Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Geniet van een bergachtig landschap tijdens uw reis naar de Yukon.

Rondreizen door Yukon

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Noord-Amerika
  3. Canada
  4. Yukon

  Wat te doen tijdens uw Yukon reis?

  Verken deze wildernisregio met onvergetelijke landschappen die al generaties lang door vele kunstenaars zijn vereeuwigd. Ga naar het hart van dit wildernisgebied waar uitgestrektheid en natuur heersen. Van de hoofdstad Whitehorse tot het prachtige Tombstone National Park en het authentieke stadje Dawson, u zult magische momenten beleven tijdens uw verblijf in de Yukon.

  1. Bezoek tijdens uw reis naar de Yukon de hoofdstad van de regio, Whitehorse.

   Whitehorse

  2. Verken de Carcross Gold Rush Desert tijdens uw Yukon road trip.

   Carcross Desert

  3. Wandel in het uitgestrekte Kluane National Park tijdens uw Yukon reis.

   Kluane Nationaal Park

  4. Maak een stop in Dawson City tijdens uw Yukon road trip.

   Dawson City

  De 5 beste bezienswaardigheden van Yukon

  1. Whitehorse

  Bezoek Whitehorse, de hoofdstad van de regio tijdens uw Yukon road trip. Deze kleine stad, die u te voet kunt verkennen, biedt vele activiteiten. Van het Beringia Interpretation Centre tot het MacBride Museum, waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de First Nations en de goudkoorts, tot een bezoek aan de SS Klondike, een van de eerste schepen die de rivier overstaken, er is genoeg te zien. Zet uw avontuur voort met een verkenning van de omgeving van Whitehorse, een bezoek aan het Yukon Wildlife Preserve om de wilde dieren van Canada te zien, of maak een wandeling door het prachtige landschap van de regio in Miles Canyon.

  2. Carcross en omgeving

  Zet uw verblijf in de Yukon voort met een bezoek aan Carcross en omgeving. Wandel door dit goudmijnstadje en de First Nation cultuur en ontdek de prachtige muurschilderingen en totempalen. Wandel langs de oevers van Bennett Lake en de gebouwen, sommige van de oudste in de Yukon, en maak een reis terug in de tijd. Rijd dan over de Klondike Highway naar de Carcross Desert, 's werelds kleinste woestijn, voor een ongewone en niet te missen Yukon-ervaring. Wandel over dit stuk tussen bos en berg en bekijk unieke landschappen.

  3. Haines Junction en Kluane National Park

  Neem de Alaska Highway naar Haines Junction, die toegang geeft tot het prachtige Kluane National Park. Trek uw wandelschoenen aan en ontdek dit park met zijn vele bezienswaardige landschappen! Bossen zover het oog reikt, bergen, gletsjers en ijszeeën, rivieren, u zult betoverd worden door deze ongelooflijke natuurgebieden die de Yukon-regio kenmerken. Aarzel niet om langs te gaan bij het Da Ku Cultureel Centrum en het Bezoekerscentrum van het park voordat u het park gaat verkennen. Hier vindt u alle informatie die u nodig hebt om uw trektocht in deze adembenemende landschappen te organiseren.

  4. Dawson City

  Bezoek Dawson City voor een complete verandering van omgeving tijdens uw reis naar de Yukon. Deze stad, die geklasseerd is als Canadees Historisch Erfgoed, is een van de must-stops op uw Yukon-roadtrip. Ga terug naar de tijd van de goudkoorts en verken dit stadje met zijn houten huizen, kleurrijke gevels en ongeplaveide straten. Bezoek het Jack London Museum, gewijd aan de beroemde schrijver, of de SS Keno, een typische hektwheeler uit die tijd. Bekijk een prachtige zonsondergang vanaf de top van de Midnight Dome. Dompel u na zonsondergang onder in de plaatselijke cultuur door een bezoek te brengen aan Canada's oudste legale casino, de Diamond Tooth Gerties, geniet van een traditionele cocktail of bekijk een Franse Cancan show.

  5. Tombstone Territorial Park

  Ontsnap aan de bewoonde wereld in Tombstone National Park, een van de vele juweeltjes van de Yukon. Maak een betoverende wandeling door deze prachtige plek om de vele natuurwonderen en arctische toendra-landschappen die het park rijk is te ontdekken, maar ook om enkele van Canada's iconische wilde dieren te zien. Met ruige bergen, wilde bloemen en prachtige vegetatie, is dit een must-do in Yukon. Minder

  De lokale gastronomie & cultuur

  • Treed tijdens uw reis door Yukon in de voetsporen van de mijnbouwgeschiedenis van de regio, zoals hier in het Keno Museum.

   Cultuur in Yukon

   Aboriginal kunst, musea, festivals - de Yukon regio biedt een verscheidenheid aan activiteiten en bestemmingen om u onder te dompelen in deze cultuur die gevormd is door sterke Aboriginal gewoonten en overtuigingen.

  • Proef de vele verse lokale producten, zoals vis, tijdens uw reis door Yukon.

   Voedsel in Yukon

   Yukon Gold, Arctische zalmforel, cevidae - dit zijn gerechten met lokale smaken die zich onderscheiden van andere regio's van Canada doordat ze worden bereid op de grill, een methode die in de Yukon zeer populair is.

  Praktische informatie voor de reis

  Bekijk ook deze regio's in Canada

  1. Yoho National Park, British Columbia in Canada anada

   British Columbia

  2. Spirit Island in Lake Maligne bij zonsondergang, Jasper National Park, Alberta, Canada

   Alberta

  3. Ontdek tijdens uw reis naar Newfoundland en Labrador de steden van de regio, zoals St. John's.

   Newfoundland & Labrador

  4. Maak een uitstapje naar Oost-Canada tijdens uw rondreis door Noord-Amerika.

   Oost Canada

  5. Kenmerkend tafereel in Algonquin Provincial Park in Ontario, Canada met al zijn bomen, bossen, heuvels, meren en wildernis.

   Ontario

  6. Geniet van enkele buitenactiviteiten tijdens uw rondreis door Nova Scotia.

   Nova Scotia

  7. Ontdek de wildernis van de regio tijdens uw New Brunswick reis.

   New Brunswick

  8. Ontdek ongelooflijke toendra landschappen tijdens uw reis naar Nunavut.

   Nunavut