Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Gezicht op de Sultan Qaboos Moskee in Muscat Oman

Muscat reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Midden-Oosten
  3. Oman
  4. Muscat

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Muscat?

  Tussen de uitgestrekte woestijn en de diepblauwe zee, omlijst door okergebergte, heet de oude Muscat u welkom. In de oude havenstad verbergen zich 16e eeuwse forten naast wolkenkrabbers en moderne winkelcentra. Laat de middeleeuwse gebouwen en musea u meenemen op een reis terug in de tijd. Naast de culturele ontdekkingen trekken de fijne zandstranden en de duikgebieden de bezoekers van Muscat aan. Door de ligging in het Midden-Oosten kunt u een warm klimaat verwachten met meer dan 40 graden Celsius, vooral in de zomer. Daarom zijn de maanden november tot maart met temperaturen van 25-30 graden Celsius het meest geschikt voor uw bezoek.

  1. Muscat Sultan Quabus Moskee

   Grote Sultan Qabus Moskee

   Een van de grootste moskeeën ter wereld

  2. Muscat Muttrah Soek

   Muttrah Soek

   Een feest voor de zintuigen

  3. Muscat Al Alam Koninklijk Paleis

   Al-Alam Koninklijk Paleis

   Het karakteristieke paleis van de sultan

  Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken in Muscat?

  1. Nationaal Museum van Oman

  In 2016 opende het nieuwe Nationaal Museum zijn deuren in het hart van de stad. Het is gewijd aan de cultuur en de geschiedenis van Oman en stuurt mensen met een dorst naar kennis op een reis naar het verleden van de regio. De veelzijdige tentoonstellingen gaan terug tot de prehistorie, geven inzicht in de vroege scheepvaart en laten ook hedendaagse artefacten zien. Bekijk een Oman-kortfilm in de museumbioscoop en snuffel naar handwerk in de cadeauwinkel.

  2. Koninklijke Operagebouw Muscat

  Zo groots als een kasteel, met gevels van roze kalksteen en fijne marmeren vloeren, presenteert het Operahuis zich. Op 14 oktober 2011 presenteerde het zijn eerste publieke optreden met Turandot van Puccini. Vooral het concertorgel op het podium van de theaterzaal, dat in rood en goud is gedecoreerd, is overweldigend. Zelfs als u geen voorstelling wilt zien op uw Muscat-vakantie, neem dan een korte rondleiding om te genieten van de indrukwekkende interieurarchitectuur.

  3. Al-Alam Koninklijk Paleis

  Als u door een elegante voetgangersstraat met witte overheidsgebouwen loopt, komt u bij het prestigieuze paleis van de sultan, dat opvalt door zijn blauwe en gouden zuilen. Wanneer de Omaanse vlag over het gebouw wappert in hedendaagse Arabische stijl, is het staatshoofd aanwezig en ontvangt het bijvoorbeeld gasten. Kijk ook eens naar het adellijke huis 's nachts als het indrukwekkend verlicht is.

  4. Grote Sultan Qabus Moskee

  Met ongeveer vier hectare is de Grote Sultan Qabus Moskee een van de grootste moskeeën ter wereld en ook de belangrijkste in Oman en een bezoek mag u niet missen op uw Muscat-vakantie. Gebouwd uit witte zandsteen, kan de plaats van aanbidding tot 20.000 aanbidders herbergen. Een van de meest waardevolle kenmerken is het grote gebedskleed in de grote zaal, dat door Iraanse meesters is gemaakt. Ook niet-moslims mogen 's morgens het prachtige gebouw bezoeken. Daarna, inhalen op de Islam onder het genot van een kopje thee in het culturele centrum.

  5. Muttrah Soek

  Glinsterende stoffen, handgemaakte keramische kommen, houten kisten versierd met parelmoer - in deze eeuwenoude bazaar kunt u ongewone dingen kopen, maar ook fruit en specerijen. Terwijl u door het doolhof van winkels en kraampjes wandelt, wordt u door de intense geur van wierook gehuld en glimlachen de verkopers in vriendelijkheid. Verken de kleine steegjes van de Muttrah-souk tijdens uw kleurrijke shoppingtour en vergeet niet om af te dingen.

  6. Koran Natuurpark

  In het hart van Muscat biedt dit stadspark een vruchtbare oase, compleet met een vijver en rustige loopbruggen. In de uitgestrekte groene ruimte bieden snackbars u koude dranken, ijsjes en snacks die u kunt nuttigen tijdens een picknick op de gemanicuurde gazons. Kom zeker naar het park als u met uw kinderen reist: Er is het attractiepark Marah Land met attracties en de Fun Zone met bowlingbaan, schaatsbaan en overdekte speeltuin.

  7. Muttrah Trail

  Deze oude handelsroute werd tot vele decennia geleden gebruikt door herders die hun geiten op de markt in Muttrah verkochten. Aan het begin over trappen en later over steenachtige paden wandelt u omhoog in het ruige berglandschap. Het panoramische uitzicht over Muscat en de kust is adembenemend. Vertrek op de Muttrah Trail in de vroege ochtend of de late middag, omdat het anders te warm is. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Oman

  1. Minaret in Nizwa Oman

   Nizwa

  2. Uitzicht over Sur in Oman met vuurtoren

   Sur

  3. De Sultan Quaboos Moskee in Salalah Oman

   Salalah

  4. De huizen van de stad Misfat in de bergen van Oman

   Misfat

  5. Uitzicht over de muren van het Khasab Fort in Khasab Oman

   Khasab

  Plan uw reis