Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Minaret in Nizwa Oman

Nizwa reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Midden-Oosten
  3. Oman
  4. Nizwa

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Nizwa?

  Midden in de uitgestrekte woestijn is Nizwa een groen en vruchtbaar juweel in Oman. Omkaderd door het imposante Hajar gebergte staan oude huizen van zandsteen, prachtige moskeeën en gebouwen in moderne Arabische stijl verspreid tussen weelderige palmbossen. Door de goede watervoorziening van een oud irrigatiesysteem is de voormalige staatshoofdstad nog steeds een belangrijk handelscentrum met rijke oogsten. In de zomer is het klimaat in de Golfstaten heet, met temperaturen van meer dan 40 graden Celsius, dus de aangenamere temperaturen van oktober tot april zijn het beste voor uw culturele verkenningen.

  1. Oman Nizwa Souq

   Nizwa Souq

   Een belangrijk handelscentrum van het land

  2. Oman Nizwa Fort

   Nizwa Fort

   Een van de oudste kastelen in Oman

  De drie beste bezienswaardigheden van Nizwa

  1. Nizwa Souq

  De centrale markt in Nizwa is een van de belangrijkste handelsplaatsen in Oman en bestaat uit een gerestaureerd en een traditioneel gedeelte. De moderne afdeling is gespecialiseerd in Omaanse zilveren sieraden, handgemaakt aardewerk en kleurrijke souvenirs. In grote zalen wandelt u langs kraampjes met verleidelijk fruit, verse groenten en intens geurende kruiden. Het hoogtepunt is de zoete dadels, die u krijgt om te proeven en de hoeveelheid te kiezen die u wilt. Probeer ook de populaire banketbakkersspecialiteit halva, die verfijnd is met pistachenoten, cacao of vanille, afhankelijk van de soort, en drink er een kardemomkoffie bij. Een waar feest voor de zintuigen op uw Nizwa-vakantie.

  2. Geitenmarkt

  Een levendig en authentiek spektakel vindt elke vrijdagochtend plaats op de Nizwa Souq, wanneer veehouders uit de omgeving naar de stad komen om hun dieren te verkopen. Trots op het tonen van pluizige lammetjes, ruige geiten, goed gevoede koeien en prachtige stieren, de handelaren gekleed in bedoeïenenkostuum. Rondom verzamelen potentiële kopers zich en onderhandelen ze luidkeels over de prijzen. Ook zijn er konijnen en diverse vogels te vinden. Kom zo vroeg mogelijk als het koel is en alle dieren er nog zijn.

  3. Vesting van Nizwa

  Zandig en massief, het fort van Nizwa torent tegen de achtergrond van het Hajar gebergte. Het is een van de oudste forten in Oman, waarvan de fundamenten teruggaan tot de 12e eeuw. In het midden van de 17e eeuw gaf Sultan Bin Saif Al Y'aribi de opdracht om het bestaande complex uit te breiden. Binnen twaalf jaar zijn de zeven machtige muren en de 24 meter hoge ronde toren ontstaan. Sinds de volledige restauratie in de jaren '90 straalt het in nieuwe pracht en praal. Tijdens een rondleiding en in het museum leert u de veranderende geschiedenis van de vesting, van Nizwa en van Oman kennen. Ga van de trap op de binnenplaats naar de top van de toren, vanwaar u een geweldig panoramisch uitzicht over de stad heeft. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Oman

  1. Uitzicht over Sur in Oman met vuurtoren

   Sur

  2. De Sultan Quaboos Moskee in Salalah Oman

   Salalah

  3. De huizen van de stad Misfat in de bergen van Oman

   Misfat

  4. Uitzicht over de muren van het Khasab Fort in Khasab Oman

   Khasab

  5. Gezicht op de Sultan Qaboos Moskee in Muscat Oman

   Muscat

  Plan uw reis