Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op de Maya ruïne El Castillo in Tulum Mexico

Tulum reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Noord-Amerika
  3. Mexico
  4. Tulum

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Tulum?

  Dit vriendelijke stadje ligt aan de Riviera Maya, misschien wel het mooiste stuk van de Caraïbische kust van Mexico. Tulum is verrukkelijk met een kilometerslang strand van smetteloos wit koraalzand. Niet minder indrukwekkend is de ruïnestad uit de tijd van de Maya's, waarvan de enorme gebouwen direct aan het strand liggen. Slechts enkele kilometers daarbuiten vindt u tropische parken en landschappen die in grote delen nog volledig ongerept lijken. Met snorkel en duikbril ontdekt u een fascinerende onderwaterwereld met kleurrijke riffen en mysterieuze grottenstelsels.

  Onze reistips voor uw verblijf in Tulum:

  1. Maya-ruïnes van Tulum

  2. Cenotes

  3. Sian Ka'an National Park

  4. Xel-Há park

  5.  Minder

  Welke bezienswaardigheden zijn er in Tulum?

  1. Maya-ruïnes van Tulum

  In de 14e eeuw lag aan het strand van Tulum een van de grootste Mayasteden van Oost-Mexico. De Spaanse conquistadores vergeleken het met hun geboortestad Sevilla. Zij waren vooral onder de indruk van de hoge toren, waarvan het machtige silhouet vandaag de dag het herkenningspunt van Tulum is geworden. Terwijl alleen de funderingsmuren van de woongebouwen nog bestaan, zijn de prachtige tempels voor een groot deel bewaard gebleven. De "Tempel van de Dalende God", de "Fresco Tempel" en de "Tempel van de Windgod" zijn indrukwekkende getuigen van een grote, lang vervlogen cultuur.

  2. Gran Cenote

  Cenoten zijn grote kalksteengrotten, die door ingestorte plafonds gemakkelijk toegankelijk zijn en onder en boven water fascinerende natuurspektakels bieden. Aan de oostkust van het schiereiland Yucatán bevinden zich meer dan tweehonderd van deze cenotes, die onderling met elkaar verbonden zijn en samen het langste onderwatergrottenstelsel ter wereld vormen. De Gran Cenote ligt op iets minder dan 4 mijl van Tulum en wordt beschouwd als een van de mooiste grotten van Mexico. Het licht breekt in talrijke stalactieten en stalagmieten en creëert een sprookjesachtige sfeer. Tropische vissen en exotische schildpadden spartelen in het diepgroene glinsterende water. De Gran Cenote is ook geschikt voor onervaren duikers en gezinnen, aangezien het water op sommige plaatsen slechts ondiep is.

  3. Sian Ka'an National Park

  Het Sian Ka'an National Park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit biosfeerreservaat, met een oppervlakte van meer dan 5.000 vierkante kilometer, herbergt een gevarieerde mix van tropische regenwouden en droge bossen, moerassen en wetlands, mangroves en duinen. Hier vinden talloze dieren en zeldzame planten een beschermde habitat en met een beetje geluk komt u een poema of jaguar tegen, een oeroude tapir of een zeekoe, de zeldzame Caribische zeekoe. Verspreid over het Sian Ka'an National Park liggen zo'n 20 historische Maya-sites. Vooral de tempelruïnes van Muyil zijn een bezoek waard.

  4. Xel-Há park

  Xel-Há is een mix van een natuur- en recreatiepark en biedt een scala aan sport- en vrijetijdsactiviteiten in een prachtige en idyllische omgeving. Het aanbod omvat onder meer kajakken op kanalen met tropische planten, originele riviertochten in een rubberband, en wandelingen met gids door fascinerende fauna en flora. Wie het liever wat rustiger aan doet, kan in een van de zwembaaien in een hangmat gaan liggen en genieten van de schilderachtige sfeer. Een groot hoogtepunt en een blijvende ervaring is het zwemmen met dolfijnen, die zonder schuwheid de nabijheid van de mens opzoeken. Daarnaast is er een uitgebreid gastronomisch aanbod, dat vergezeld gaat van veel live muziek. Minder

  Bekijk ook deze Mexicaanse bestemmingen

  1. Chen Rio strand op het Mexicaanse eiland Cozumel

   Cozumel

  2. Playa del Carmen vakantie - in Mexico

   Playa del Carmen

  3. Luchtfoto van het Palacio de Bellas Artes in Mexico City bij zonsondergang

   Mexico Stad

  4. Uitzicht op Cabo San Lucas in Mexico vanuit de lucht

   Cabo San Lucas

  5. Ervaar witte kraampjes tijdens een vakantie in Cancún

   Cancún

  6. Catedral de San Ildefonso in Merida Mexico

   Merida

  7. Gezicht op de Santo Domingo de Guzman kerk in Oaxaca Mexico

   Oaxaca

  8. Kerk Parochie van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe in Puerto Vallarta Mexico

   Puerto Vallarta