Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Rondreis door Alaska - uitzicht op uitgestrekte ijslandschappen

Rondreizen door Alaska

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Individuele reizen met Tourlane

Ervaar het gevoel van wildernis tijdens uw rondreis door Alaska. Hier vindt u prachtige natuur met bergen, toendra's, diepe bossen en sprankelende meren, maar ook ijsblauwe gletsjers en sprankelende sterrenhemels. In de natuur heeft u ook de kans om de wilde bewoners van de landschappen te ervaren: Beren, elanden, wolven en walvissen zijn hier thuis. U kunt wilde dieren spotten terwijl u spectaculaire nationale parken zoals Denali National Park of Kenai Fjords National Park verkent! Alaska is synoniem met het buitenleven. Verheug u op berg- en gletsjerwandelingen, rafting of kajaktochten en beleef de natuur met al uw zintuigen.

Wat te doen tijdens uw Alaska reis?

Alaska biedt het volledige scala aan natuurlijke schoonheid met meren, zee, gletsjers, fjorden en bergen. Beleef een unieke flora en fauna met tal van activiteiten. Maar Alaska heeft ook op cultureel gebied veel te bieden. Bezoek de nederzettingen van de Inuit en inheemse volkeren en leer meer over hun cultuur en levenswijze. De meest noordelijke staat in de VS is gewoonweg ontzagwekkend!

Met de aanbevelingen van onze reisexperts krijgt u de beste tips om het land op een onvergelijkbare manier en in al zijn facetten te ervaren. Kijk uit naar unieke ervaringen die u niet snel zult vergeten. Minder

Bezoek deze 6 bestemmingen in Alaska

1. Denali Nationaal Park

Op een reis door Alaska is een bezoek aan Denali National Park een must. Hier rijst met 6.193 m de hoogste berg van Noord-Amerika, de Denali. In het natuurgebied, dat ongeveer 24.000 vierkante kilometer groot is, kunt u de wilde natuur van Alaska ervaren. Grizzlyberen, wolven, elanden en kariboes zwerven hier rond. Het park kan worden verkend tijdens een tournee met de bus over de 145 kilometer lange parkweg of vanuit de lucht per helikopter of vliegtuig.

2. Fairbanks

In Fairbanks treedt u in de voetsporen van goudzoekers. Bezoek de uit de vaart genomen goudmijn nr. 8 en maak lokale excursies zoals wandelen, wildlife kijken, kajakken en varen op de Chena rivier. Fairbanks wordt ook beschouwd als een ideale plek om de Aurora Borealis te zien. De beste tijd om de Aurora Borealis te zien is tussen september en begin april.

3. Glacier Bay National Park & Preserve

Het spectaculaire Glacier Bay National Park & Preserve heeft contrasten te bieden! Hier vindt u gletsjers, regenwouden en een groot aantal wilde dieren zoals beren, adelaars, walvissen en zeehonden.

4. Katmai National Park & Preserve

Katmai National Park, beschermd sinds 1918, is beroemd om zijn ruige vulkaanlandschap. Het park is de thuisbasis van vele bruine beren, waardoor het de ideale plek is om beren te kijken. Er zijn ook massa's zalmen in de rivieren.

5. Alaska Marine Highway

Vanaf het water kunt u de wilde natuur op de Alaska Marine Highway ervaren. Het veersysteem verbindt de steden van de Inside Passage, Prince William Sound en de Aleutische eilanden. Vanaf het water ziet u zeehonden, walvissen en vissen en kunt u de havensteden tijdens een wandeltocht verkennen.

6. Juneau

De hoofdstad van Alaska is schilderachtig gelegen in de Inside Passage, maar is alleen bereikbaar per boot of via de lucht. De waterkant is een bijenkorf van activiteit. Hier komen vissersboten, watervliegtuigen en cruiseschepen aan. De belangrijkste attractie is de Mendenhallgletsjer. Een gondeltocht op de berg Roberts is ook een van de must-do's. Vanaf de top is er een prachtig panoramisch uitzicht op de haven en de baai. Minder

Praktische informatie voor de reis

Meer bestemmingen in de VS


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie