Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Chen Rio strand op het Mexicaanse eiland Cozumel

Cozumel reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Noord-Amerika
  3. Mexico
  4. Cozumel

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Cozumel?

  Op Cozumel wacht u een schilderachtig, in grote delen volledig ongerept eilandparadijs. Het zuidelijke leven zonder drukte, ansichtkaartstranden met Caribische flair en een sprookjesachtige onderwaterwereld in kristalhelder water zullen u betoveren. Omgeven door dichte tropische vegetatie, kunt u oerkrokodillen bewonderen, zwemmen met dolfijnen of gewoon genieten van ontspannende uren op het strand. Cozumel is een populaire tussenstop voor cruiseschepen op weg naar het Caribisch gebied. De stralende silhouetten van de voor anker liggende oceaanschepen vormen elke avond een charmant decor.

  Onze reistips voor uw reis naar Cozumel:

  1. San Miguel

  2. Maya-ruïnes van San Gervasio

  3. Natuurpark Punta Sur

  4. Avonturenpark Chankanaab Beach

  5. Museo de Isla de Cozumel

  6.  Minder

  Bekijk deze bezienswaardigheden op Cozumel

  1. San Miguel

  San Miguel is overdag een levendige havenstad. In de pittoreske steegjes van het stadscentrum bieden talloze vriendelijke winkeltjes souvenirs en origineel handwerk aan. Als de avond valt, verandert de stad in een idyllisch Caribisch stadje. Op de pleinen zijn er culturele evenementen met veel muziek. De bars aan de strandboulevard bieden logeplaatsen voor sfeervolle zonsondergangen en de talrijke restaurants verrassen met lokale specialiteiten.

  2. De Maya-ruïnes van San Gervasio

  Cozumel ligt slechts een paar kilometer uit de kust van het schiereiland Yucatan. Zoals daar, waren ook de Maya's inheems in Cozumel en hebben hun stempel gedrukt op het binnenland van het eiland. De gebouwen waarvan de ruïnes de site van San Gervasio vormen, werden gebouwd rond het begin van het eerste millennium. Het zijn in wezen de muren van een tempelcomplex voor de godin Ix Chel, die als symbool van vruchtbaarheid werd beschouwd. Een bezoek aan deze historische plaats geeft een interessant inzicht in de cultuur van de oorspronkelijke bevolking voordat zij vanaf de 16e eeuw door Europese veroveraars werden verdreven.

  3. Eco-park Punta Sur

  Het Eco-Park Punta Sur ligt eenzaam en afgelegen in het zuidelijke deel van het eiland Cozumel. Een groot deel van de natuur is ongerept en smalle paden leiden door de dichte, tropische vegetatie van het ongeveer 1.000 hectare grote gebied. Aan de kant van het meer bevindt zich een uitkijktoren, die een opwindend uitzicht biedt op de krokodillen die in dit gebied inheems zijn. De oeroud uitziende dieren leven niet alleen in dit natuurpark, maar oplettende waarnemers kunnen ze ook op andere plaatsen op het eiland spotten. De wandeling naar de nabijgelegen vuurtoren van Faro de Celarain wordt beloond met een prachtig uitzicht over het ongerepte kustlandschap.

  4. Chankanaab Beach Avonturenpark

  Het centrum van Chankanaab Park is een grote, natuurlijke lagune die, volgens de legende, ooit diende als toevluchtsoord voor piraten. Vandaag de dag is het de thuisbasis van een van de meest indrukwekkende attracties van het eiland Cozumel, want hier kunt u zwemmen in het gezelschap van vriendelijke en zeer sociale dolfijnen. Bovendien biedt het Chankanaab Beach Adventure Park een aantal aangename amusements- en sportactiviteiten. Er is ook een kleine spa waar massages en andere behandelingen mogelijk zijn.

  5. Museo de Isla de Cozumel

  Het is een architectonisch charmant koloniaal gebouw en was in de jaren 1930 het eerste en enige hotel op het eiland. Het biedt een zeer diepgaand verslag van de geschiedenis van het eiland vanaf de Mayatijd tot heden. De tentoonstelling richt zich op koraalriffen en het complexe ecosysteem dat dit natuurwonder mogelijk maakt en in stand houdt.

  6. Cozumel Koraalrif

  Verscholen in het kristalheldere water voor de kust van het eiland Cozumel ligt het op één na grootste koraalrif ter wereld. Alleen het Groot Barrièrerif in Australië bestrijkt een nog groter gebied. De riffen van Cozumel werden in de jaren 1960 verkend door de legendarische Franse duiker Jaques Cousteau en werden beroemd over de hele wereld door zijn fascinerende films. Het prachtige onderwaterlandschap kan zonder veel moeite per boot worden bereikt en biedt op vele plaatsen prachtige mogelijkheden om te duiken en te snorkelen. Minder

  Bekijk ook deze Mexicaanse bestemmingen

  1. Playa del Carmen vakantie - in Mexico

   Playa del Carmen

  2. Luchtfoto van het Palacio de Bellas Artes in Mexico City bij zonsondergang

   Mexico Stad

  3. Uitzicht op de Maya ruïne El Castillo in Tulum Mexico

   Tulum

  4. Uitzicht op Cabo San Lucas in Mexico vanuit de lucht

   Cabo San Lucas

  5. Ervaar witte kraampjes tijdens een vakantie in Cancún

   Cancún

  6. Catedral de San Ildefonso in Merida Mexico

   Merida

  7. Gezicht op de Santo Domingo de Guzman kerk in Oaxaca Mexico

   Oaxaca

  8. Kerk Parochie van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe in Puerto Vallarta Mexico

   Puerto Vallarta