossen gehuld in mist. Adem de vochtige lucht in en bewonder de enorme bomen. Of waag u in de hoogte en wandel over de hangbruggen van Selvatura of ga op de canopytour, waarbij u over de platforms in de boomtoppen loopt die met staalkabels zijn beveiligd. Dit is waar de adrenaline gaat pompen! Als u geïnteresseerd bent in fauna, is een bezoek aan het slangenmuseum, de vlindertuin of de kolibriegalerij iets voor u. Hier krijgt u het beste inzicht in de dierenwereld van het gebied. Een ideale aanvulling op de uitstapjes in het bos. Leerzaam en onderhoudend is ook een koffierondleiding, waar u alles te weten komt over de populaire warme drank. U kunt zelf beslissen welke van de vele facultatieve excursies voor u het interessantst is en deze direct ter plaatse boeken. Welke tour u ook kiest, u zult zeker snel bezwijken onder de charme van de nevelwouden.

Uitzicht op de warmwaterbron in La Fortuna in Costa Rica, Centraal Amerika

La Fortuna

Na het verblijf in de nevelwouden van Monteverde, gaat uw reis vandaag verder naar La Fortuna. De tocht erheen alleen al is een belevenis op zich, want hij gaat per boot over het meer van Arenal, het grootste binnenmeer van het land. Maar eerst wordt u na het ontbijt opgehaald van uw hotel. In ongeveer anderhalf uur wordt u met een microbus naar Rio Chiquito gebracht. Hier gaat u aan boord van een comfortabele pontonboot die u in ruim 30 minuten naar de overkant van het Arenalmeer brengt. De boottocht voert u langs prachtige kuststroken. Geniet van het uitzicht en de frisse zeebries, die een aangename koelte brengt. Vanaf hier scheidt slechts een busrit van een half uur u tot u kunt inchecken in uw hotel, gelegen midden in het Arenal vulkaangebied. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ontspan in het hotel of verken de omgeving - afhankelijk van wat u wilt doen. Vandaag heeft u de hele dag ter vrije besteding. Profiteer van de tijd en verken de omgeving tijdens een excursie direct na het ontbijt. U heeft de keuze uit verschillende activiteiten, die u optioneel kunt boeken. Dankzij zijn bijzondere ligging tussen vulkaan en regenwoud is La Fortuna een ideaal vertrekpunt voor zeer uiteenlopende tochten. Bijzonder spannend is een wandeling over de lavavelden in het Arenal National Park. Arenal is een van de jongste en actiefste vulkanen ter wereld. Tijdens de eerste beklimming in 1937 werd de vulkanische oorsprong pas ontdekt omdat de berg volledig was overwoekerd met planten. Tijdens de rondleiding kunt u de bizarre paden van de lavastromen van dichtbij bekijken. Activiteiten zoals mountainbiketochten, paardrijden of raften op de rivier zijn de ideale excursies voor sportliefhebbers. U kunt ook de grotten van Venado bezoeken, naar een waterval wandelen of een boottochtje maken om de wilde dieren te zien. Vanaf de boot kunt u zich volledig concentreren op het observeren en, met een beetje geluk en geduld, krokodillen, apen, luiaards en vogels ontdekken. U ziet, de mogelijkheden in de regio zijn legio en zullen u onvergetelijke ervaringen bezorgen.

Rivier_en_jungle_in_Tortuguero_National_Park_Costa_Rica

Tortuguero

Vandaag begint uw dag vroeg, want er staat u een gevarieerd programma te wachten. Met de collectieve transfer gaat u eerst naar Guápiles. Daar ontmoet u uw Engelssprekende gids, die u en de andere gasten van de lodge door de dag zal leiden. Na kennis te hebben gemaakt, gaat u naar Caño Blanco/La Pavona. Het pad loopt midden door een uitgestrekte bananenplantage. Hier stapt u over op een boot, die u naar de accommodatie van vandaag brengt, de prachtig gelegen jungle lodge. De tocht is uniek: over vertakte rivieren en kanalen gaat hij door het weelderige uitgestrekte landschap. Tegen lunchtijd komt u aan bij de lodge, waar een heerlijke maaltijd op u wacht. Fris gesterkt, heeft u nu de keuze: Of u doet het rustig aan en brengt de middag door bij het zwembad of u gaat mee met een excursie naar het dorpje Tortuguero. Hier kunt u voor twee USD een bezoek brengen aan het Sea Turtle Conservancy, dat zich inzet voor de bescherming van zeeschildpadden. Terug in de lodge, geniet van het diner. Als u tussen juli en september reist, kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar het strand om de zeeschildpadden hun eieren te zien leggen. Een onvergetelijke ervaring! Na het ontbijt, het water op! Een boottocht door de kanalen van het Tortuguero National Park zal u toelaten u onder te dompelen in de junglewereld rond de lodge. Tussen de bomen en aan de oevers zijn er tijdens de tocht allerlei dieren te spotten. Met een beetje geluk ontdekt u apen die van tak naar tak springen, luiaards die hoog in de bomen een dutje doen, leguanen en schildpadden die zich opwarmen in de zon en, natuurlijk, Costa Rica's vele kleurrijke vogelsoorten die inheems zijn in de bossen. Na de lunch in de lodge kunt u van de tijd gebruik maken om door de tuinen van het resort te wandelen. Geniet van het weg zijn van de drukte midden in de natuur! Voor het avondeten wordt u terug verwacht in de accommodatie waar u de avond in alle rust zult afsluiten.

