Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!

Rondreizen in Amerika

Het land van de onbegrensde mogelijkheden

Uw reisexpert voor Noord-Amerika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies

Uw reisexpert voor Noord-Amerika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies

Reizen in Amerika: Onbegrensde mogelijkheden

De Verenigde Staten (van Amerika) staat bekend als het land van de onbegrensde mogelijkheden, zo ook voor reizigers. Met in totaal 50 verschillende staten, honderden grote steden en een oppervlakte meer dan tweehonderd maal Nederland klinkt een Amerika rondreis al gauw intimiderend. Natuur, steden, stranden, geschiedenis en eindeloze cultuur; Amerika heeft het allemaal. Door de overweldigende hoeveelheid mogelijkheden is het echter voor veel reizigers vaak lastig om een rondreis tot in de puntjes te plannen zonder het gevoel te hebben iets te overzien. De lokale reisexperts van Tourlane, die het land door en door kennen, helpen u hier graag bij. Samen met u creëren zij de perfecte Amerika reisroute die volledig bij uw wensen aansluit. Van Californië tot New York City dit ongelofelijk diverse land zal u versteld doen staan.

Unieke bezienswaardigheden in Amerika

1. Yellowstone National Park

Yellowstone National Park, sinds 1978 op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst, fascineert vanwege zijn brede diversiteit aan diersoorten, geisers, warmwaterbronnen en thermale baden. Nergens anders ter wereld vindt u zulke prachtige, gekleurde warmwaterbronnen als in het Yellowstone National Park.

2. Grand Canyon

Bij de Grand Canyon komen avontuur en adrenaline samen. Deze locatie, ook te vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO, ligt in het noorden van Arizona en omvat verschillende gebieden, waaronder het bekendste Grand Canyon National Park. Het nationale park zelf is verdeeld in twee hoofdgebieden: de afgelegen North Rim en het de meer toegankelijke South Rim.

3. Empire State Building

Het legendarische en wereldberoemde Empire State Building is een van de meest iconische gebouwen van de VS. Wanneer u de 86e verdieping van deze toeristentrekpleister bereikt, weet u ook meteen waarom. Het uitzicht over “de stad die nooit slaapt” is oogverblindend en

4. Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is een wonder van de moderne wereld en een van de meest gefotografeerde bruggen ter wereld. De onmiskenbare kleur van de brug is net zo beroemd als zijn opvallende gestalte over de baai van San Francisco en even wonderbaarlijk als het architectonische meesterwerk waarop hij is gebouwd. 

De diversiteit van reizen in Amerika

Naast miljoenenmetropolen bevinden zich in de VS meer dan 50 nationale parken die in totaal een oppervlakte van 210 vierkante kilometer beslaan. De parken draaien om bescherming van de natuur en behoud van culturele bronnen en tonen de fascinerende diversiteit aan flora en fauna in Amerika. Van ijslandschappen in Alaska tot het vulkaanlandschap van Hawaï; het spectrum is breed. Kijk eens buiten de gebaande paden van de stad en dompel u tijdens u reis door Amerika onder in de oorspronkelijke aard van dit bijzondere land.

Wat is de beste reistijd om naar Amerika te gaan?

Weer en klimaat

De VS is verdeeld in vijf klimaatzones en dus is het vooral dat deel van het land dat u bezoekt dat de beste tijd om te reizen bepaalt. In principe is de VS het hele jaar door gemakkelijk te bereizen. In het binnenland vindt u het hele jaar door een droog klimaat.

WESTKUST

De westkust van de Stille Oceaan heeft een oceaanklimaat met hete zomers, vooral in het zuiden, en koele regio's in het noorden. Aan de voet van de Rocky Mountains of in de San Bernadino Mountains kan het vroeg in het jaar erg koud worden. Zelfs het verschil in temperatuur tussen Los Angeles en San Francisco is enorm. Terwijl Los Angeles het hele jaar door milde temperaturen kent, kan San Francisco zelfs in de zomer temperaturen van slechts 17 tot 20 graden Celsius verwachten.

OOSTKUST

De oostkust is vooral mooi in de herfst voor de nazomer, wanneer het hele land overgaat in een zee van kleuren. April tot november is de beste tijd om naar het zuidwesten en oosten te reizen. Vooral in het voorjaar, van april tot juni, en in de herfst, van september tot oktober, is het Amerikaanse klimaat aangenaam en zijn er minder reizigers onderweg. In de zomermaanden wordt het erg warm met temperaturen rond de 40°C, zelfs aan de oostkust. Voor stadsrondleidingen, bijvoorbeeld in New York, kan dit moeilijk zijn. Maar deze keer is het zeer geschikt voor een tocht langs de kust en voor één of twee uitstapjes naar de stranden van de oostkust.

De beste evenementen in Amerika

Het meest spectaculaire evenement van het jaar is ongetwijfeld de Super Bowl in het American football, elk jaar in februari, Macy's Thanksgiving Parade en New Year's Eve in Times Square in New York. Een onvergetelijke ervaring die u misschien in uw reisplannen wilt opnemen.

Ontdek ook Canada tijdens uw rondreisPersoonlijk advies van Tourlane-experts

Vluchten, reisprogramma's, gidsen - alles uit één hand

Op maat gemaakte droomreizen

Gratis en vrijblijvende aanbiedingen

Snelle & eenvoudige reisplanningMet Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Onze reisbelofte

Onze reisbelofte

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer met geld-terug-garantie.

Meer informatie