Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over de muren van het Khasab Fort in Khasab Oman

Khasab reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Midden-Oosten
  3. Oman
  4. Khasab

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Khasab?

  Aan de noordkust van Oman ligt de dromerige stad Khasab, hoofdstad van het schiereiland Musandam. Ook wel bekend als al-Chasab, de nederzetting met haar dadelpalmen en pittoreske kleien gebouwen ziet eruit als een manifestatie van de Arabische nachten. Cruiseschepen gaan vaak voor anker in de haven van Khasab, die de levendige drukte van een Arabische markt combineert met de modernste voorzieningen. De omgeving lonkt met spannende dagtochten naar natuurlijke bezienswaardigheden zoals Mount Jebel al Harim. De noordkust van Oman heeft een subtropisch klimaat, dus de beste tijd om Khasab te bezoeken is tussen januari en april.

  1. UAE Khasab Dhow Boat

   Khasab-poort

   Voor spannende uitstapjes met het traditionele Dhaus

  2. VAE Khasab Fort

   Khasab Fort

   Een imposante vesting

  3. Khasbab Jebel al Harim

   Jebel al Harim

   Het prachtige bergachtige gebied op het schiereiland

  De beste bezienswaardigheden van Khasab

  1. De haven van Khasab

  Het moderne havengebied ligt ongeveer vijf kilometer buiten Khasab. Hier kunt u een dhow huren, een traditionele Arabische houten boot, voor een spannende tocht door de Straat van Hormuz. Het schiereiland Musandam krijgt de bijnaam "Arabisch Noorwegen" vanwege de ruige kliffen en de fantastische fjord-achtige baaien langs deze zeestraat. Regelmatig komen er dolfijnen in de Straat van Hornum, die aan het wateroppervlak hun levendige spelletjes spelen. Dus vergeet uw camera niet om een paar foto's te maken van deze koddige zeewezens. Op slechts vijf minuten loopafstand van de haven ligt een prachtig zandstrand dat uitnodigt tot het maken van lange wandelingen.

  2. De vesting van Khasab

  Met zijn vier massieve stenen torens en de gekanteelde verdedigingsmuren biedt Fort Caçapo een imposante aanblik. Vroeger lag het direct aan zee, na landwinning, een uitgestrekt strand en dijken die zich nu tussen het fort en de Straat van Hormuz uitstrekten. Het pittoreske kleien fort werd in de 17e eeuw door de Portugezen gebouwd rond een bestaande ronde toren om de belangrijke handelsroute naar India veilig te stellen. In 1990 onderging de gehele vestingwerkzaamheden een uitgebreide restauratie en nu is er een interessant museum gevestigd waar u de geschiedenis van de regio kunt ontdekken. Hoogtepunten van de tentoonstelling zijn de geschiedenis van het Sultanaat van Oman en de bedoeïenen manier van leven en cultuur. Een andere thematische focus gaat over de huidige situatie van Oman op het gebied van economie en politiek. Het is het beste om in de late ochtend te bezoeken, wanneer u Fort Caçapo bijna voor uzelf heeft.

  3. Jebel al Harim

  Met 2.087 meter is Jebel al Harim de hoogste berg van het schiereiland Musandam. Vertaald betekent de naam "berg van vrouwen". Deze naam gaat terug naar verborgen grotten in het rotsmassief, waar de inwoners van de omliggende dorpen zich terugtrokken toen hun mannen aan het vissen waren. Zo ontsnapten ze aan het gevaar om ontvoerd te worden door vijandige stammen. Het is een onvergetelijke ervaring op uw Khasab-tour om de ongerepte bergregio te verkennen met een off-road voertuig. Brede steenvelden, avontuurlijke rotsformaties en steile hellingen wisselen elkaar af langs de onverharde zandwegen. Op een hoogte van ongeveer 1.600 meter begint een beperkt militair gebied. Dit is het einde van de weg, maar het adembenemende uitzicht over Musandam maakt het goed. De heuvel onder het afgeschermde gebied bevat ook enkele verborgen schatten die u niet mag missen. Prehistorische petrogliefen wijzen de weg naar een kalkstenen muur met zeldzame fossielen. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Oman

  1. Minaret in Nizwa Oman

   Nizwa

  2. Uitzicht over Sur in Oman met vuurtoren

   Sur

  3. De Sultan Quaboos Moskee in Salalah Oman

   Salalah

  4. De huizen van de stad Misfat in de bergen van Oman

   Misfat

  5. Gezicht op de Sultan Qaboos Moskee in Muscat Oman

   Muscat

  Plan uw reis