REISADVIES:
085 888 3741

Ontdek de Verenigde Staten

Het land van de onbegrensde mogelijkheden

Uw reisadvies

Wij helpen u graag!

Al onze reizen worden door onze enthousiaste Noord-Amerika-experts aan uw wensen aangepast. Altijd gratis en vrijblijvend.

Plan uw reis

Uw reis op maat in de Verenigde Staten

50 staten, 9,8 miljoen vierkante kilometer en 327 miljoen inwoners; reizen door de VS klinkt bijna intimiderend. De Verenigde Staten is een van de meest bezochte landen ter wereld, en niet zonder reden. Van Californië tot New York, welk deel u ook bezoekt dit diverse land doet u versteld staan. Natuur, steden, stranden, geschiedenis en eindeloze cultuur; de VS heeft het allemaal.

Wat te doen in de Verenigde Staten

Naast miljoenenmetropolen bevinden zich in de VS meer dan 50 nationale parken die in totaal een oppervlakte van 210 vierkante kilometer beslaan. De parken draaien om bescherming van de natuur en behoud van culturele bronnen en tonen de fascinerende diversiteit aan flora en fauna in de VS. Van ijslandschappen in Alaska tot het vulkaanlandschap van Hawaï; het spectrum is breed. Kijk eens buiten de gebaande paden van de stad en dompel u onder in de oorspronkelijke aard van dit land.

bezienswaardigheden in de Verenigde Staten

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park, sinds 1978 op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst, fascineert vanwege zijn brede diversiteit aan diersoorten, geisers, warmwaterbronnen en thermale baden. Nergens anders ter wereld vindt u zulke prachtige, gekleurde warmwaterbronnen als in het Yellowstone National Park.

Grand Canyon

Bij de Grand Canyon komen avontuur en adrenaline samen. Deze locatie, ook te vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO, ligt in het noorden van Arizona en omvat verschillende gebieden, waaronder het bekendste Grand Canyon National Park. Het nationale park zelf is verdeeld in twee hoofdgebieden: de afgelegen North Rim en het de meer toegankelijke South Rim.

Empire State Building

Het legendarische en wereldberoemde Empire State Building is een van de meest iconische gebouwen van de VS. Wanneer u de 86e verdieping van deze toeristentrekpleister bereikt, weet u ook meteen waarom. Het uitzicht over “de stad die nooit slaapt” is oogverblindend.

Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is een wonder van de moderne wereld en een van de meest gefotografeerde bruggen ter wereld. De onmiskenbare kleur van de brug is net zo beroemd als zijn opvallende gestalte over de baai van San Francisco en even wonderbaarlijk als het architectonische meesterwerk waarop hij is gebouwd.

De beste reistijd voor de Verenigde Staten

Vanwege de enorme omvang is de VS onderverdeeld is verschillende klimaatzones. Vandaar dat de beste reistijd bepaald wordt aan de hand het deel dat u bezoekt. In het binnenland (het zuidwesten) heerst een droog klimaat, terwijl de westkust wordt gekenmerkt door een klimaat dat het gehele jaar door warm en over het algemeen stabiel is. De oostkust ervaart juist meer klimaatschommelingen, met winters die erg koud kunnen zijn en zomers waar de temperaturen hoog op kunnen lopen. Deze schommelingen gelden echter niet voor Florida en het zuiden van het land waar het klimaat meestal het gehele jaar door warm is. De periode van mei tot oktober is, vanwege de meer stabiele weersomstandigheden, de beste periode om het land te bezoeken.

Andere populaire reisbestemmingen

  1. Canada

    Het land van de ongerepte natuurSnelle & eenvoudige reisplanning

Op maat gemaakte droomreizen

Persoonlijk advies van Tourlane-experts

Vluchten, reisprogramma's, gidsen - alles uit één hand

Gratis en vrijblijvende aanbiedingen


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

BEN JIJ EEN REISEXPERT?

Tourlane zoekt jou!

Verdien geld met de verkoop van unieke reizen!

Meer informatie