Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Geniet van een droomomgeving tijdens uw reis naar Punta Cana.

Reizen naar Punta Cana

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Midden-Amerika
  3. Dominicaanse Republiek
  4. Punta Cana

  Wat te doen in Punta Cana?

  Welkom in een kleurrijk hoekje van het paradijs op de oostpunt van de Dominicaanse Republiek. Een reis naar Punta Cana begint met dromen van een kristalheldere zee, fijn zand en kokospalmen. De bestemming, die populair is bij beroemdheden en miljonairs, biedt 32 kilometer strand dat beschermd wordt door een koraalrif en voortdurend in de zon ligt.

  Lees onze aanbevelingen en laat ons uw volgende verblijf in Punta Cana plannen. Minder

  De beste activiteiten in Punta Cana

  1. Trakteer uzelf op een catamaran cruise tijdens uw reis naar Punta Cana.

   Catamaran

   Zeil op de turquoise wateren

  2. Maak een ritje te paard tijdens uw verblijf in Punta Cana.

   Excursies

   Verken het eiland te paard

  3. Bezoek een sigarenfabriek tijdens uw reis naar Punta Cana.

   Kunst en Ambacht

   Bezoek aan een sigarenfabriek

  De 6 beste bezienswaardigheden van Punta Cana

  1. Ecologisch Reservaat

  Dit 600 hectare grote ecologische reservaat ligt net buiten Punta Cana. Het is gemakkelijk toegankelijk en een oase voor de plaatselijke flora en fauna, beheerd door de Punta Cana Ecological Foundation. Er zijn niet minder dan 12 zoetwaterlagunes waar u kunt zwemmen met schildpadden en kleurrijke vissen. U kunt ook wandelen in een jungle gebied, een kokosnoot plantage, verschillende fijne zandstranden....

  2. Catalina Island

  Voor een meer wild natuurgebied gaat u naar het zuiden naar Isla Catalina, op slechts 1 uur rijden van Punta Cana. Dit eiland, voor de kust van de stad La Romana, is volledig beschermd, maar niet zonder infrastructuur. In feite lopen de stranden in het hoogseizoen behoorlijk vol. Dit nationale park, ooit een schuilplaats voor piraten, is nu een paradijs met ongerepte stranden en kristalhelder water. Omgeven door een koraalrif, is het de ideale plaats om te snorkelen en te duiken.

  3. Bavaro strand

  Deze kustlijn van 10 km, beschermd door een koraalrif, is het bekendste deel van de oostelijke Dominicaanse Republiek. Het is een hoogontwikkeld resort waar u alle voorzieningen en luxe vindt om van uw verblijf in Punta Cana te genieten. Er zijn hier veel bars, nachtclubs en eersteklas hotels, maar ook een scala aan activiteiten: fietsen, paardrijden, safari's, snorkelen en attractieparken voor kinderen. Onze experts bevelen vooral de stranden van Cortecito, Arena Blanca en Arena Grande aan.

  4. Saona Eiland

  Het is geruststellend te zien dat een land zo mooi als de Dominicaanse Republiek het initiatief neemt om zijn natuurlijke attracties te beschermen. Isla Saona, ten zuiden van Punta Cana, is een ander beschermd reservaat. Hier vindt u geen hotels, geen luxe - hooguit een paar ligstoelen in de schaduw van kokospalmen. Zo kunt u genieten van het fijne zand en de warmte van de zee, of u wagen aan het kleine vissersdorpje Mano Juan in het zuiden van het eiland. Veel hotels organiseren excursies waarbij de overtocht met de veerboot en een maaltijd ter plaatse zijn inbegrepen.

  5. Hoyo Azul

  Hoewel het in het Spaans beter zingbaar is, doet het "blauwe gat" zijn naam eer aan. Gelegen in Cap Cana, slechts enkele kilometers ten zuiden van Punta Cana, is het een natuurlijke kloof gevuld met turkoois water. U komt daar aan na een wandeling van twintig minuten door het regenwoud. U kunt dan ontspannen in de frisheid van het kristalheldere water, door en door of door van een ponton te springen. Een absoluut magische plek, maar pas op: het is erg populair, waardoor er soms weinig ruimte is om te zwemmen. Minder

  Praktische informatie voor uw reis

  Ontdek ook deze bestemmingen in de Dominicaanse Republiek

  1. Koloniale zone in Santo Domingo Dominicaanse Republiek

   Santo Domingo