Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De Sultan Quaboos Moskee in Salalah Oman

Oman

Salalah reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Midden-Oosten
 3. Oman
 4. Salalah

Wat te doen tijdens uw verblijf in Salalah?

In het zuidwesten van Oman verwelkomt de kuststad Salalah u op een reis naar de geschiedenis van het land van de wierook. Omgeven door tropisch groen steekt de witte huizenzee af tegen de uitlopers van het Dhofar gebergte. De met palmen omzoomde stranden nodigen uit tot uitgebreid zonnebaden, archeologische opgravingen en musea tonen het belang van de voormalige hoofdstad en een betoverende geur van exotische vruchten en specerijen wacht op u in de traditionele soeks. De beste tijd om Salalah te bezoeken is tussen oktober en mei, wanneer aangenaam milde temperaturen en een lage luchtvochtigheid het mogelijk maken om ontspannen te verkennen.

 • Salalah Al Balid

  Al Baleed

  Een UNESCO-graafplaats

 • Salalah Al-Husn Souk

  Al-Husn Souk

  Een ervaring die niet alleen voor winkelliefhebbers is

 • Salalah Sultan Qaboos Moskee

  Sultan Qaboos Moskee

  De "kleine zus" van de moskee van Muscat

De vier beste bezienswaardigheden van Salalah

1. Al Baleed

Enkele kilometers ten zuidoosten van het stadscentrum getuigen de overblijfselen van de middeleeuwse havenstad Al Baleed van het vroegere belang van de wierookhandel. De 64 hectare grote opgraving is sinds 2000 een UNESCO-werelderfgoed en omvat een moskee uit de 4e eeuw, een paleis en de stadsmuur die wordt bekroond door talrijke torens. U kunt ervoor kiezen om de ruïnes te voet of met een elektrische scooter te verkennen. Mis ook niet het panoramische uitzicht op de site vanaf het aangrenzende strand.

2. Wierook museum

Op het terrein van de opgraving van Al Baleed biedt het Frankincense Land Museum een overzicht van de geschiedenis van Oman. Twee tentoonstellingszalen illustreren het belang van de wierookhandel en de zeevaart voor het sultanaat aan de hand van artefacten, scheepsmodellen en reconstructies. U kunt ook een bezoek brengen aan de museumwinkel, die een selectie van traditionele wierookproducten verkoopt.

3. Al-Husn Souk

Deze traditionele markt ligt niet ver van het Sultanspaleis in de oude stad Salalah. Naast wierook en specerijen, wordt er ook hoogwaardig goud- en zilverwerk, lokaal handwerk en ongewone souvenirs verkocht. Als u op zoek bent naar een individueel souvenir van uw Salalah-vakantie, kunt u uw eigen parfum laten maken bij enkele van de kraampjes en de geur van de Oriënt mee naar huis nemen.

4. Sultan Qaboos Moskee

Deze moskee, gelegen in het centrum van Salalah, wordt beschouwd als de "kleine zus" van de gelijknamige moskee van Muscat. Het in 2009 voltooide heilige gebouw, omlijst door groene tuinen, heeft twee minaretten, een 36 meter hoge koepel en een binnenplaats versierd met kleurrijke marmeren vloeren. De gebedshal biedt plaats aan ongeveer 3000 gelovigen en is op geselecteerde tijdstippen toegankelijk voor bezoekers. Bijzonder bezienswaardig is de enorme kristallen kroonluchter, die aan de koepel is bevestigd en de gebedsruimte verlicht. Minder

Ontdek ook deze bestemmingen in Oman

Profielfoto van Tourlane reisexpert voor het Midden-Oosten

Uw reisdeskundige voor Midden-Oosten

Ontvang kosteloos & vrijblijvend advies