Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De huizen van de stad Misfat in de bergen van Oman

Misfat reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Midden-Oosten
  3. Oman
  4. Misfat

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Misfat?

  Verborgen in het midden van het Hajar-gebergte bij Al Hamra ligt het schilderachtige bergdorpje Misfat tegen de steile kliffen aan. Het dorp ligt op een hoogte van ongeveer 1.000 meter en is schilderachtig ingekaderd door terrasvormige bosjes met dadelpalmen en fruitplanten. Smalle stenen steegjes slingeren zich tussen oude lemen huizen door en nemen de bezoekers mee terug naar de tijd van de Duizend-en-een-nacht. Omdat de thermometer in de wintermaanden tot het vriespunt kan zakken, is de warme zomer de beste reisperiode voor Misfat.

  1. Misfat Falaj irrigatiesysteem

   Faladsch

   Het oude irrigatiesysteem

  2. Misfat Traditioneel huis

   Aas Al Safah

   Een huis van meer dan 400 jaar oud

  Bezoek een van deze bezienswaardigheden in Misfat

  1. Falaj irrigatiesysteem

  Rondom het dorp liggen kanalen van het oude Falaj irrigatiesysteem, die u tijdens uw Misfat-vakantie moet verkennen. Dit systeem is uniek voor de Arabische landen en levert het kostbare water aan de plantages en de bewoners. Volgens archeologisch bewijs werd dit type watervoorziening al in 2500 voor Christus gebruikt. Zonder hydraulische hulp stroomt het grondwater in de kleine kanalen door middel van terreinvalletjes, die vervolgens om het bergdorp heen kronkelen.

  2. Aas Al Safah

  Verborgen door half-ruïneuze gebouwen staat een meer dan 400 jaar oud huis van okerkleurige klei. okerkleurige klei, waar u inzicht kunt krijgen in het oorspronkelijke leven van de Omanis. In het levendige Bait Al Safah museum van de lokale geschiedenis laten vrolijk kletsende vrouwen zien hoe het meel al eeuwenlang uit graan wordt gemalen en tot plat brood wordt gebakken. Naast hen roosteren vriendelijk lachende mannen koffiebonen op de traditionele manier en verwerken deze tot aromatisch poeder in een vijzel. Een Engelstalige gastheer leidt u door de kamers en vertelt u over de geschiedenis van Oman en zijn inwoners. U ziet handgemaakte meubels en decoratieve objecten gemaakt van palmbladeren, hout of leer. Tot slot wordt u getrakteerd op vers gezette koffie of thee en zoete dadels in een gezellige sfeer. Mis tijdens uw tour niet de kans om zelf granen te verpletteren of olie uit noten te persen. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Oman

  1. Minaret in Nizwa Oman

   Nizwa

  2. Uitzicht over Sur in Oman met vuurtoren

   Sur

  3. De Sultan Quaboos Moskee in Salalah Oman

   Salalah

  4. Uitzicht over de muren van het Khasab Fort in Khasab Oman

   Khasab

  5. Gezicht op de Sultan Qaboos Moskee in Muscat Oman

   Muscat

  Plan uw reis