Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht_vanuit_de_lucht_op_de_Niagara_watervallen_op_de_grens_van_Canada_en_de_VS

Canada

Niagara Falls reizen

De beroemdste watervallen ter wereld

 1. Bestemmingen
 2. Noord-Amerika
 3. Canada
 4. Niagara Falls

Wat te doen tijdens een reis naar Niagara Falls?

Waar de grens tussen de Canadese provincie Ontario en de Amerikaanse staat New York loopt, krijgen de verbaasde ogen van bezoekers uit de hele wereld een fascinerend natuurspektakel voorgeschoteld. Met een oorverdovend gebulder stort het stortvloedige water van de Niagara Falls 57 meter in de bedding van de gelijknamige rivier. Een spectaculair landschap bekend uit vele speelfilms zoals de klassieker "Niagara" met Marilyn Monroe.

Talrijke uitkijkplatforms en attracties rond de beroemde watervallen maken van uw bezoek aan de Niagara Falls een onvergetelijke ervaring. De beste tijd voor een bezoek is tijdens de zomermaanden van mei tot september. Minder

 • Niagara reis achter de watervallen

  Reis achter de watervallen

  De zaken vanuit een ander perspectief

 • Niagara on the Lake stad

  Niagara-on-the-Lake

  Charmant stadje beroemd wegens wijn en theaterfestival

 • Skylon Toren

  Skylon Toren

  Voor een grandioos panoramisch uitzicht

Bezoek deze 4 bestemmingen nabij Niagara Falls

1. Journey Behind the Falls

Journey Behind the Falls is de naam van een bezoekersattractie in de Canadese stad Niagara Falls. Een tunnelsysteem voert u achter de Horseshoe Falls, waar u van dichtbij een glimp kunt opvangen van de trapsgewijze watervallen. Een unieke kans om de Niagara Falls vanuit een ongewoon perspectief te ervaren. Het open uitkijkplatform brengt u heel dicht bij de watermassa's. Het kan hier af en toe behoorlijk nat worden. Een regenponcho is daarom bij de toegangsprijs inbegrepen. Zorg ervoor dat u een waterdichte camera meeneemt als u souvenirfoto's van deze onvergetelijke ervaring van uw Niagara Falls trip mee naar huis wilt nemen.

2. Niagara-on-the-Lake

Niagara-on-the-Lake is de naam van een charmant stadje in de Canadese provincie Ontario. Het ligt ongeveer 20 kilometer van het deel van de Niagara Falls dat bekend staat als de Horseshoe Falls. In 2003 werd de stad erkend als een National Historic Site. Niagara-on-the-Lake is vooral beroemd als wijnbouwgebied en om het jaarlijkse theaterfestival, genoemd naar de Ierse schrijver George Bernard Shaw. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het 19e-eeuwse Heritage District, het fort Fort George en het Mackenzie Printery & Newspaper Museum, gewijd aan het begin van de boekdrukkunst in de regio. Een koetsrit is de perfecte manier om de historische charme van dit schilderachtige stadje op te snuiven.

3. Skylon Toren

Wat zou een reis naar de Niagara Falls zijn zonder een vogelperspectief? Sinds 1965 biedt de 160 meter hoge Skylon Tower in de Niagara Falls bezoekers van over de hele wereld een prachtig panoramisch uitzicht op de bulderende watervallen. Bij goed weer reikt het uitzicht tot 130 kilometer in de verte. De drie buitenliften, "Yellow Bugs" genaamd, brengen u in minder dan een minuut naar de torenmand met het volledig beglaasde uitkijkplatform. Bovendien herbergt de massieve structuur van gewapend beton twee uitstekende restaurants en een souvenirwinkel. In de benedeningang is een 3D/4D IMAX-bioscoop waar een spannende film wordt vertoond over de verschillende legenden en mythen die over de Niagara Falls bestaan, waaronder de indiaanse legende van de Misty Maiden.

4. Niagara SkyWheel

Dit 53,3 meter hoge reuzenrad in het populaire pretpark Clifton Hill in Niagara Falls, Canada, werd op 17 juni 2006 geopend. De vijftien minuten durende rit biedt een adembenemend uitzicht op de ruisende Niagara River en het donderende water van de Niagara Falls. De gesloten gondels zijn geklimatiseerd in de zomer en verwarmd in de winter, zodat u op elk moment van het jaar ten volle van de rit kunt genieten. Het Skywheel is tot laat in de avond open. Het is een onvergetelijk schouwspel wanneer de Niagara Falls in de duisternis schitteren in gloeiende regenboogkleuren, dankzij een zorgvuldig geïnstalleerde LED-technologie. Minder

U kunt de Niagara Falls ontdekken op deze tochten

 • Skyline van Toronto in Canada

  vanaf

  € 1.675

  excl. vlucht (p.p.)

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Canada

Noord-Amerika Reisexpert

Uw reisexpert voor Noord-Amerika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies