Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Catedral de San Ildefonso in Merida Mexico

Mexico

Merida reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Noord-Amerika
  3. Mexico
  4. Merida

Wat te doen tijdens uw Mérida reis?

Mérida is een van de kleurrijkste, bruisendste en levendigste steden van Mexico. De hoofdstad van de Mexicaanse staat Yucatán is groter dan veel bezoekers verwachten en er valt dan ook veel te ontdekken. De koloniale charme van het stadscentrum zal u snel weten te boeien. Naast de marktkramers op de "Mercado Lucas de Galvez" en de dansvoorstellingen op het "Plaza Grande", dat al in de tijd van de Maya's als trefpunt werd gebruikt, kunt u verdwalen in de gezellige hoekjes en steegjes van de metropool en de flair van Mexico aan den lijve ondervinden.

Onze reistips voor uw verblijf in Merida:

  1. Dzibilchaltún

  2. Museo Fernando García Ponce - MACAY

  3. Plaza Grande

  4. Casa de los Montejo

  5. Kathedraal van Mérida

  6.  Minder

Welke bezienswaardigheden zijn er in Merida?

1. Dzibilchaltún (Maya-ruïnes)

Dzibilchaltún geeft u een uniek en fascinerend inzicht in de geschiedenis, kunst, architectuur, taal, kleding en godsdienst van de Maya's. Ongeveer 20.000 inwoners woonden ooit in Dzibilchaltún, wat "waar inscripties in de stenen staan" betekent. Met 8.400 voorwerpen is Dzibilchaltún een van de grootste opgravingsites in Mexico. Naast de zorgvuldig versierde tempels en kleine piramiden, bevat Dzibilchaltún ook een prachtige cenote - een natuurlijke put waar de instorting van het kalkstenen plafond het grondwater eronder heeft blootgelegd.

2. Museo Fernando García Ponce - MACAY

Het Fernando García Ponce Museum voor Hedendaagse Kunst toont u werken van verschillende moderne kunstenaars die helaas nog grotendeels onbekend zijn op het noordelijk halfrond. De naamgever van het museum, "Ponce", bijvoorbeeld, was een abstracte schilder die door zijn collages en schilderijen wordt beschouwd als een pionier van het tijdperk van de "Generación de la Ruptura". Het uitgestrekte museum staat echter niet alleen bekend om zijn vaak wisselende tentoonstellingen, maar ook om zijn geweldige gebouw en met palmen begroeide binnenplaats, die dient als een koele oase in het warme klimaat van Mérida.

3. Plaza Grande

Niets weerspiegelt de charme van de stad beter dan het historische centrum. Dit is waar het levendige heden de geschiedenis ontmoet. U vindt hier altijd wel een rustig plekje om te vertoeven, tenzij u natuurlijk op zondag naar de Plaza Grande komt. In het weekend zijn er vaak stadsfeesten met veel livemuziek en heerlijk eten. U kunt ook de lichtshows bewonderen die elke avond plaatsvinden en waarbij motieven op de oude muren van de huizen worden gestraald. Heel sfeervol!

4. Casa de los Montejo

Als u een idee wilt krijgen van het leven van de Spaanse koloniale meesters, dan is het Casa de los Montejo Museum de plek om naartoe te gaan. Oorspronkelijk werd het gebouw gebouwd om soldaten te huisvesten die in de 16e eeuw tegen de Maya's vochten. Daarna werd het de officiële residentie van de Montejo familie in Merida. Het herenhuis is gerestaureerd tot zijn oorspronkelijke pracht en praal en de conservatoren hebben een geweldige prestatie geleverd door de transformatie van het gebouw door de verschillende tijdperken heen te laten zien.

5. Kathedraal van Mérida

Deze kathedraal met dubbele koepel is het onderwerp van vele mythen. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat dit de eerste kerk in Amerika was. Er wordt ook gezegd dat het gebouwd is met stenen van een Maya piramide die eerder op dezelfde plaats stond. Wat wel onbetwist is, is dat het de hoogste kathedraal van Yucatán is en dat u er een prachtige katholieke kerk vindt die bekoort met zijn schilderijen, sacrale kunst en massieve pijporgel. Minder

Bekijk ook deze Mexicaanse bestemmingen

Noord-Amerika Reisexpert

Uw reisexpert voor Noord-Amerika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies