Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Beleef de kustlijn van de stad tijdens uw vakantie in Honolulu

Verenigde Staten

Honolulu reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Noord-Amerika
 3. Verenigde Staten
 4. Honolulu

Wat te doen tijdens uw verblijf in Honolulu?

Honolulu is een fascinerende metropool die u zal verrukken met prachtige stranden en diverse invloeden. Honolulu, gelegen aan de zuidkust van het eiland Oahu, is zowel de grootste stad als de hoofdstad van Hawaï. Stort u in de drukte van Honolulu, geniet van het adembenemende uitzicht vanaf Diamond Head of ontspan op het beroemde Waikiki Beach. Met Tourlane, kunt u uw vluchten, transfers, accommodaties en gidsen boeken - alles op één plek! Onze reisdeskundigen zullen uw perfecte tour pakket samen te stellen op basis van uw reis smaak en voorkeuren.

 • Ervaar Waikiki Beach op een Honolulu vakantie

  Waikiki Beach

  Een van de beroemdste stranden ter wereld

 • Bezoek Iolani Palace tijdens een Honolulu vakantie

  Iolani Palace

  De voormalige koninklijke residentie

 • China Town verkennen tijdens een vakantie in Honolulu

  China Town

  Populaire wijk met restaurants en kunst

De vijf beste bezienswaardigheden van Honolulu

1. Waikiki Beach

In het Waikiki-district strekt het legendarische Waikiki Beach zich ongeveer drie en een halve mijl uit langs de kust. Omzoomd met palmbomen, is het een heerlijke plek om te zonnen en te zwemmen tijdens uw reis naar Honolulu. Het strand wordt ook beschouwd als een populaire plek om te surfen en is een trekpleister voor wie in het nachtleven van Honolulu wil stappen.

2. Iolani palace

Iolani Palace, gelegen in het Capital Historic District in Downtown Honolulu, diende als residentie van de Hawaïaanse monarchie. Het paleis werd gebouwd van 1879 tot 1882 en was tot 1893 de officiële residentie van de laatste twee monarchen van het Hawaïaanse koninkrijk. Tegenwoordig is Iolani Palace open voor het publiek en worden er ook privé-evenementen, zoals bruiloften, gehouden.

3. China Town

Niet ver van Waikiki, op het westelijke deel van het financiële district ligt de wijk China Town. De buurt wordt gekenmerkt door talrijke traditionele Aziatische restaurants, trendy bars en een gevarieerde kunst- en cultuurscene. Naast galeries vindt u er ook het Hawaii Theater Center, gebouwd in Art Deco stijl. Bezoek de kleurrijke markten in China Town, zoals Maunakea Marketplace of Oahu Market. Proef de exotische vruchten en snuffel in de ruime keuze aan antiek.

4. Diamond Head

Diamonds Head is een 232 meter hoge tufsteenformatie. De indrukwekkende krater is vermoedelijk ontstaan door een uitbarsting 300.000 jaar geleden. Vanwege zijn vorm, die lijkt op de rugvin van een tonijn, noemen de Hawaïanen het Lēʻahi (voorhoofd van de tonijn). De berg heeft de naam Diamond Head gekregen omdat de westerse ontdekkingsreizigers die Oahu in de 17e eeuw bezochten, dachten dat de calcietkristallen in de rots diamanten waren. Een wandelpad leidt tot aan de rand van de krater. Vanaf hier kunt u genieten van een spectaculair uitzicht op Honolulu en de Stille Oceaan.

5. Pearl Harbor

Pearl Harbor kreeg wereldwijde bekendheid toen Japanse troepen de Amerikaanse Pacific Fleet aanvielen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag herdenken vijf historische locaties de gebeurtenissen. Als u Pearl Harbor bezoekt, beleeft u een belangrijk deel van de geschiedenis. Minder

Ontdek Honolulu gedurende deze reizen

 • Vader en zoon wandelen door de jungle op Kauai in Hawaii

  vanaf

  € 3.249

  excl. vlucht (p.p.)

Bekijk ook deze Amerikaanse reisbestemmingen

Noord-Amerika Reisexpert

Uw reisexpert voor Noord-Amerika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies