Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Zicht op de ongerepte natuur tijdens een rondreis in Colorado

Rondreizen door Colorado

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Noord-Amerika
  3. Verenigde Staten
  4. Colorado

  Individuele reizen met Tourlane

  Rocky Mountains, Colorado Plateau, Great Plains - Colorado wordt vooral gekenmerkt door bergen gezien Colorado een van de hoogste staten van Amerika is. De naam Colorado betekent "roodachtig". Geen verrassing aangezien de vele roodachtige bergen het aanzien van de staat aanzienlijk vormgeven. In 1876 werd Colorado als 38e staat op de honderdste verjaardag van de Verenigde Staten toegelaten. Vandaar de bijnaam "Honderdjarige Staat".

  Beleef de natuur in Colorado in de majestueuze bergen van de Rocky Mountains, in de hoge woestijn van het Colorado Plateau en maak een reis door de tijd bij een bezoek aan de rotsgrotten in het Mesa Verde National Park of de oude mijnsteden. Minder

  Wat te doen tijdens uw Colorado reis?

  Colorado is de bestemming voor avonturiers! De staat biedt een overvloed aan buitenavonturen: Wandelen, klimmen, mountainbiken en zelfs skiën staan hier allemaal op de agenda. De majestueuze Rocky Mountains, het Colorado Plateau en het skigebied van Vail, naast vele andere plaatsen, bieden volop mogelijkheden om actief bezig te zijn. Ook op road trips kan de adembenemende natuur op een ontspannen manier vanaf de snelwegen worden bewonderd. Oude goudmijnen, verlaten mijnsteden en archeologische vindplaatsen nemen de bezoekers mee terug in de tijd en brengen de geschiedenis van Colorado tot leven. Met het advies van onze ervaren reisexperts ervaart u deze veelzijdige bergstaat met insidertips uit de eerste hand. U zult gegarandeerd niets missen!

  De beste bezienswaardigheden van Colorado

  1. Denver

  Denver ligt ten oosten van de Rocky Mountains en is sinds 1876 de staatshoofdstad van Colorado. Het wordt de "Mile-High City" genoemd vanwege de hoogte, het is voorbestemd voor de mijnbouw. Maar ook mountainbikers en skiërs gebruiken de Rockies rondom Denver voor recreatief plezier. Het levendige centrum van Denver is Lower Downtown, of kortweg LoDo. Hier vindt u wolkenkrabbers en Victoriaanse gebouwen met winkels, pubs, cafés, restaurants en clubs. Denver heeft ook tal van musea en galerieën, evenals een kleurrijke theaterscène, zoals het Ellie Caulkins Opera House.

  2. Rocky Mountains

  Denver is de poort naar de Rocky Mountains. Op slechts 120 kilometer van Denver begint het Rocky Mountain National Park. Deze kan worden overgestoken via de Trail Ridge Road. Het park staat bekend om zijn panoramisch uitzicht op de machtige Rocky Mountains. Met een totale omvang van 1.075 vierkante kilometer omvat het Rocky Mountain National Park meer dan 110 pieken met een hoogte van meer dan 3.000 meter. De hoogste berg van het park is "Longs Peak" met 4.345 m.

  3. Mesa Verde Nationaal Park

  Mesa Verde National Park biedt 4.000 archeologische vindplaatsen, waarvan de belangrijkste de goed bewaarde 600 rotswoningen zijn die dateren uit 550 n.Chr. van de pre-Columbiaanse Anasazi-stammen. De bevolking van Pueblo heeft hier meer dan 700 jaar gewoond. Waarom ze in de 14e eeuw zijn verdwenen is een mysterie. Mesa Verde National Park , in 1978 uitgeroepen tot werelderfgoed, is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld.

  4. Goudmijn Phoenix

  De Phoenix Gold Mine in de Rocky Mountains is ontwikkeld in 1871 en ligt in de buurt van Idaho Springs in Clear Creek County in het noorden van Colorado. Idaho Springs was een van de eerste gebieden, misschien zelfs de eerste, waar de goudkoorts ontstond. Een bezoek aan de mijn brengt u terug naar die tijd. U leert veel interessante feiten over goudzoeken en kunt in de nabijgelegen kreek uw hand op het goudzoeken leggen.

  5. Dinosaurus Ridge Trail

  De Dinosaur Ridge Trail ligt ongeveer 40 km ten westen van het centrum van Denver. Op het parcours vindt u een opmerkelijke verzameling van echte dinosaurusbanen. Deze werden aan het eind van de 19e eeuw ontdekt, samen met talrijke prehistorische beenderen. Het natuurpad kunt u het beste te voet ontdekken, dan kunt u op de 2,5 km ongeveer 300 voetafdrukken zien en voelen." Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Colorado is het hele jaar door te bezoeken, afhankelijk van de geplande activiteiten. Door de grote hoogte maar de zeer zuidelijke ligging is het overdag warm in de zomer, maar 's nachts nog steeds koud. Voor velen worden de maanden september en oktober beschouwd als de ideale tijd om te reizen, omdat de temperaturen dan aangenaam zijn.

  De munt in Colorado is de Amerikaanse dollar.

  De officiële taal in Colorado is Engels, maar er wordt ook veel Spaans gesproken, vooral in het zuiden. De inwoners met Duitse wortels vormen een grote minderheid, vandaar dat er af en toe Duits wordt gesproken.

  Een visum is niet nodig voor toeristische reizen naar de VS en dus ook naar Colorado, die niet langer dan 90 dagen duren. Voor de reis moet vooraf een inreisvergunning, ESTA genaamd, worden aangevraagd. Dit geldt voor twee jaar.

  Er zijn geen speciale vaccinaties nodig voor de toegang van Europa tot de VS. De gemeenschappelijke standaardvaccinaties volgens het RIVM zouden up-to-date moeten zijn. Als reisvaccinaties worden vaccinaties tegen hepatitis A, bij langer verblijf of bijzondere blootstelling ook tegen hepatitis B, hondsdolheid en meningokokkenziekte (ACWY) aanbevolen.

  Colorado is een plaats met extreme weersverschillen. Overdag kan het extreem warm worden, 's nachts is het erg koud en in de winter sneeuwt het veel. Afhankelijk van de onderneming en het tijdstip van de reis dient u zich uit te rusten met de juiste kleding. Outdoorkleding, wandelschoenen en een uienpak zijn de juiste keuze voor Colorado!

  Meer bestemmingen in Amerika

  1. Ervaar Austin op een Texas Round Trip

   Texas

  2. Uitzicht op de Golden Gate Bridge - te beleven tijdens een rondreis door Californië

   Californië

  3. Uitzicht op het strand van Fort Lauderdale in Florida, USA

   Florida

  4. Kust- en berglandschap van Hawaï in Noord-Amerika

   Hawaï

  5. Rondreis door Alaska - uitzicht op uitgestrekte ijslandschappen

   Alaska

  6. Beleef een uniek woestijnlandschap tijdens een rondreis door Arizona

   Arizona

  7. Foto van een traditionele straat in de Franse wijk van New Orleans terwijl u over de Route du Blues rijdt.

   Louisiana

  Plan uw reis