Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Koloniale zone in Santo Domingo Dominicaanse Republiek

Reizen naar Santo Domingo

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Midden-Amerika
  3. Dominicaanse Republiek
  4. Santo Domingo

  Wat te doen in Santo Domingo?

  Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, is beladen met de rijke geschiedenis van het Spaanse koloniale tijdperk. Een naam in het bijzonder duikt steeds weer op - Christoffel Columbus. Dwaal door de smalle straatjes van deze prachtige koloniale stad, bezoek de haven en maak excursies naar romantische lagunes. Treed in de voetsporen van beroemde zeelieden en ontdekkingsreizigers en word er zelf een! Onze Midden-Amerika expert beveelt de volgende bezienswaardigheden aan:

  1. Los Tres Ojos

  2. Fortaleza Ozama

  3. Parque Colon

  4. Museo de las Casas Reales

  5. Monasterio de San Francisco

  6. Faro a Colon

  7.  Minder

  De beste bezienswaardigheden van Santo Domingo

  1. Los Tres Ojos

  Het kleurige spel van de drie lagunes van Los Tres Ojos zal u betoveren op de momenten blauw, turquoise, groen of geel. Zij bevinden zich in het Nationaal Park Mirador del Este, een van de meest populaire bestemmingen in Santo Domingo. Via verschillende trappen daalt u de zandsteengrot af naar de lagunes, die worden gevoed door een ondergrondse rivier. Laat de 692 treden u echter niet afschrikken. Wandel door de grot en als u geluk heeft, ziet u enkele van de waterschildpadden.

  2. Fortaleza Ozama

  Het Fortaleza Ozama ligt in het koloniale stadscentrum van Santo Domingo. Het wordt beschouwd als een van de oudste forten in heel Amerika. De bouwmethode en het materiaal van het UNESCO-werelderfgoed zijn bijzonder. De muren zijn voornamelijk gemaakt van zandsteen, koraalsteen en ook klei en dierlijk bloed - een unieke constructie. U kunt het hele gebied bezoeken, over de vestingmuren lopen en van het uitzicht genieten. Als u trek krijgt in een vers tussendoortje, plukt u tijdens uw wandeling gewoon een van de mango's die overal groeien.

  3. Parque Colon

  Er is bijna geen andere plaats waar u de koloniale flair van Santo Domingo zo intens kunt opsnuiven als in Parque Colon. Het centrale plein in de koloniale wijk is genoemd naar Christoffel Columbus, die alomtegenwoordig is in de stad. Naast een indrukwekkend standbeeld van Christoffel Columbus staan de kathedraal Santa Maria la Menor, het Palacio Borgella en het Palacio Consistorial langs de markt. De perfect bewaard gebleven koloniale paleizen nemen u mee terug naar een prachtige tijd.

  4. Museo de las Casas Reales

  In het Museo de las Casas Reales (Museum van de Koningshuizen) leert u alles over de koloniale periode van 1492 tot 1821. U zult begrijpen hoe het eiland Hispaniola, dat onder Spaans koloniaal bewind stond, zich ontwikkelde en hoe de huidige Dominicaanse Republiek een paar jaar later onafhankelijk werd. De historische rondleiding wordt verrijkt door een schilderachtige binnenplaats compleet met een weelderige groene tuin. Van tijd tot tijd worden hier ook festivals en evenementen gehouden.

  5. Monasterio de San Francisco

  Het was het eerste klooster van de "Nieuwe Wereld": De bewogen geschiedenis van de Amerika's wordt weerspiegeld in de ruïnes van het Monasterio de San Francisco. Opgericht door Franciscaner monniken in 1508, ligt het vandaag de dag in het hart van Santo Domingo, onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de stad en een populaire locatie voor culturele evenementen. Geniet van een ontspannende wandeling en mis de wilde dansavonden niet die hier elke zondag plaatsvinden.

  6. Faro a Colon

  De Faro a Colon (vuurtoren van Columbus) is een ware kolos die, gelegen net buiten het centrum van Santo Domingo, met zijn brute bouwwerk een echt hoogtepunt van uw bezoek vormt. Het kruisvormige bouwwerk is gewijd aan Christoffel Columbus en gewijd aan de ontdekking van de Amerika's. Binnen kunt u een museum bezoeken waar tentoonstellingen uit alle Amerikaanse landen te zien zijn. s Nachts schittert het bouwwerk en is het zelfs vanuit Puerto Rico te zien. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in de Dominicaanse Republiek

  1. Geniet van een droomomgeving tijdens uw reis naar Punta Cana.

   Punta Cana