Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Chichen Itza, Yucatan, Kukulkan piramide, bezienswaardigheid, oriëntatiepunt

Mexico Yucatan reisroute: 1 week

Alle hoogtepunten van Tulum tot de piramide van Kukulka in Chichen Itza.

 • Vanaf 7 dagen

 • Kleine groep

 • December - April

 • Circa 12,5 uur

 1. Bestemmingen
 2. Noord-Amerika
 3. Mexico
 4. Mexico Yucatan reisroute: 1 week

Reisroute Yucatan met alle hoogtepunten

Voelde u zich altijd al aangetrokken tot de oude cultusplaatsen van de Maya's in Mexico? Dan is deze reis van een week naar het schiereiland Yucatan echt iets voor u. In een kleine groep beleeft u alle hoogtepunten van Tulum tot de site van Chicanna bij Palenque tot Mérida en de piramide van Kukulka in Chichen Itza.

De hoogtepunten van de reisroute:

 1. Chetumal

 2. Chicanna

 3. Palenque

 4. Campeche

 5. Mérida

 6. Izamal

 7. Chichen Itza

 8.  Minder
Oude Maya Tempel Trappen Piramides in Mexico

1. Chetumal

Van Cancún wordt u naar de Mayasite van Tulum gereden. De ruïnes hadden niet op een mooiere plaats gebouwd kunnen worden. U wordt door het park geleid met uw Duitstalige gids en komt meer te weten over de interessante Maya-cultuur. Als u genoeg hebt van de ruïnes, gaat u verder naar de Laguna de siete colores (Lagune van de Zeven Kleuren) in Bacalar. Daarna hebt u de gelegenheid om u te verfrissen in de beroemde Cenote Azul. Het 90 meter diepe natuurlijke zwembad van Cenote Azul biedt de perfecte verfrissing na een lange dag vol avontuur. Tenslotte rijdt u naar de stad Chetumal, aan de grens met Belize.

Schöner Maya-Tempel in den Ruinen von Chicanna, Mexiko

2. Chicanna

Na een stevig ontbijt in het hotel in Chetumal gaat u vanochtend weer op weg, de prachtige streek Rio Bec ligt op u te wachten. De Kohunlich Mayasite, die u als eerste bezoekt, is een van de mooiste van het hele land. Alleen al de Maskertempel is een bezoek aan de ruïnes waard. Laat u betoveren door het indrukwekkende tempelcomplex. U zult het gevoel hebben dat u een paar eeuwen terug in de tijd bent gegaan. Voordat u naar uw hotel in Palenque gaat, krijgt u de gelegenheid om de kleine maar zeer bijzondere site van Chicanna te bezoeken. Tegen de avond komt u aan in Palenque, waar u al wordt verwacht.

Luftaufnahme der archäologischen Stätte Palenque in Chiapas, Mexiko.

3. Palenque

Vroeg in de ochtend vervolgt u uw reis. Na het ontbijt bezoekt u de mystieke site van Palenque. Bewonder de in mysterie gehulde tempel met de legendarische graftombe van Pakal. Daarna maakt u een junglewandeling in het Mexicaanse regenwoud. In de namiddag staat een excursie naar de watervallen op het programma. Ofwel bezoek je de watervallen van Agua Azul of Miso-Ha. Tegen het einde van de middag keert u terug naar uw hotel in Palenque, waar u de avond op eigen gelegenheid kunt doorbrengen.

Straße gesäumt von bunten Häuserfassaden in Campeche, Mexiko

4. Campeche

Na het ontbijt maken we een langere rit naar de havenstad Campeche. De route loopt langs de Golf van Mexico en langs vele idyllische vissersdorpjes. Aangekomen in Campeche, maakt u voor de eerste keer een korte stadsrondrit. Wandel door de koloniale oude stad en laat u imponeren door de prachtige architectuur. U bezoekt onder andere vestingwerken die ooit bedoeld waren om de stad te beschermen tegen invallen van piraten. De kleurrijke huizen en de levendige manier van doen van de plaatselijke bevolking geven de stad een Caribische flair. U kunt de avond naar eigen wens indelen en de nacht in een hotel in Campeche doorbrengen.

Catedral de San Ildefonso in Merida Mexico

5. Mérida

Na het ontbijt in Campeche, begin je de rit naar Uxmal. U rijdt door het schilderachtige landschap vol citrusplantages tot u uiteindelijk aankomt in het prachtige Uxmal met zijn indrukwekkende Maya-site. Bewonder de piramide van de waarzegger, de vierhoek van de nonnen, het paleis van de gouverneur en de grote piramide alvorens verder te gaan naar Celestun, naar de lagune van de flamingo's. Geniet van een boottocht door het natuurreservaat en bewonder de vele roze vogels in het water. Haal uw camera tevoorschijn en eindig de dag in de hoofdstad van de staat Yucatan, Merida, waar u ook de nacht zult doorbrengen. Geniet van de avond in het hotel of ga uit voordat de opwinding morgen verdergaat.

Izamal, Yucatan in Mexiko

6. Izamal

Na het ontbijt maakt u een korte stadsrondrit. Maak kennis met het paleis van de gouverneur, de oudste kathedraal van Mexico en de voormalige residentie van de stichter van de stad, Francisco de Montejo. Voordat u uw bestemming voor de dag bereikt, gaat u eerst naar Izamal, waar u het Franciscaner Klooster bezoekt, het huis van de beschermheilige Maagd van Yucatan. U bezoekt ook de imposante Vuurvogelpiramide, en de typische plaatselijke markt staat op het programma. Slenter langs de vele kraampjes, laat uw ogen dwalen over de aangeboden waren en geniet van deze authentieke ervaring. Aankomst in Chichen Itza en check in bij je hotel voor de nacht.

Maya piramide El Castillo in Chichen Itza Mexico

7. Chichen Itza

Na het laatste ontbijt van deze reis begint de rondleiding door Chichen Itza. U zult zich onder andere vergapen aan de Piramide van de Kukulkan en de Krijgerstempel. Voordat uw reis ten einde loopt en u wordt teruggereden naar Cancún of Riviera Maya, brengt uw weg u naar Valladolid. Hier daalt u af in de onderwereld en ontdekt u de Cenote Dzitnup. De cenote is de perfecte plek om uw reis door Yucatan af te sluiten. Nadat u enige tijd in Cenote Dzitnup hebt doorgebracht, gaat u naar de bestemming van uw keuze, waar de transfer al geregeld is. U kunt terugkijken en hopelijk volop genieten van zeven opwindende dagen in de schitterende Yucatan regio.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes door Mexico

 1. Straße gesäumt von bunten Häuserfassaden in Campeche, Mexiko

  vanaf

  € 1.905

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Maya Ruinen von Ek Balan auf der Yucatan Halbinsel, Mexiko

  vanaf

  € 1.775

  excl. vlucht (p.p.)