Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Gezicht op de Santo Domingo de Guzman kerk in Oaxaca Mexico

Mexico

Oaxaca reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Noord-Amerika
  3. Mexico
  4. Oaxaca

Wat te doen tijdens uw Oaxaca reis?

Beleef een culinair en spiritueel avontuur. Als een van de mooiste steden van Mexico biedt Oaxaca u bijvoorbeeld een kleurrijke markt die u verrast met vele producten en waren waar u waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Probeer regionale lekkernijen zoals mole, veel verschillende soorten drinkchocolade, of misschien zelfs sprinkhanen! Ook spiritueel komt u in Oaxaca aan uw trekken. Het koloniale centrum van Oaxaca staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De vele kerken, kathedralen en kloosters, evenals de prachtige kunstwerken en folklore die overal in de stad te zien zijn, zullen uw zintuigen laten dwalen en u misschien tot een realisatie of twee brengen.

Onze reistips voor uw verblijf in Oaxaca:

  1. Kerk van Santo Domingo de Guzmán

  2. Museum van Hedendaagse Kunst

  3. Andador Turístico

  4. Jardín Etnobotánico de Oaxaca

  5. Basillica de Nuestra Señora de la Soledad

  6.  Minder

Welke bezienswaardigheden zijn er in Oaxaca?

1. Kerk van Santo Domingo de Guzmán

Als de zon ondergaat in Oaxaca lijkt het alsof de pittoreske gevel van de Santo Domingo kerk gloeit. Maar dit spektakel is niet uw enige moment van verwondering wanneer u het 500 jaar oude voormalige klooster bezoekt. De cactustuin, de binnenplaatsen, het interessante museum en de onvergetelijke schoonheid van het kerkinterieur met zijn gouden ornamenten dragen allemaal bij tot de bijzondere sfeer. Ook het enorme en prachtig versierde altaarstuk verdient een speciale vermelding.

2. Museum van Hedendaagse Kunst

Het Museum van Hedendaagse Kunst in Oaxaca zou eigenlijk geen tentoonstellingsstukken nodig hebben, aangezien de structuur van het huis, in de oude haciënda-stijl, al charmant genoeg is. Maar kunstliefhebbers komen natuurlijk ook aan hun trekken. Met verschillende multimediale tentoonstellingen trekt het museum uiteenlopende bezoekers aan. Sommige kunstwerken zijn opzettelijk grillig om u aan het idee van de kunst te doen twijfelen (vooral het soort kunst dat u gewoonlijk in musea aantreft). Durf te bezoeken, en misschien verandert het uw kijk op de kunst.

3. Andador Turístico

Historisch, romantisch en waardig, Andador Turístico is een schilderachtig voetgangerscentrum dat zich uitstrekt tussen de kleurrijke Mexicaanse koloniale huizen van Oaxaca's oude stad. De charme van de arcade komt onder meer van de vele kleine musea, galeries, straatverkopers, bars en cafés. Een must voor uw wandeling: chocolade! De inwoners van Oaxaca zijn cacaoliefhebbers Vooral chocoladedranken zijn alomtegenwoordig. U zult verwend worden met keuze: chocolade atole, tejate, champurrado, tascalate en popo zijn de meest voorkomende delicate zonden waar u zich aan kunt tegoed doen.

4. Jardín Etnobotánico de Oaxaca

De 'Jardín Etnobotánico' is een botanische tuin met een verschil. Het terrein is liefdevol onderhouden en creatief ontworpen. Hier wacht u een fascinerend inzicht in de plantenwereld van Mexico - niet voor niets draagt de naam van het park het voorvoegsel "etno". De tentoongestelde flora heeft een bijzondere betekenis en nut voor de Mexicaanse gemeenschappen. De aantrekkingskracht van de tuin komt echter niet alleen van het bijna buitenaards aandoende landschap, maar ook van het adembenemende uitzicht op de Santo Domingo kerk.

5. Basiliek van Nuestra Señora de la Soledad

Een integraal onderdeel van de Mexicaanse cultuur is religie. Om het diepe geloof van de Mexicanen beter te begrijpen, is het een goed idee om de vele prachtige gebedshuizen te bezoeken. De indrukwekkende Basiliek van de 'Maagd der Eenzaamheid' biedt zo'n inzicht in het geloof en verwelkomt u met haar ingewikkeld gebeeldhouwde barokke ingang. Het massieve orgel, dat dateert uit 1686, is onlangs gerestaureerd. Een ander kenmerk is dat de kerk de vorm van een kruis heeft en gebouwd is van de groene cantera-steen die gebruikelijk is in Oaxaca. Minder

Bekijk ook deze Mexicaanse bestemmingen

Noord-Amerika Reisexpert

Uw reisexpert voor Noord-Amerika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies