Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Kenmerkend tafereel in Algonquin Provincial Park in Ontario, Canada met al zijn bomen, bossen, heuvels, meren en wildernis.

Rondreizen door Ontario

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Noord-Amerika
  3. Canada
  4. Ontario

  Wat te doen tijdens uw Ontario reis?

  Ontario is de thuisbasis van enkele van Canada's meest populaire bestemmingen zoals Toronto, Niagara Falls en Ottawa. Maar het is zoveel meer dan dat - het heeft enkele van de meest buitengewone natuurlijke landschappen ter wereld en meer dan 250.000 meren die ongeveer een vijfde van al het zoete water ter wereld bevatten. Of u nu levendige, bruisende steden wilt verkennen of uzelf wilt verliezen in de uitgestrekte wildernis van het Grote Witte Noorden, dit is de plek voor u!

  De beste reisroutes & rondreizen

  1. Skyline van Toronto in Canada

   vanaf

   € 1.675

   excl. vlucht (p.p.)

  De 5 beste bestemmingen in Ontario

  1. Toronto

  Voor veel bezoekers is Toronto vaak de eerste stop op de reisroute. Beroemd om zijn gevarieerde stadsbeeld, hoort u meer dan 180 talen en dialecten als u door de bruisende straten loopt - maar dat is nog maar het begin. Toronto heeft zich gevestigd als een multicultureel broeinest, met smaken, mode en kunst uit de hele wereld. Slenter over de kasseien van het industriële Distillery District, breng een heerlijk onconventionele middag door met de verleidelijke smaken en aroma's van Kensington Market, of geniet van de drukte en de smaken van Chinatown. Wat u ook kiest, Toronto is een plaats waar bezoekers bij elke bocht nieuwe mensen, plaatsen en ideeën tegenkomen.

  2. Niagara Falls

  De machtige, donderende watervallen zijn een ervaring als geen ander. Op de grens tussen Ontario en de Verenigde Staten stroomt elke seconde meer dan 3.000 ton zoet water over de Niagara Falls. Zodra u de machtige Niagara-rivier meer dan 50 meter diep ziet (en hoort) storten, begrijpt u waarom de watervallen als een van de spectaculairste natuurwonderen ter wereld worden beschouwd.

  3. Algonquin Provincial Park

  Algonquin Provincial Park werd in 1893 opgericht als een houtreservaat en is niet alleen het oudste nationale park van Canada - het is ook een van de populairste. Algonquin Park is een indrukwekkend gebied van 7.653 vierkante kilometer met dichte dennenbossen, duizenden meren en veel waargenomen wilde dieren, en is de natuur op zijn best. Het park biedt ook buitenactiviteiten voor elk seizoen, zoals paardrijden, langlaufen en wandelen. Er zijn zowel officiële kampeerterreinen als meer afgelegen kampeerplaatsen die te voet, per kano of zelfs met sneeuwschoenen te bereiken zijn in de wintermaanden.

  4. Flowerpot Island

  Als u zin hebt in een wateravontuur, neem dan een boot vanaf de kust van Tobermory en vaar naar een van de meest fascinerende natuurlijke attracties van Canada. Flowerpot Island ligt in de Georgian Bay in het Fathom Five National Marine Park. Dit prachtige eiland, dat zijn naam dankt aan de oude dolomieten rotsformaties met "bloempotten", is een perfecte plaats om grotten, scheepswrakken, wandelpaden en eeuwenoude ceders te verkennen.

  5. Torrance Barrens Dark-Sky Preserve

  Als u eenmaal het Torrance Barrens Dark Sky Preserve hebt bezocht, zult u nooit meer op dezelfde manier naar de nachtelijke hemel kijken. De Barrens zijn 's werelds eerste permanente reservaat voor donkere hemel, en bieden sterrenkijkers een ongelooflijk 360-graden uitzicht op de nachtelijke hemel, zonder enige kunstmatige lichtvervuiling. Terwijl u in volledige duisternis op het ruige rotslandschap staat, kunt u genieten van duizenden schitterende sterren in hun natuurlijke pracht. Tegen de natuurlijke duisternis in kunt u het Andromedastelsel, de Melkweg en af en toe het noorderlicht zien. Minder

  1. Uitzicht_vanuit_de_lucht_op_de_Niagara_watervallen_op_de_grens_van_Canada_en_de_VS

   Niagara Falls

  2. Skyline van Toronto in Canada

   Toronto

  De lokale gastronomie & cultuur

  • Geniet van de smaak van ahornsiroop tijdens uw reis naar Ontario.

   Ahornsiroop Festival

   Bezoek in maart en april een van de ontelbare festivals die gewijd zijn aan Canada's zoetste handelswaar: Ahornsiroop. Welkom lente op de Canadese manier. Bezoek een festival over ahornsiroop waar u meer te weten komt over de suikerwinning en heerlijke producten kunt proeven zoals ahorntoffee, koekjes en, natuurlijk, stroop.

  Bekijk ook deze regio's in Canada

  1. Yoho National Park, British Columbia in Canada anada

   British Columbia

  2. Spirit Island in Lake Maligne bij zonsondergang, Jasper National Park, Alberta, Canada

   Alberta

  3. Ontdek tijdens uw reis naar Newfoundland en Labrador de steden van de regio, zoals St. John's.

   Newfoundland & Labrador

  4. Geniet van een bergachtig landschap tijdens uw reis naar de Yukon.

   Yukon

  5. Maak een uitstapje naar Oost-Canada tijdens uw rondreis door Noord-Amerika.

   Oost Canada

  6. Geniet van enkele buitenactiviteiten tijdens uw rondreis door Nova Scotia.

   Nova Scotia

  7. Ontdek de wildernis van de regio tijdens uw New Brunswick reis.

   New Brunswick

  8. Ontdek ongelooflijke toendra landschappen tijdens uw reis naar Nunavut.

   Nunavut