Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Wandel door de steegjes van Panama City tijdens uw Panama-vakantie.

Rondreizen in Panama

Koffie, nevelwouden en prachtige kusten

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Midden-Amerika
  3. Panama

  Wat een reis door Panama uniek maakt?

  Op de landtong tussen Midden- en Zuid-Amerika, tussen de Stille Oceaan en het Caribisch gebied, heet het gevarieerde Panama u welkom. Hier kunt u wandelen door soortenrijke jungles, ontspannen op witte zandstranden, het moderne Panama in Panama City en het rijke verleden ervaren in de ruïnes van de Spaanse kuststeden. Elke dag in dit veelzijdige land wacht op u met nieuwe avonturen.

  Panama is een waar paradijs voor reizigers die hun verblijf actief willen maken. Het spectaculaire karakter van het land kan worden verkend door te snorkelen of te duiken; aan land zijn er wandelpaden. Leer Panama vanuit een nieuw perspectief kennen door over een van de vele hangbruggen en boomtoppaden te lopen. Spanning wordt gegarandeerd door middel van ritssluiting of wildwatervaren. Minder

  Ontdek deze bestemmingen in Panama

  1. Panamakanaal

  De ongeveer 82 kilometer lange kunstmatige waterweg wordt beschouwd als een van de grootste wereldwonderen en een meesterwerk van de techniek. Het Panama-kanaal strekt zich uit van Colón tot Panama-Stad en laat jaarlijks zo'n 14.500 schepen toe om het land te doorkruisen. In het Miraflores Visitors Center, dat niet ver van Panama City ligt bij de Miraflores-sluis, kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van dit belangrijke kanaal.

  2. Panama Viejo

  Ten oosten van Panama Stad aan de Pacifische kust liggen de ruïnes van de oudste Spaanse koloniale stad op u te wachten. Sinds 2003 is de site een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Bewonder hier bijvoorbeeld de kathedraal Nuestra Señora de la Asunción en talrijke kloosters. In het museum bij de ruïnes kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van de nederzetting.

  3. Soberania Nationaal Park

  Word een ontdekkingsreiziger in het tropisch regenwoud van Soberania National Park. Op 195 vierkante kilometer, ongeveer 25 kilometer van Panama Stad, leven meer dan 100 zoogdiersoorten, meer dan 500 vogelsoorten en talrijke amfibieën, reptielen en zoetwatervissen. U kunt het park verkennen via verschillende wandelpaden, waaronder de zogenaamde Pipeline Road, die wordt beschouwd als een van de beste gebieden voor het observeren van vogels.

  4. Casco Viejo

  De historische wijk van Panama Stad, Casco Viejo, staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en wacht op u met een veelheid aan gebouwen die de moeite waard zijn om te zien en die doordrenkt zijn van geschiedenis. Naast koloniale gebouwen langs smalle straatjes, kunt u zich ook verheugen op talloze charmante cafés, bars en restaurants. Ga 's avonds naast u zitten in een van de dakterrassen en laat uw blik over de daken van de oude stad naar de moderne skyline dwalen.

  5. Metropolitan Natural Park

  Het Metropolitan Natural Park verwelkomt u in het midden van het bruisende Panama City. Het is dan ook het enige tropische natuurgebied in Midden-Amerika dat in een stad ligt. Langs tal van wandelpaden kunt u genieten van de unieke flora en fauna. De twee uitzichtpunten Los Caobos en Cerro Credo op respectievelijk 140 en 150 meter boven zeeniveau staan garant voor een adembenemend uitzicht. Minder

  1. Uitzicht over eilandlandschap in de Bocas del Toro provincie van Panama

   Bocas del Toro

  2. Uitzicht op de vulkaan Baru in Panama

   Boquete

  3. Uitzicht op de skyline en de haven van Panama City

   Panama City

  Praktische informatie voor de reis

  Populaire bestemmingen in Midden-Amerika

  1. Tijdens uw vakantie in de Dominicaanse Republiek wachten de mooiste stranden op u.

   Dominicaanse Republiek

  2. Ontdek fascinerende dieren op uw Costa Rica tour

   Costa Rica

  3. Palmboom op het strand van Paradise Island op de Bahama's in Midden-Amerika.

   Bahama's

  Plan uw reis