Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Ervaar een uniek uitzicht op de skyline tijdens een vakantie in Chicago

Verenigde Staten

Chicago reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Noord-Amerika
 3. Verenigde Staten
 4. Chicago

Wat te doen tijdens uw verblijf in Chicago?

Chicago is een veelzijdige megametropool waar opwindende architectuur met adembenemende uitzichten samenkomt met een gevarieerd gastronomisch en cultureel aanbod. De zogenaamde Windy City is de op twee na grootste stad van de VS en ligt in de staat Illinois aan het Michiganmeer. Verken Millennium Park met zijn wereldberoemde beeldhouwwerk "de boon" en geniet van drankjes van topkwaliteit en livemuziek in een jazzclub. Met Tourlane, kunt u uw vluchten, transfers, accommodaties en gidsen boeken - alles op één plek! Onze Amerika reisexperts zullen uw perfecte tour pakket samen te stellen op basis van uw reis smaak en voorkeuren.

 • Beleef Millennium Park tijdens een vakantie in Chicago

  Millennium Park

  Openbare groene ruimte met kunst en ijsbaan

 • Geniet van het uitzicht vanaf de Willis Tower tijdens uw vakantie in Chicago

  Willis Tower

  Hoogste wolkenkrabber in Chicago met observatiedek

 • Beleef Navy Pier tijdens een vakantie in Chicago

  Navy Pier

  Pier met attracties, winkels en restaurants

De vijf beste bezienswaardigheden van Chicago

1. Millennium Park

Millennium Park is een van de top bezienswaardigheden in Chicago. Oorspronkelijk gepland rond de millenniumwisseling, werd de bijna 100.000 vierkante meter grote openbare groene ruimte geopend in juli 2004. Millennium Park ligt direct aan Lake Michigan en nodigt uit tot een wandeling in het warme seizoen en schaatsen in de winter. Naast talrijke restaurants zijn er werken van beroemde architecten te bewonderen. Het beroemdste beeldhouwwerk is de Wolkenpoort, die vanwege zijn vorm de bijnaam "de boon" heeft gekregen.

2. Willis Tower

Met meer dan 520 meter is de Willis Tower het hoogste gebouw van Chicago. Liften brengen bezoekers naar het bezoekersplatform op de 103e verdieping, dat zich 412 meter boven de grond bevindt. Vanaf hier kunt u genieten van een fenomenaal uitzicht. Op een heldere dag kun je tot 80 kilometer ver zien.

3. Navy Pier

De Navy Pier steekt ongeveer een kilometer verderop uit in Lake Michigan. De pier, gebouwd in 1916, is een van de uitgaanscentra van de stad. Talrijke attracties, speeltuinen, winkels en restaurants bevinden zich op Navy Pier.

4. Kunst Instituut van Chicago

Een van de meer dan 60 musea van Chicago is het Art Institute of Chicago. Het kunstmuseum, dat in 1866 werd opgericht, biedt een permanente collectie van 300.000 werken uit verschillende tijdperken. Het Art Institute of Chicago is vooral beroemd om zijn collectie beroemde impressionisten en post-impressionisten. Belangrijke werken van kunstenaars als Vincent Van Gogh en Claude Monet zijn hier te zien.

5. De Magnificent Mile

De Magnificent Mile is een winkel- en flaneerstraat. De boulevard is omzoomd met exclusieve winkels, musea en toprestaurants. Een wandeling over de Magnificent Mile is vooral heerlijk in de winter, wanneer de straat in lichterlaaie staat met duizenden twinkelende lichtjes. Minder

Ontdek Chicago gedurende deze reizen

 • Route 66 leidt door het herfstlandschap van de Kananaskis regio in Alberta.

  vanaf

  € 2.497

  excl. vlucht (p.p.)

Bekijk ook deze Amerikaanse reisbestemmingen

Noord-Amerika Reisexpert

Uw reisexpert voor Noord-Amerika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies