Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bezoek de Piramide van de Zon in Teotihuacan tijdens uw Mexicoreis.

Rondreizen in Mexico

Mexico-Stad naar Yucatan

  1. Bestemmingen
  2. Noord-Amerika
  3. Mexico

Wat een reis naar Mexico uniek maakt?

Mexico is een schatkist vol prachtige landschappen, culturele rijkdom en architectonische bezienswaardigheden. Alleen al in de dichte jungle wachten meer dan 20.000 historische opgravingsplekken op uw ontdekking. Naast de Maya's en de Azteken hebben ook de Spaanse koloniale heersers hun stempel op Mexico gedrukt. Tegen de achtergrond van imposante vulkanen, tropische bossen en uitgestrekte woestijnen nodigen steden met prachtige herenhuizen en kerken uit tot lange verkenningstochten.

Ontdek deze bestemmingen in Mexico

Ontdek de cultuur van de Maya's op tal van historische plaatsen. Dompel je onder in de Mexicaanse levensstijl in bruisende steden. Of geniet van de kust met zijn afgelegen baaien en zandstranden, die uitnodigen om te zwemmen, te duiken en te ontspannen. De gastvrije en leuke Mexicanen doen de rest om u volledig te inspireren voor het veelzijdige land.

Zes unieke Mexicaanse bezienswaardigheden

1. Cozumel

Het eiland Cozumel ligt voor het schiereiland Yucatan in Mexico en wacht op u met witte zandstranden en talloze uitstekende duikplekken. Van half mei tot september kunt u ook zwemmen met de majestueuze walvishaai. Cozumel is ook de thuisbasis van enkele Maya-ruïnes die de moeite waard zijn om te zien, omdat het eiland door de Maya's als heilig werd beschouwd en gewijd was aan Ixchel, de godin van de maan en de vruchtbaarheid.

2. Chichen Itza

In het zuiden van Mexico, te midden van de tropische landschappen van het schiereiland Yucatan, vindt u Chichen Itza, de grootste Maya-site - een van de zeer bijzondere Mexicaanse bezienswaardigheden. De talrijke, goed bewaarde gebouwen en piramides nemen u mee terug naar lang vervlogen tijden en geven u een inzicht in deze bijzondere hoge cultuur. Vooral de piramide van Kukulkán zal u betoveren, want die is in werkelijkheid nog indrukwekkender dan op alle foto's of afbeeldingen.

3. Teotihuacan

De belangrijkste prehistorische ruïnestad van Amerika verwelkomt u in de centrale hooglanden van Mexico. Vooral de getrapte tempels, zoals de Grote Piramide van de Zon, zijn wereldwijd bekend. Tot op de dag van vandaag is het niet helemaal duidelijk welke mensen verantwoordelijk zijn voor de bouw van het terrein. Het is echter zeker dat de Azteken de site in de 15e eeuw verlaten vonden en veronderstelden dat het door goden was gebouwd. U kunt Teotihuacán perfect bezoeken binnen een dagtrip vanuit Mexico-Stad.

4. Isla Mujeres

Voor de kust van Cancún, op slechts 15 minuten varen, ligt Isla Mujeres, heteiland van de vrouwen. Op de witte stranden, zoals Playa Norte, kunt u zich ontspannen, gaan zwemmen in het turquoise water, of gaan snorkelen met zeeschildpadden. U vindt hier ook het onderwatermuseum MUSA. Als u het hele eiland wilt zien, kunt u een golfkarretje huren en in ongeveer een uur van noord naar zuid langs de oostkust rijden.

5. Palenque

De voormalige Maya-metropool Palenque ligt midden in de diepe jungle, niet ver van de moderne stad met dezelfde naam. Slechts zo'n vijf procent van het terrein is ontsloten, de rest ligt nog verborgen onder de oerwoudplanten. Sinds 1987 zijn de gebouwen zoals het paleis en de Tempel van de Inscripties UNESCO-werelderfgoed. In tegenstelling tot vergelijkbare Maya-sites is Palenque een van de minder bezochte bezienswaardigheden van Mexico, maar het is nog steeds het beste om hier vroeg in de ochtend te komen.

6. Puerto Escondido

Vertaald betekent Puerto Escondido "verborgen haven" en deze naam is echt van toepassing op het kleine stadje ondanks zijn 25.000 inwoners. De lokale stranden zijn bijzonder geschikt om te surfen, of u kunt gaan zwemmen, snorkelen en kijken naar waterschildpadden en dolfijnen. De Laguna de Manialtepec herbergt ook fluorescerende micro-organismen die het water doen gloeien als je erin gaat zwemmen. Minder

Andere bestemmingen in Noord-Amerika

Noord-Amerika Reisexpert

Uw reisexpert voor Noord-Amerika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies