Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bezoek de Piramide van de Zon in Teotihuacan tijdens uw Mexicoreis.

Rondreizen in Mexico

Mexico-Stad naar Yucatan

  1. Bestemmingen
  2. Noord-Amerika
  3. Mexico

  Wat een reis door Mexico uniek maakt?

  Mexico is een schatkist vol prachtige landschappen, culturele rijkdom en architectonische bezienswaardigheden. Alleen al in de dichte jungle wachten meer dan 20.000 historische opgravingsplekken op uw ontdekking. Naast de Maya's en de Azteken hebben ook de Spaanse koloniale heersers hun stempel op Mexico gedrukt. Tegen de achtergrond van imposante vulkanen, tropische bossen en uitgestrekte woestijnen nodigen steden met prachtige herenhuizen en kerken uit tot lange verkenningstochten.

  Populaire rondreizen en reisroutes

  Bent u klaar voor uw persoonlijke Mexico avontuur? Laat onze reisexperts dan uw droomreis volledig op maat samenstellen en ontvang vrijblijvend en geheel kosteloos een reisplan.

  1. Maya Ruinen von Ek Balan auf der Yucatan Halbinsel, Mexiko

   vanaf

   € 1.775

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Chichen Itza, Yucatan, Kukulkan piramide, bezienswaardigheid, oriëntatiepunt

   vanaf

   € 965

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Straße gesäumt von bunten Häuserfassaden in Campeche, Mexiko

   vanaf

   € 1.905

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek deze bestemmingen in Mexico

  Ontdek de cultuur van de Maya's op tal van historische plaatsen. Dompel je onder in de Mexicaanse levensstijl in bruisende steden. Of geniet van de kust met zijn afgelegen baaien en zandstranden, die uitnodigen om te zwemmen, te duiken en te ontspannen. De gastvrije en leuke Mexicanen doen de rest om u volledig te inspireren voor het veelzijdige land.

  1. Uitzicht op Cabo San Lucas in Mexico vanuit de lucht

   Cabo San Lucas

  2. Ervaar witte kraampjes tijdens een vakantie in Cancún

   Cancún

  3. Chen Rio strand op het Mexicaanse eiland Cozumel

   Cozumel

  4. Catedral de San Ildefonso in Merida Mexico

   Merida

  5. Luchtfoto van het Palacio de Bellas Artes in Mexico City bij zonsondergang

   Mexico Stad

  6. Gezicht op de Santo Domingo de Guzman kerk in Oaxaca Mexico

   Oaxaca

  7. Playa del Carmen vakantie - in Mexico

   Playa del Carmen

  8. Kerk Parochie van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe in Puerto Vallarta Mexico

   Puerto Vallarta

  9. Uitzicht op de Maya ruïne El Castillo in Tulum Mexico

   Tulum

  Zes unieke Mexicaanse bezienswaardigheden

  1. Cozumel

  Het eiland Cozumel ligt voor het schiereiland Yucatan in Mexico en wacht op u met witte zandstranden en talloze uitstekende duikplekken. Van half mei tot september kunt u ook zwemmen met de majestueuze walvishaai. Cozumel is ook de thuisbasis van enkele Maya-ruïnes die de moeite waard zijn om te zien, omdat het eiland door de Maya's als heilig werd beschouwd en gewijd was aan Ixchel, de godin van de maan en de vruchtbaarheid.

  2. Chichen Itza

  In het zuiden van Mexico, te midden van de tropische landschappen van het schiereiland Yucatan, vindt u Chichen Itza, de grootste Maya-site - een van de zeer bijzondere Mexicaanse bezienswaardigheden. De talrijke, goed bewaarde gebouwen en piramides nemen u mee terug naar lang vervlogen tijden en geven u een inzicht in deze bijzondere hoge cultuur. Vooral de piramide van Kukulkán zal u betoveren, want die is in werkelijkheid nog indrukwekkender dan op alle foto's of afbeeldingen.

  3. Teotihuacan

  De belangrijkste prehistorische ruïnestad van Amerika verwelkomt u in de centrale hooglanden van Mexico. Vooral de getrapte tempels, zoals de Grote Piramide van de Zon, zijn wereldwijd bekend. Tot op de dag van vandaag is het niet helemaal duidelijk welke mensen verantwoordelijk zijn voor de bouw van het terrein. Het is echter zeker dat de Azteken de site in de 15e eeuw verlaten vonden en veronderstelden dat het door goden was gebouwd. U kunt Teotihuacán perfect bezoeken binnen een dagtrip vanuit Mexico-Stad.

  4. Isla Mujeres

  Voor de kust van Cancún, op slechts 15 minuten varen, ligt Isla Mujeres, het eiland van de vrouwen. Op de witte stranden, zoals Playa Norte, kunt u zich ontspannen, gaan zwemmen in het turquoise water, of gaan snorkelen met zeeschildpadden. U vindt hier ook het onderwatermuseum MUSA. Als u het hele eiland wilt zien, kunt u een golfkarretje huren en in ongeveer een uur van noord naar zuid langs de oostkust rijden.

  5. Palenque

  De voormalige Maya-metropool Palenque ligt midden in de diepe jungle, niet ver van de moderne stad met dezelfde naam. Slechts zo'n vijf procent van het terrein is ontsloten, de rest ligt nog verborgen onder de oerwoudplanten. Sinds 1987 zijn de gebouwen zoals het paleis en de Tempel van de Inscripties UNESCO-werelderfgoed. In tegenstelling tot vergelijkbare Maya-sites is Palenque een van de minder bezochte bezienswaardigheden van Mexico, maar het is nog steeds het beste om hier vroeg in de ochtend te komen.

  6. Puerto Escondido

  Vertaald betekent Puerto Escondido "verborgen haven" en deze naam is echt van toepassing op het kleine stadje ondanks zijn 25.000 inwoners. De lokale stranden zijn bijzonder geschikt om te surfen, of u kunt gaan zwemmen, snorkelen en kijken naar waterschildpadden en dolfijnen. De Laguna de Manialtepec herbergt ook fluorescerende micro-organismen die het water doen gloeien als je erin gaat zwemmen. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Andere bestemmingen in Noord-Amerika