Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over Sur in Oman met vuurtoren

Sur reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Midden-Oosten
  3. Oman
  4. Sur

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Sur?

  Deze havenstad, gelegen in het noordoosten van Oman, heeft een lange geschiedenis van de scheepsbouw. Vandaag de dag kunt u zich nog steeds vergapen aan de traditionele dhowboten in de scheepswerf, die open is voor het publiek, of in het Scheepvaartmuseum. Omgeven door de Arabische Zee, de pittoreske kuststreek met gouden zandstranden. Sur heeft een aantrekkelijke havenpromenade met een indrukwekkende vuurtoren en twee historische forten. Spannende dagtochten nemen u mee zwemmen in Wadi Tiwi of picknicken in het minder ontwikkelde Wadi Shab. In het reservaat van de Ras al-Jinz-schildpadden kunt u het geluk hebben om reuzenschildpadden te zien die hun eieren leggen. De beste tijd om Sur te bezoeken is doorgaans van januari tot maart en van november tot december.

  1. Oman Sur Al Ayjah Vuurtoren

   Al-Ayjah Vuurtoren

   Voor een uitstekend uitzicht over de havenstad

  2. Oman Sur Dhow Yard

   Dhow Yard

   Voor een goede indruk van de Arabische scheepsbouwkunst

  De drie beste bezienswaardigheden van Sur in Oman

  1. Dhow yard

  Sur speelde al in de pre-islamitische tijd een belangrijke rol als handelsstation tussen Oost-Afrika en Azië. De traditionele bootbouw in de havenstad aan de Golf van Oman gaat terug tot de 6e eeuw. Een bezoek aan de dhow-scheepswerf dompelt u onder in het verleden van de Arabische scheepsbouw. Dit unieke ambacht is hier tot op de dag van vandaag in leven gebleven, zodat u zich een goed beeld kunt vormen van de afzonderlijke stappen die nodig zijn om de houten schepen met hun kenmerkende zeilen te maken. Sluit uw bezoek af met een rondleiding in de aangrenzende tentoonstellingsruimte, waar u modellen van verschillende soorten schepen kunt bekijken.

  2. Maritiem Museum van Sur

  Een ontspannen wandeling naar Sur kan goed gecombineerd worden met een bezoek aan het Maritiem Museum. In de kleine expositieruimte is een selectie van voor het land typische dhows te vinden. De houten schepen die in de open lucht worden tentoongesteld vertegenwoordigen de hoge kwaliteit van de traditionele houten scheepsbouw in Oman. Als u uw bezoek aan het openluchtmuseum vlak voor zonsondergang timmert, wordt u beloond met een sfeervol uitzicht over de prachtige baai.

  3. Al-Ayjah Vuurtoren

  Voor een uitstekend uitzicht op de karakteristieke havenstad Sur, gaat u naar de Al Ayjah vuurtoren. De witte, drie verdiepingen tellende toren met het kenmerkende blauwe dak bevindt zich aan het einde van de Corniche-zeekant. Blijf even hangen en geniet van de drukte in de haven. Rondom de Al-Ayjah vuurtoren heerst een charmant oud stadsgevoel. Na een bezoek aan het sierlijke monument kunt u ook een wandeling maken om de historische, landelijke winkels met hun indrukwekkend bewerkte houten deuren te bewonderen. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Oman

  1. Minaret in Nizwa Oman

   Nizwa

  2. De Sultan Quaboos Moskee in Salalah Oman

   Salalah

  3. De huizen van de stad Misfat in de bergen van Oman

   Misfat

  4. Uitzicht over de muren van het Khasab Fort in Khasab Oman

   Khasab

  5. Gezicht op de Sultan Qaboos Moskee in Muscat Oman

   Muscat

  Plan uw reis