Puerto Viejo de Talamanca - Strand in Costa Rica

Puerto Viejo de Talamanca

Vandaag moet u afscheid nemen van de jungle lodge en uw gids, maar het reisavontuur gaat verder. Na het ontbijt brengt een boot u terug naar La Pavona/Caño Blanco. Vanaf hier brengt de lodge bus u naar Guapiles. Een gezamenlijke bus brengt u uiteindelijk naar Puerto Viejo de Talamanca en naar uw hotel Cabinas Tropical. Uw accommodatie bevindt zich in het centrum van het dorp. Perfect om de rest van de dag alleen door te brengen. Puerto Viejo, in het zuidoosten van het land, is een charmant kustplaatsje dat zich heeft gevestigd als een van de favoriete plekken voor surfers. Ga naar het strand en kijk hoe de surfers gewaagde prestaties leveren terwijl u zelf op uw gemak van een drankje geniet. Bezoek een van de plaatselijke restaurants of verken de kleurrijke stad met zijn speciale Afro-Caribische flair terwijl u door de straten slentert. Puerto Viejo heeft een geheel eigen charme die u snel zal bekoren.

Bocas del Toro Starfish strand

Bocas del Toro

Vandaag moet u afscheid nemen van de jungle lodge en uw gids, maar het reisavontuur gaat verder. Na het ontbijt brengt een boot u terug naar La Pavona/Caño Blanco. Vanaf hier brengt de lodge bus u naar Guapiles. Een gezamenlijke bus brengt u uiteindelijk naar Puerto Viejo de Talamanca en naar uw hotel Cabinas Tropical. Uw accommodatie bevindt zich in het centrum van het dorp. Perfect om de rest van de dag alleen door te brengen. Puerto Viejo, in het zuidoosten van het land, is een charmant kustplaatsje dat zich heeft gevestigd als een van de favoriete plekken voor surfers. Ga naar het strand en kijk hoe de surfers gewaagde prestaties leveren terwijl u zelf op uw gemak van een drankje geniet. Bezoek een van de plaatselijke restaurants of verken de kleurrijke stad met zijn speciale Afro-Caribische flair terwijl u door de straten slentert. Puerto Viejo heeft een geheel eigen charme die u snel zal bekoren.

Wandel door de steegjes van Panama City tijdens uw Panama-vakantie.

Panama City

Eilandenwereld en metropool: Vandaag is er het contrastprogramma. In slechts een uur neem u het vliegtuig naar Panama City. Zodra u in de stad aankomt, wacht een Engelssprekende chauffeur u op voor een stadstour. Tijdens de rit krijgt u een eerste overzicht en komt u meer te weten over de bijzonderheden van de stad. Wist u dat de oude stad Panama in 1671 door de piraat Sir Henry Morgan werd verwoest? Tijdens de rondleiding krijgt u de oude ruïnes te zien die als stille getuigen zijn gebleven. Vervolgens komt u langs de kathedraal en het Nationale Theater in het oude gedeelte van de stad. Aan het einde van de tour komt u bij de Mirafloresluis, waarvan u een bezoek niet mag missen tijdens een verblijf in Panama. Hier kunt u de enorme vrachtschepen op het Panamakanaal van dichtbij bewonderen. Een indrukwekkend gezicht. Na de stadstour keert u terug naar uw hotel, waar u de rest van de dag op uw gemak kunt doorbrengen.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

REISADVIES STARTEN

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze Costa Rica reisroutes

 1. Strand_van_Manuel_Antonio_Costa-Rica

  vanaf

  € 1.295

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Cascade, Nationaal park Arenal Vulkaan, Costa Rica

  vanaf

  € 2.040

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Rivier_en_jungle_in_Tortuguero_National_Park_Costa_Rica

  vanaf

  € 1.205

  excl. vlucht (p.p.)

Plan uw reis