Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Tijdens uw vakantie in de Dominicaanse Republiek wachten de mooiste stranden op u.

Rondreizen in de Dominicaanse Republiek

Bergen en stranden met Caribische flair

  1. Bestemmingen
  2. Midden-Amerika
  3. Dominicaanse Republiek

  Wat een reis door Dominicaanse Republiek uniek maakt?

  Geen enkel ander land in het Caribisch gebied is zo veelzijdig als de Dominicaanse Republiek op het eiland Hispaniola. Hier, waar Columbus in 1492 voor het eerst de "Nieuwe Wereld" betrad, blijft geen enkele reiswens open. In de pittoreske oude stad Santo Domingo, de hoofdstad van de staat, is het koloniale verleden nog steeds alomtegenwoordig. Langs de bijna 1.600 kilometer lange kustlijn liggen talloze paradijselijke stranden en idyllische baaien. Het bergachtige binnenland heeft een kleurrijke, tropische flora en fauna. Deze Caribische droom wordt afgerond door de levendige en warme bewoners. Zij zullen u verwelkomen met hun bijzondere charme en vooral met een onvergelijkbare gastvrijheid in uw eigen land. Waar wacht u op?

  Ontdek deze bestemmingen in Dominicaanse Republiek

  Bávaro

  Het strand van Bávaro is een van de mooiste en meest populaire stranden van het hele land. Aan de oostkust van de Dominicaanse Republiek, bij Punta Cana, wachten negen kilometer fijn wit zand en turquoise Caribische zee op je. Het strand is zeer beschermd door het rif voor de kust en nodigt u uit om te zwemmen en te snorkelen. Excursies met de glasbodemboot of kano worden hier ook aangeboden. Op enkele kilometers van Bavaro ligt ook het voormalige vissersdorpje El Cortecito, waarvan het openbare strand net zo mooi maar wat rustiger is.

  Los Haitises National Park

  Een van de belangrijkste nationale parken van de Dominicaanse Republiek is Los Haitises. Op 1.500 vierkante kilometer is een veelvoud aan dieren en planten thuis. Er is nauwelijks een andere plaats in het hele Caribische gebied met een vergelijkbare diversiteit aan soorten. Het nationale park, dat bestaat uit mangrove-moerassen, tropische regenwouden, lagunes, grotten en heuvels, is alleen te bereiken via het water. Ter plaatse heeft u de keuze uit wandelingen, ritten met het terreinvoertuig of speciale grottentochten.

  Cayo Levantado

  Het kleine eiland Cayo Levantado in de baai van Samaná staat ook wel bekend als Bacardi-eiland, omdat hier veel van de reclamespots voor de witte rum zijn geschoten. U kunt het eiland bereiken na een boottocht van 15 minuten. Verheug u op een fantastisch wit koraalzandstrand en turkooisblauw water. Het eiland staat onder natuurbescherming.

  Catalina-eiland

  Het eiland Catalina, dat slechts ongeveer negen vierkante kilometer groot is, ligt in het oosten van de Dominicaanse Republiek. De paradijselijke stranden van het volledig onbewoonde eiland nodigen uit als bestemming voor dagtochten. Vergeet uw snorkeluitrusting niet! De offshorekoralen zijn perfect voor verkenningstochten onder water. Vanaf het hoofdstrand, waar alle boten aanleggen en die snel vol kunnen raken, bereikt u in korte tijd mooie, rustige naburige stranden te voet. Minder

  1. Geniet van een droomomgeving tijdens uw reis naar Punta Cana.

   Punta Cana

  2. Koloniale zone in Santo Domingo Dominicaanse Republiek

   Santo Domingo

  Unieke ervaringen in de Dominicaanse Republiek

  Wandelen in de hooglanden en snorkelen in turquoise zee

  Zo divers als het landschap van de Dominicaanse Republiek zijn de mogelijkheden om uw reis hier te vullen met onvergetelijke momenten. Naast ontspannende uren op het met palmen omzoomde strand en snorkeluitstapjes in de fascinerende onderwaterwereld, is het gebergte van de Cordillera Central bijzonder uitnodigend om te mountainbiken en te wandelen. Maar het land kan ook prachtig te paard worden verkend. Door weelderige groene landschappen en charmante dorpjes, langs rivieren en suikerrietplantages ervaart u de Caribische flair vanuit een nieuw perspectief.

  Traditie: Tussen het dansen en het maken van chocolade

  Tijdens de danslessen in de hoofdstad, Santo Domingo, kunt u zich een beeld vormen van de cultuur. Probeer bijvoorbeeld de populaire Merengue of Bachata eens uit. Een excursie naar de gemeenschappen in het noorden helpt u meer te weten te komen over de lokale tradities en een beter begrip te krijgen van uw bestemming. De Dominicaanse Republiek is ook een belangrijk exportland voor chocolade. In het binnenland wacht u een plantage van 40 hectaren, waarvan de exploitanten zich ook inzetten om u meer te leren over de cacaoboon en hoe deze zoete delicatesse wordt gemaakt. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Andere bestemmingen in Midden-Amerika

  1. Wandel door de steegjes van Panama City tijdens uw Panama-vakantie.

   Panama

  2. Ontdek fascinerende dieren op uw Costa Rica tour

   Costa Rica

  3. Palmboom op het strand van Paradise Island op de Bahama's in Midden-Amerika.

   Bahama's