Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op de skyline en de haven van Panama City

Panama City reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Midden-Amerika
  3. Panama
  4. Panama City

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Panama City?

  Uw bezoek aan de levendige metropool Panama-Stad zal opwindend zijn. Deze 500 jaar oude stad op het zuidelijkste puntje van Midden-Amerika is fascinerend met zijn historische oude stad aan de oevers van het Panamakanaal, opwindende vismarkten, indrukwekkende skyline en ontspannende parken.

  Wat de meeste mensen echter met Panama-Stad associëren, is natuurlijk het eeuwenoude kanaal en de gigantische boogbrug Puente de las Américas, die sinds 1962 het zuidelijke en het noordelijke continent van Amerika met elkaar verbindt. Naast de handelsgeschiedenis en de prachtige architectuur vindt u in deze kosmopolitische stad ook een bruisend nachtleven en unieke Creoolse gerechten. Minder

  1. Panama Stad Casco Viejo

   Casco Viejo

   De imposante, historische oude stad

  2. Panama Stad Miraflores Sloten

   Miraflores Sloten

   Een meesterwerk van technologie

  3. De luiaard van Panama City in het Metropolitan Natuurpark

   Grootstedelijk Natuurpark

   De groene oase van de stad

  De 5 beste bezienswaardigheden van Panama City

  1. Casco Viejo

  Panama-City heeft drie verschillende stadskernen: een door piraten geteisterde oude kern, een moderne wolkenkrabberwijk (vaak het Dubai van Midden-Amerika genoemd), en de historische oude stad Casco Viejo die zich uitstrekt langs de oevers van het Panamakanaal. De Oude Stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zal waarschijnlijk uw nieuwe favoriete plek in Panama-City worden. De charmante snoepkleurige huizen, de felle kleuren van de gevels van unieke koloniale gebouwen, de prachtige kerken, de sierlijke balkonhekjes en de vele planten zorgen voor een onvergetelijke wandeling langs de geplaveide straten van Casco Viejo.

  2. De Miraflores sluizen

  Een boottocht van de Atlantische naar de Stille Oceaan duurde normaal 30 dagen. Maar dankzij het 82 kilometer lange Panamakanaal duurt dat nu nog maar gemiddeld 12 uur. Geen wonder dus dat het Panamakanaal, dat in 1914 werd aangelegd, de wereldhandel ingrijpend veranderde. De beste plek om het technische wonder van de sluizen te bewonderen is waarschijnlijk het Miraflores Bezoekerscentrum. Behalve een klein museum is er ook een geweldig terras waar u een heel goed uitzicht op het kanaal hebt. Het verkeer is zo druk dat de kans groot is dat u een schip op slot ziet gaan.

  3. Mercado de Mariscos

  Geen reis naar Panama-City is compleet zonder een bezoek aan de levendige vis- en zeevruchtenmarkt, Mercado de Mariscos. Panamezen weten precies hoe ze vis moeten vangen en klaarmaken. Bezoek de markt in de vroege ochtenduren, wanneer de producten vers zijn en de verkopers op hun luidruchtigst zijn. Maar alleen kijken is niet genoeg - proef ook zeker de lekkernijen van de markt! Ceviche (vis gemarineerd in limoensap) of een krabcocktail zijn zeer smakelijke en verfrissende gerechten in de Panama-hitte.

  4. Grootstedelijk natuurpark

  Naast het kanaal is Panama natuurlijk vooral bekend om zijn regenwoud. U hoeft de stadsgrenzen niet eens te verlaten om de tropische natuur te ervaren. Het Metropolitan Natural Park biedt u een oase van rust met weelderige flora, inheemse fauna en een uitkijkpunt met een spectaculair uitzicht op de metropool. U kunt diep ademhalen op de prachtige schaduwrijke wandelpaden tijdens uw Panama-City reis en misschien zelfs een luiaard of twee spotten.

  5. Panamá la Vieja

  Dit zijn de ruïnes van de eerste stad die in de 16e eeuw door de Spanjaarden aan de kust van de Stille Oceaan werd gesticht. De rust in de stad duurde niet lang, want reeds in 1671 slaagde de piraat Henry Morgan in de grootste coup van zijn carrière: de verovering van de grootste en rijkste nederzetting van Spaans Amerika in die tijd. Het indrukwekkende oude stadsgedeelte van Panamá la Vieja biedt een informatief museum en vele opgravingen van gebouwen en kerken, zodat u de fascinerende geschiedenis van Panama goed kunt volgen. Minder

  Ontdek Panama City tijdens deze reizen

  1. Uitzicht op de skyline van Panama City vanuit een park

   vanaf

   € 1.495

   excl. vlucht (p.p.)

  Bekijk ook deze reisbestemmingen

  1. Uitzicht over eilandlandschap in de Bocas del Toro provincie van Panama

   Bocas del Toro

  2. Uitzicht op de vulkaan Baru in Panama

   Boquete