Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Wandel door sprookjesachtige steden als Muscat op uw rondreis door Oman.

Rondreizen in Oman

Sultanaat van het Arabisch Schiereiland

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Midden-Oosten
  3. Oman

  Wat een reis door Oman uniek maakt?

  Oman is nog steeds een insider tip als vakantiebestemming - en een die het allemaal heeft. Het land tussen Dubai, Saudi-Arabië en Jemen is ideaal voor een spannend avontuur. Fascinerende bergketens en diepe kloven, kristalheldere meren in talrijke groene oases, eindeloze woestijnlandschappen met duinen en een sterrenhemel die onvergetelijk zal blijven. De stranden aan de Golf van Oman en de Indische Oceaan zijn ware paradijzen met fijn zand, met palmen omzoomde stranden en sprankelend turquoise water. In de straten en op de pleinen voelt u zich getransporteerd naar de wereld van Duizend-en-een-nacht.

  Ontdek deze bestemmingen in Oman

  Levendige markten, exotische geuren van saffraan, munt en kardemom, een kleurrijke drukte op straat en historische gebouwen die vertellen over de bewogen geschiedenis van het land - laat u betoveren door deze plaatsen in Oman.

  1. Uitzicht over de muren van het Khasab Fort in Khasab Oman

   Khasab

  2. De huizen van de stad Misfat in de bergen van Oman

   Misfat

  3. Gezicht op de Sultan Qaboos Moskee in Muscat Oman

   Muscat

  4. Minaret in Nizwa Oman

   Nizwa

  5. De Sultan Quaboos Moskee in Salalah Oman

   Salalah

  6. Uitzicht over Sur in Oman met vuurtoren

   Sur

  Bezoek deze bezienswaardigheden in Oman

  Jebel Akhdar

  Jebel Akhdar betekent "Groene Berg" en is een ruig bergachtig gebied in het centrale Al-Hajar gebergte. Hier kunt u de natuurwonderen, de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van de regio ervaren. Jebel Akhdar ligt 2000 meter boven de zeespiegel en is een welkome bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers dankzij het milde mediterrane klimaat. Het landschap is bezaaid met weelderige boomgaarden van granaatappels, abrikozen, walnoten en andere lokale Omaanse vruchten.

  Wrijf al Khali

  De Rub al Khali-woestijn, de grootste zandwoestijn ter wereld, is een attractie geworden op een Oman-tour voor avontuurlijke reizigers die de ongerepte schoonheid ervan willen ervaren. Het is ideaal voor het quadrijden of het zandboarden. Zeldzame soorten spinnen, schorpioenen en knaagdieren kunnen worden gespot tijdens wandelingen in de buitengebieden. Bedoeïenenvolken beoefenen in deze zones zelfs nog steeds de kameelteelt en weidegang - een tafereel dat direct uit 1001 nachten bestaat.

  Ibra Vrouwenmarkt

  De woestijnstad Ibra ligt ongeveer 140 kilometer landinwaarts van Muscat, de hoofdstad van Oman. Elke woensdag is er hier een marktdag alleen voor vrouwen, wat erg populair is bij de lokale bevolking. Thuistextiel, kleding, voedsel en kruiden worden hier verkocht. Wandel door de bruisende steegjes, neem de geuren van oosterse kruiden in u op en ga in gesprek met de lokale bevolking.

  Rimal Al Wahiba

  Het woestijnlandschap van Wahiba biedt spectaculaire uitzichten op verschuivende duinen en eindeloze zandbergen. Een jeep tour neemt u mee door de woestijn. Hier kunt u de nacht doorbrengen in de woestijn onder een adembenemende sterrenhemel en genieten van de zonsopgang in de ochtend. Het bezoek van een bedoeïenenfamilie brengt u dichter bij het leven in de woestijn en is een must op uw rondreis door Oman. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  0
  Plan uw reis