Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op de vulkaan Baru in Panama

Boquete reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Midden-Amerika
  3. Panama
  4. Boquete

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Boquete?

  U vraagt zich misschien af: wat is er niet te zien in Boquete? Het van vulkanische oorsprong zijnde district in de westelijke hooglanden van Panama varieert van 800 tot 3.000 meter hoogte en wordt gekenmerkt door een zeer diverse flora en fauna op de verschillende plateaus. De meeste landbouwproducten van Panama komen uit deze streek, waaronder groenten, bloemen en 's werelds beste koffie.

  Ook op cultureel gebied komt u aan uw trekken, want in Boquete is traditie hoog in het vaandel geschreven - eeuwenoude gebruiken, werkwijzen en festivals zijn er te bewonderen. Bovendien leven er inheemse Panamezen in verschillende Guaymí-stammen. Minder

  1. Boquete Volcán Barú Nationaal Park

   Volcán Barú Nationaal Park

   Voor wandelingen door de weelderige jungle

  2. Panama Boquete Koffie boerderij

   Koffieplantages

   Een geweldige ervaring niet alleen voor liefhebbers

  3. Boquete Mi Jardín Es Su Jardín

   Mi Jardín Es Su Jardín

   Een exotische privétuin

  De 5 beste bezienswaardigheden van Boquete

  1. Volcán Barú

  De Barú-vulkaan is de hoogste top van Panama, maar omdat hij slechts 3.700 m hoog is, kunt u hem beklimmen zonder dat u over een bijzondere conditie hoeft te beschikken. Als u het prachtige panorama van de twee oceanen en het unieke landschap van Panama niet wilt missen, zoek dan een ervaren gids en begin te wandelen. Als u geen zin hebt om te lopen, zijn er ook beklimmingen met chauffeur in een terreinwagen.

  2. Volcán Barú Nationaal Park

  De vulkaan is slechts een van de blikvangers in Barú National Park. Een waarneming van de zeldzame quetzal (ook wel vogel van de goden genoemd) is op zijn minst even spectaculair. De Quetzal is de mooiste vogelsoort van Midden-Amerika en bekoort door zijn iriserende groenrode verenkleed en zijn tot 80 centimeter lange staartveren. In het 14.300 hectare grote parklandschap vindt u ook geweldige wandelpaden door de weelderige, smaragdgroene jungle, en andere prachtige uitzichten.

  3. Koffieplantages

  De vochtige en relatief koele regio Boquete is de ideale plek om langzaam koffiebonen te telen. Geisha' is de betoverende naam van de koffiesoort die in de jaren dertig van de vorige eeuw vanuit Abessinië naar Panama werd gebracht. Deze arabicavariëteit groeit op de hellingen van de Barú-vulkaan en heeft verschillende prijzen gewonnen voor haar kenmerkende smaakstructuur van bergamot en limoentonen. Trek tijdens uw reis in Boquete zeker een dag uit voor een koffietour om deze wake-up call zelf te branden en te proeven.

  4. Thermale baden in de caldera

  Op slechts een korte busrit van Boquete vindt u de Caldera Thermal Springs. Ze bestaan uit twee natuurlijke zwembaden en het water is 35 en 40°C. De koude rivier direct naast de thermale baden is een welkome afkoeling. Een uitstapje naar de thermale baden is een leuk programma voor een halve dag; ook al omdat u ongeveer 35 minuten moet lopen om bij de baden te komen. Het pad is goed aangegeven en de baden geven u de gelegenheid om echt te ontspannen in een geweldige omgeving.

  5. Mi jardín es su jardín

  Vertaald betekent het begrip "mijn tuin is uw tuin" en weerspiegelt het de wil van het hoofd van de familie, Don Lalo Gonzales. Hij was bereid om zijn privé botanische tuin gratis voor het publiek open te stellen. Voordat hij in 2000 op de trotse leeftijd van 100 jaar overleed, was het al lang duidelijk dat de erkenning van bezoekers voor hem voldoende beloning was. Dus zijn tuin zal aan de wereld getoond blijven worden. Het exotische terrein herbergt meer dan 200 soorten bloemen en andere plantenschatten. U kunt er gewoon tot rust komen en de vijvers, beeldhouwwerken en kunstwerken in u opnemen tijdens uw reis in Boquete. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Panama

  1. Uitzicht over eilandlandschap in de Bocas del Toro provincie van Panama

   Bocas del Toro

  2. Uitzicht op de skyline en de haven van Panama City

   Panama City