Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Ontdek ongelooflijke toendra landschappen tijdens uw reis naar Nunavut.

Rondreizen door Nunavut

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Noord-Amerika
  3. Canada
  4. Nunavut

  Wat te doen tijdens uw Nunavut reis?

  Maak een reis naar Nunavut, een bestemming die zelden door reizigers wordt verkend, en ontdek spectaculaire natuurlandschappen tussen bergen, ijsschotsen en noorderlicht. Beleef een onvergetelijk verblijf met de bewoners van dit gebied met hun rijke cultuur en unieke manier van leven.

  Verken deze ongelooflijke regio van het hoge noorden en beleef een complete verandering van omgeving in prachtige gebieden waar dieren leven die nergens anders te zien zijn. Ontdek de levenswijze van de Inuit, deze hartelijke bewoners. Een prachtig avontuur dat u zal achterlaten met onvergetelijke herinneringen! Minder

  1. Bezoek de hoofdstad Iqaluit tijdens uw reis naar Iqualuit.

   Iqaluit

  2. Ontdek Auyuittuq Nationaal Park tijdens uw reis naar Nunavut.

   Auyuittuq Nationaal Park

  3. Maak tijdens uw reis naar Nunavut een stop op Baffin Island en ontdek de beroemde Northwest Passage.

   Baffin Eiland

  4. Ontdek de wilde dieren van de toendra tijdens uw reis naar Nunavut.

   Tundra

  De 7 beste bezienswaardigheden van Nunavut

  1. Iqaluit

  Hoewel weinig bekend bij reizigers, is de stad Iqaluit, de hoofdstad van Nunavut, zeer dynamisch. Van de openbare bibliotheek, die ook een klein museum over Arctische dieren huisvest, tot het Nunatta Sunakkutaangit Museum en zijn fantastische collectie Inuit-ambachten en kunst. Het Nunavut Geoscience Office heeft een collectie gesteenten en mineralen, en er zijn vele attracties in Iqaluit die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens uw verblijf in Nunavut.

  2. Auyuittuq National Park

  Geniet van het fantastische landschap van het hoge noorden tijdens uw verkenningstocht door het Auyuittuq National Park. Tussen granieten pieken, gletsjers, meren en wilde dieren kunt u te voet door de Akshayuk vallei wandelen voor de meer ervaren wandelaars, of kiezen voor een gemakkelijkere tocht per slee of sneeuwscooter. U zult versteld staan wanneer u deze plek bezoekt tijdens uw reis naar Nunavut.

  3. Sirmilik National Park

  Ontdek tijdens uw verblijf in Nunavut de wilde dieren van het noordpoolgebied door een bezoek te brengen aan het Sirmilik National Park. Narwallen, kariboes, ijsberen, zeehonden en vogels leven allemaal samen in deze majestueuze omgeving. Bergbeklimmen, skiën, wandelen of kajakken, u kunt in dit park van vele activiteiten genieten.

  4. Ellesmere Eiland

  Zet uw reis naar Nunavut voort door naar Ellesmere Island te gaan, dat bijna even groot is als Groot-Brittannië. Dit ijseiland verbergt een adembenemend landschap tussen fjorden, gigantische gletsjers en met sneeuw bedekte bergen. Ontmoet de bewoners van Ellesmere Island tijdens een boot-, sneeuwschoen- of kajakexpeditie om uw grenzen te verleggen en dichter bij de Noordpool te komen tijdens uw verblijf in Nunavut.

  5. Noordwestelijke Doorvaart

  Cruise langs Baffin Island op de beroemde Northwest Passage, die de Atlantische en Stille Oceaan verbindt over de Noordelijke IJszee. Op deze spectaculaire reis treedt u in de voetsporen van vroege ontdekkingsreizigers en ziet u in de verte wilde dieren zoals walrussen, ijsberen en vogels. Als u wilt, kunt u dit avontuur ook beleven op de Northwest Passage Trail. Een must-do tijdens uw reis naar Nunavut.

  6. Vijverinlaat

  Dompel uzelf onder in de plaatselijke geschiedenis in Pond Inlet door de archeologische vindplaatsen te bezoeken en een voorstelling bij te wonen om meer te weten te komen over de cultuur van het gebied. Pond Inlet is ook de ideale plek om narwallen in hun natuurlijke habitat te zien - een magisch moment dat u niet mag missen tijdens uw verblijf in Nunavut. Het landschap is gevuld met ijsbergen, gletsjers en fjorden.

  7. Iqalugaarjuup Territorial Park

  Dit park trekt veel reizigers aan. Winter of zomer, waag u in dit sublieme land van natuurlijke wonderen tijdens uw reis naar Nunavut. Probeer te vissen, bekijk zeldzame vogels, bekijk een prachtige keten van meren of bezoek de archeologische vindplaatsen van Thule. Er is genoeg te doen in dit gebiedspark. Minder

  De lokale gastronomie & cultuur

  • Dompel u tijdens uw verblijf in Nunavut onder in de plaatselijke cultuur en ontdek de Inuksuk (of cairns), het embleem van deze provincie, overal in de regio.

   Cultuur in Nunavut

   Musea, diverse festivals, kunst, muziek, handwerk, traditionele steenhopen... Ontdek de traditionele, zeer aanwezige Inuit-cultuur en haar ongelooflijke knowhow tijdens uw reis naar Nunavut.

  • Probeer tijdens uw verblijf in Nunavut de vele verse plaatselijke producten, zoals de wilde Arctische zalmforel, die tot de familie van de wilde zalm behoort.

   Voedsel in Nunavut

   Nunavut is een afgelegen gebied waar producten zoals meel relatief duur zijn. In plaats daarvan kunt u genieten van gerechten op basis van de producten van de visvangst en de jacht, die in deze streek nog steeds op grote schaal voorkomen.

  Praktische informatie voor de reis

  Bekijk ook deze regio's in Canada

  1. Yoho National Park, British Columbia in Canada anada

   British Columbia

  2. Spirit Island in Lake Maligne bij zonsondergang, Jasper National Park, Alberta, Canada

   Alberta

  3. Ontdek tijdens uw reis naar Newfoundland en Labrador de steden van de regio, zoals St. John's.

   Newfoundland & Labrador

  4. Geniet van een bergachtig landschap tijdens uw reis naar de Yukon.

   Yukon

  5. Maak een uitstapje naar Oost-Canada tijdens uw rondreis door Noord-Amerika.

   Oost Canada

  6. Kenmerkend tafereel in Algonquin Provincial Park in Ontario, Canada met al zijn bomen, bossen, heuvels, meren en wildernis.

   Ontario

  7. Geniet van enkele buitenactiviteiten tijdens uw rondreis door Nova Scotia.

   Nova Scotia

  8. Ontdek de wildernis van de regio tijdens uw New Brunswick reis.

   New Brunswick