Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Zicht op de ijsbergen voor Groenland

Rondreizen in Groenland

De Parel van het Noordpoolgebied

Unieke reizen op maat met Tourlane

Een reis naar het eeuwige ijs! Een reis naar Groenland maakt dromen waar. Beleef het poolgebied in het noordpoolgebied met zijn ijsbergen en unieke fauna. Bezoek de hoofdstad Nuuk en maak kennis met de lokale bevolking. Word actief en ervaar de natuur van Groenland vanuit een kajak. Het wordt magisch als het poollicht in de lucht verschijnt, dan wordt de lucht een doek. Groenland wordt een reis zoals u nog nooit eerder hebt meegemaakt!

Ontdek unieke plaatsen op uw reis naar Groenland

Groenland is een van de grootste landen ter wereld en toch is het voor velen letterlijk een witte stip op de kaart. Bijna 80 procent van het land is bedekt met een ijskap en toch is het ijsvrije gebied nog steeds zo groot als Zweden. Verken het landschap tijdens het hondensleeën, wandelen, varen of wandelen door de stad Nuuk. Onze reisexperts geven u de beste tips voor uw Groenlandse rondreis.

Hoe is het eten en de cultuur in Groenland?

  • De cultuur in Groenland wordt gekenmerkt door de nabijheid van de natuur.

    Cultuur in Groenland

    88% van de Groenlanders zijn Inuit of stammen af van Denen en Inuit. De cultuur is al generaties lang door de natuur gevormd. Het is voortdurend veranderd van de eerste immigratiegolven tot aan de onafhankelijkheid. Groenlanders worden beschouwd als een gastvrij en hardwerkend volk.

  • Suaasat is het nationale gerecht in Groenland - een dikke stoofpot met voornamelijk zeehondenvlees.

    Eten in Groenland

    Suaasat is een dikke soep die traditioneel wordt gemaakt met zeehondenvlees. De soep kan echter ook met andere soorten vlees worden gekookt. De belangrijkste ingrediënten zijn vlees, graan (het residu van brouwzout) en uien. Vandaag de dag vervangen veel van de gebruikte granen door rijst.

Drie bijzondere bezienswaardigheden in Groenland

1. Ilulissat Icefjörd

De Ilulissat Icefjord is de grootste gletsjer ter wereld. Dit natuurspektakel is 40 kilometer lang en 7 kilometer breed. De fjord is in 2004 ook opgenomen op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed.

2. Noordoost-Groenlandpark

Het is een van de grootste nationale parken ter wereld en tevens UNESCO-werelderfgoed. Het Northeast Park biedt het hele scala aan Arctische wilde dieren. Zo kunnen ijsberen, muskusossen en kariboes van hieruit worden geobserveerd. In het nationale park bevinden zich ook enorme ijsgrotten, de op één na grootste ijsgrotten ter wereld.

3. Brattahlidruïnes

De ruïnes van Qassiarsik waren ooit de eerste kerk van Groenland. Het was in opdracht van de vrouw van Erik de Rode, die zich tot het christendom had bekeerd, en dateert van 1000 na Christus. Vandaag de dag zijn alleen de funderingen en ruïnes van de opvolgende gebouwen nog te zien. Minder

Praktische informatie over Groenland

Verdere bestemmingen in Noord-Amerika

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie