Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Maya Ruinen von Ek Balan auf der Yucatan Halbinsel, Mexiko

1 week Mexico Stad naar Cancun met kleine groep

Beleef de natuur en de schatten van de Mexicaanse jungle

 • Vanaf 7 dagen

 • Kleine groep

 • December - April

 • Circa 12,5 uur

 1. Bestemmingen
 2. Noord-Amerika
 3. Mexico
 4. 1 week Mexico Stad naar Cancun met kleine groep

Route: 1 week Mexico Stad naar Mérida

Pure magie wacht op u tijdens uw rondreis van Mexico-Stad naar Cancún. De zuidkust langs de Golf van Mexico laat zich van zijn beste kant zien. Niet alleen zijn er hier vele beroemde Maya archeologische plekken te ontdekken maar levendige steden, de smaragdgroene jungle en natuurlijk de aanstekelijke ritmes van carnaval en folklore dansen, ¡Que viva México!

De hoogtepunten van de reisroute:

 1. Puebla

 2. Xalapa & Veracruz

 3. Tlacotalpan & Catemaco

 4. Villahermosa

 5. Campeche

 6. Mérida

 7.  Minder
Blick auf das Heiligtum der Virgen de los Remedios in Puebla, Mexiko

1. Puebla

Op weg naar Puebla passeert u een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Mexico: Cholula. Maak kennis met de grootste piramide van de "Nieuwe Wereld" en bewonder de opmerkelijke beeldhouwwerken. De adembenemende achtergrond van de imposante Popocatepetl vulkaan, die de piramideheuvel omlijst, evenals de mooie koloniale stad Puebla, mag u ook niet missen. Puebla betovert u ook met het centrale plein Zocalos, de kathedraal en de Rozenkranskapel.

Blick auf die Stadt des historischen Zentrums von Heroica Veracruz, Mexiko.

2. Xalapa & Veracruz

Uw ontdekkingsreis van de Mexicaanse Golfkust gaat verder met een bezoek aan Xalapa, de hoofdstad van de staat Veracruz. De diversiteit van het Mexicaanse landschap, evenals de ongelooflijk interessante geschiedenis van het land, kunnen heel goed worden verkend in de zogenaamde "Bloemenstad". Het kleurrijke centrum van Xalapa heeft een interessant antropologisch museum, waar talloze tentoonstellingen vertellen over verschillende culturen, zoals de Olmeken, Huastecs en Tonatecs. Uw bestemming, de havenstad Veracruz, is het belangrijkste trefpunt voor het traditionele carnaval, dat hier zeer populair is.

Blick auf die Stadt Tlacotalpan in Veracruz, Mexiko

3. Tlacotalpan & Catemaco

Vervolg uw reis richting het schilderachtige Tlacotalpan waar de kleurrijke steegjes bijzonder geschikt zijn voor een foto. De indrukwekkende Basiliek van San Andres Tuxtla is overigens ook een omweg waard voordat u uw gezellige bestemming Catemaco op eigen gelegenheid gaat verkennen. Een spannende boottocht op het mooie Catemaco-meer is een must. Het meer heeft zelfs een apeneiland. Het Nanciyaga Reservaat is ideaal om kennis te maken met het tropisch regenwoud van Mexico met zijn exotische planten en dieren.

Kolossaler Olmekenkopf aus dem Freilichtmuseum La Venta in Villahermosa, Mexiko

4. Villahermosa

Een heel bijzonder hoogtepunt van uw verblijf in Villahermosa is het openluchtmuseum La Venta. Het is beroemd om zijn kolossale Olmec hoofden waarvan je de geschiedenis kunt achterhalen. Daarna, op weg naar Campeche, moet u de mystieke archeologische site van Chiapas verkennen. Bewonder de mysterieuze 'Tempel van de Inscripties' met de legendarische graftombe van Pakal. U zult zich voelen alsof u een paar eeuwen terug in de tijd bent getransporteerd in een tijdmachine.

Straße gesäumt von bunten Häuserfassaden in Campeche, Mexiko

5. Campeche

Geniet van een vroege ochtendwandeling door het historische centrum van Campeche. De kleurrijke huizen en de vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking zullen u snel in een goed humeur brengen, want de 'kleurrijkste stad' van Mexico heeft al bij veel mensen een glimlach op het gezicht getoverd. Later, op weg naar Mérida, moet u zeker een bezoek brengen aan Uxmal. Dit architectonische juweel met zijn piramiden en gouverneurspaleis was ooit een van de belangrijkste centra van de Maya's.

Catedral de San Ildefonso in Merida Mexico

6. Mérida

Mérida is kleurrijk, levendig en bruisend. De koloniale charme van het stadscentrum met de 'Mercado Lucas de Galvez' marktkramers en de 'Plaza Grande' dansvoorstellingen brengt u echt dicht bij de flair van Mexico. Een van de grootste Maya-sites van Mexico, Chichen Itza, staat ook op uw programma. Van de vele ondergrondse gebouwen die door de jungle zijn overwoekerd, is een groot aantal nu blootgelegd en gerestaureerd. U zult vooral onder de indruk zijn van de trappiramide van 30 meter hoog en het observatorium.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes door Mexico

 1. Chichen Itza, Yucatan, Kukulkan piramide, bezienswaardigheid, oriëntatiepunt

  vanaf

  € 965

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Straße gesäumt von bunten Häuserfassaden in Campeche, Mexiko

  vanaf

  € 1.905

  excl. vlucht (p.p.)