Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Luchtfoto van het Palacio de Bellas Artes in Mexico City bij zonsondergang

Mexico-stad reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Noord-Amerika
  3. Mexico
  4. Mexico Stad

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Mexico-Stad?

  Mexico Stad is een metropool van superlatieven en ongewone contrasten. Met meer dan 20 miljoen inwoners is het een van de grootste steden ter wereld. Er zijn eindeloze, schaakbordachtige straten met moderne architectuur. Maar u kunt ook bijna intieme binnensteden verwachten met prachtige historische gebouwen in een schilderachtige omgeving en uitgestrekte, zorgvuldig onderhouden parken. De stad ligt op een hoogte van 2.200 meter, maar wordt aan drie kanten overkoepeld door veel hogere bergen. De altijd besneeuwde toppen van de vulkanen Iztaccihuatl en Popocatépetl rijzen op tot meer dan 5.000 meter en domineren de skyline van deze bruisende en fascinerende kosmopolitische stad.

  Onze reistips voor uw verblijf in Mexico Stad:

  1. Zócalo

  2. Palacio de Bellas Artes

  3. Chapultepec Park

  4. Frida Kahlo Museum

  5. Paseo de la Reforma

  6. Soumaya museum

  7.  Minder

  Welke bezienswaardigheden zijn er in Mexico-Stad?

  1. Zócalo

  De juiste naam van dit gigantische plein is Plaza de la Constitución. Het is een symbolische plaats voor de natie Mexico, en daarom wappert er constant een enorme nationale vlag in het midden. Het bijna vierkante Zócalo wordt geflankeerd door de mooiste en belangrijkste gebouwen van de stad. Hier bevinden zich de Catedral Metropolitana, de grootste barokkerk ter wereld, het imposante Palacio Nacional, de zetel van het Mexicaanse staatshoofd, en het Palacio Municipal met het gemeentebestuur. Bijzonder aantrekkelijk zijn de arcades van de Portale de Mercaderes met talrijke juweliers en andere winkels.

  2. Palacio de Bellas Artes

  Het Palacio de Bellas Artes is een van de architectonische hoogtepunten van de Mexicaanse metropool. Het prachtige gebouw werd rond 1905 gebouwd en combineert strenge neoklassieke lijnen met de losse elementen van de Bellé Époque. Het herbergt een enorme toneelzaal voor bijna 2.000 toeschouwers en ruime ruimten voor wisselende kunsttentoonstellingen. Vele muren zijn beschilderd met prachtige fresco's in de typisch Mexicaanse stijl van muralismo.

  3. Chapultepec Park

  Het Bosque de Chapultepec is het grootste stadspark in Latijns-Amerika. Het prachtig aangelegde terrein omvat een prestigieus paleis dat ooit dienst deed als residentie van de Habsburgse keizer Maximiliaan en het Nationaal Museum voor Antropologie, dat zeker de moeite waard is. Op schaduwrijke pleinen en langs schilderachtige, met bomen omzoomde lanen zorgt een bonte drukte van originele handelaars, muzikanten en straatartiesten voor gevarieerd vermaak. Er is een kleine dierentuin en een interessante botanische tuin met prachtige cactussen en orchideeën.

  4. Frida Kahlo Museum

  Het Frida Kahlo Huis is een van de meest bezochte musea van de stad. Het wordt ook wel La Casa Azul, het Blauwe Huis, genoemd, vanwege de opvallende diepblauwe buitenmuren. Hier is de wereldberoemde kunstenaar geboren, en het gebouw en de inrichting zijn sinds de jaren 1950 volledig onveranderd gebleven. Het museum bezit vele beroemde werken van Frida Kahlo en haar echtgenoot, de schilder Diego Rivera, wiens politiek geladen schilderijen tot de meest internationaal belangrijke werken van de moderne kunst behoren.

  5. Paseo de la Reforma

  Paseo de la Reforma is een gigantische boulevard die van Alameda Central Park tot Bosque de Chapultepec door Mexico-Stad loopt. De hoofdverkeersader met acht rijstroken wordt herhaaldelijk onderbroken door rotondes, in het midden waarvan talrijke beeldhouwwerken en monumenten aan de Mexicaanse geschiedenis herinneren. Hier staat ook de Torre Mayor, de hoogste wolkenkrabber van Mexico, die meer dan 200 meter hoog is. De aangrenzende Zona Rosa is iets rustiger dan de Paseo de la Reforma. In de voetgangerszone is er een overweldigend internationaal winkelaanbod, talrijke restaurants, cafés en bars.

  6. Soumaya museum

  Het avant-gardistische museumgebouw wordt beschouwd als het nieuwe herkenningspunt van de Mexicaanse metropool. De voorgevel doet denken aan de boeg van een schip en is bedekt met meer dan 17.000 metalen platen. Het museum is een stichting van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim. De tentoonstelling is verrukkelijk met meesterwerken van Cézanne, Picasso, Dalí, Renoir, Van Gogh, Leonardo da Vinci en Rodin. Zij maken alle deel uit van de meer dan 60.000 kunstwerken in de privé-collectie van Carlos Slim, die in zijn geheel aan het museum werd geschonken. Minder

  Op deze reizen kunt u Mexico Stad ontdekken

  1. Straße gesäumt von bunten Häuserfassaden in Campeche, Mexiko

   vanaf

   € 1.905

   excl. vlucht (p.p.)

  Bekijk ook deze Mexicaanse bestemmingen

  1. Chen Rio strand op het Mexicaanse eiland Cozumel

   Cozumel

  2. Playa del Carmen vakantie - in Mexico

   Playa del Carmen

  3. Uitzicht op de Maya ruïne El Castillo in Tulum Mexico

   Tulum

  4. Uitzicht op Cabo San Lucas in Mexico vanuit de lucht

   Cabo San Lucas

  5. Ervaar witte kraampjes tijdens een vakantie in Cancún

   Cancún

  6. Catedral de San Ildefonso in Merida Mexico

   Merida

  7. Gezicht op de Santo Domingo de Guzman kerk in Oaxaca Mexico

   Oaxaca

  8. Kerk Parochie van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe in Puerto Vallarta Mexico

   Puerto Vallarta